StoryEditor

Predstavujeme vám 5 skrytých hrdinov Bratislavy

23.08.2019, 11:01
Sú tu, medzi nami. Nenápadní ľudia, ktorí nemajú žiadne superschopnosti, no napriek tomu sú hrdinami.

Ich sila spočíva v rozhodnutí robiť veci inak. Lepšie, zodpovednejšie, ekologickejšie. Nenápadne, ale svedomito vytvárajú lepší svet pre nás aj ďalšie generácie.

Niektorých z nich sme sa rozhodli predstaviť na Ekostene slávy, ktorú sme umiestnili na Magio pláži. Takto chceme vzdať hold ľuďom, ktorí si zaslúžia pozornosť nás všetkých.

Spoznajte piatich z nich.

Berco                                                                              

Berco je superhrdinom, pretože opravuje staré bicykle. Nepodporuje zbytočný konzum, vždy sa najskôr uistí, či sa dá využiť to, čo už máme. Jeho bicykle sú ako nové a bicyklovanie na nich je radosť pre telo aj planétu.

Matej

Matej je superhrdina, pretože o odpade nielen hovorí, ale ho aj zbiera. Do tejto aktivity zapája aj dobrovoľníkov po celom Slovensku, ktorí sa snažia očistiť naše mestá aj lesy. A to všetko vo voľnom čase.

Marcela a Lucia

Marcela je superhrdinka, pretože spolu s kolegyňou Luciou vyrába kvalitné detské oblečenie z prírodných materiálov. Jednoduché, ale krásne kúsky šijú dievčatá ručne, pričom využívajú zero waste strihy. Vďaka tomu vzniká len zanedbateľné množstvo odpadu.

Kika

Kika sa stala superhrdinkou, pretože používa svoj vlastný kompostér. Vďaka tomu znížila objem vyprodukovaného bioodpadu o 50 %. Kompost dokáže využiť aj v záhrade, a tak sa zaobíde bez umelých hnojív.

Kompletnú Ekostenu slávy nájdete na Magio pláži do 1. septembra 2019.

Sme Generácia Re, generácia, ktorá verí, že zdravie planéty dokáže ovplyvniť každý z nás a aj tie najmenšie zmeny k lepšiemu majú zmysel. Ak to cítite rovnako, vyjadrite svoju podporu na www.re-generacia.sk.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
24. apríl 2024 12:33