StoryEditor

Pokrok, ktorý neprehliadnete: Hyundai i30 N Line

15.10.2019, 00:00
Dizajnové prvky z pretekárskeho auta a športovo ladený podvozok dostupný pre bežných vodičov? Tak tomu hovoríme pokrok. Alebo aj Hyundai i30 N Line.

Keď je vaším okruhom cesta do práce

Milujete výkonné autá, namiesto pretekárskych okruhov však zdolávate skôr dopravné zápchy a kruhové objazdy na ceste do práce? Nemusíte sa vzdať svojich snov o športovom aute – Hyundai i30 N Line sme vyrobili práve pre vás. A nebojte sa, nejde len o kozmetické detaily v podobe emblémov na prahoch. Pod kapotou nového i30 N Line sa ukrýva benzínový turbomotor s objemom 1,4 litra, so solídnym výkonom 140 koní (103 kW) a s krútiacim momentom na úrovni 242 Nm. Z 0 na 100 km/h sa tak dostane už za 8,9 sekundy.

Hyundai Slovensko

Do mesta sa jednoznačne hodí.

Esprit skutočného pretekárskeho špeciálu, ktorý dnes po európskych okruhoch preháňa aj ambasádor značky N, naša pretekárska jednotka Maťo Homola, má i30 N Line aj vďaka tuhšie ladenému podvozku a väčším predným 18-palcovým pneumatikám. Športové pneumatiky Michelin PS4 dokonale vypĺňajú priestory kolies a vytvárajú dynamickejší postoj, takže auto výborne drží na ceste. Čerešničkou, no zároveň dôležitým bezpečnostným prvkom sú o 1 palec väčšie predné brzdy ako v bežnej i30-tke.

Hyundai Slovensko

Športový z každej strany.

Pokrok, ktorý uvidíte aj pocítite 

Týchto pretekárov si ľahko pomýlite. Hyundai i30 N Line je na prvý pohľad takmer na nerozoznanie od ostrého hot-hatchu i30 N. Na to, že máte dočinenia s jeho o civilnejšou verziou, odkazuje až prívlastok „Line“, ktorý dotvára emblém N. Inšpiráciu v „skutočnom“
N-ku však naznačuje typická kaskádovitá maska chladiča a agresívny predný nárazník.

Precízne odkazovanie na motošport a na výkonnejšieho súrodenca z rozrastajúcej sa rodiny N pokračuje v interiéri. Nájdete tu športovú rýchlostnú páku s logom N, ktorá vám zaručí pevnejší úchop a lepší pocit zo športovej jazdy. Multifunkčný volant potiahnutý perforovanou kožou upúta športovými metalickými lúčmi a vďaka ovládacím tlačidlám poskytuje pohodlnú kontrolu nad infotainmentom a palubným počítačom vozidla. Pocit športovej jazdy podčiarkujú kovové pedále s protišmykovou gumou či špeciálne športové sedadlá s logom N s bočnou opierkou a s vysúvateľným sedákom.

Hyundai Slovensko

Doplnky z modelu N sú príjemným spestrením každej jazdy.

Za takúto cenu? Tak to je pokrok

Motošport je vášeň, ktorá sa nedá zapnúť a vypnúť podľa toho, či práve prebieha sezóna rely. Len čo vám ohlušujúci zvuk pretekárskeho motora rozbúši srdce a vyšle armádu ľadových ihličiek po vašej chrbtovej kosti, niet už cesty späť. Hyundai i30 N Line je ideálnym riešením pre každého nadšenca výkonných hot-hatchov, pre ktorého je investícia do čistokrvného, 275-koňového i30 N príliš veľká alebo jednoducho zbytočne ultimátna. Hyundai i30 N Line je dostupný už od 18 590 €. Kompletný cenník a všetky informácie o modeli nájdete na https://www.hyundai.sk/novinky/akciove-ponuky/i20-i30-cool

Samozrejmosťou, tak ako pri všetkých modeloch Hyundai, je 5-ročná záruka bez obmedzenia počtu najazdených kilometrov.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
20. apríl 2024 00:31