StoryEditor

Podnikatelia vyhodia von oknom tisícky € ročne, tvrdí majiteľ spoločnosti poskytujúcej virtuálne sídla už takmer 10 rokov

16.10.2019, 00:00
Podnikanie je o umení možného aj vtedy, ak sa zdá byť všetko nemožne. V prvom rade je však o dosahovaní zisku a o čo najracionálnejšom prístupe k financiám.

Ján Pavlík, zakladateľ služby Sidlo.online, nám priblížil problematiku virtuálneho sídla pre podnikanie, čo je alternatíva ku klasickým kancelárskym sídlam.

Pán Pavlík, čo si máme predstaviť pod pojmom virtuálne sídlo?

Služba virtuálneho sídla zahŕňa prenájom adresy pre oficiálne sídlo spoločnosti alebo podnikania. S takýmto prenájmom však nezískate len súhlas so zriadením sídla a jeho označenie, ale aj ďalší súvisiaci servis, ktorý je spojený s každodenným chodom firmy.

O aký servis ide? Čo všetko zahŕňajú služby poskytované k virtuálnemu sídlu?

V zásade všetky spoločnosti poskytujúce virtuálne sídlo zabezpečia aj preberanie firemnej pošty, či už z úradov, alebo od obchodných partnerov. Ďalšie služby už závisia od kvality poskytovateľa virtuálneho sídla, v tomto je ponuka rôznorodá a súvisí aj s cenou.

Aké ďalšie služby bývajú teda ešte súčasťou servisu?

V rámci štandardu ide hlavne preposielanie tejto pošty ďalej v určitom intervale, notifikácie o tom, že vám, ako firme, prišla nejaká pošta, prípadne aj online evidencia o tom, aká zásielka prišla, od koho a kedy. Toto je rozsah, ktorý poskytuje väčšina virtuálnych sídiel.

Ako je to s doporučenou poštou, alebo v prípade, ak potrebujem poslať poštu urgentne?

Pre doporučenú poštu máme už vopred od klientov pripravené splnomocnenia. Ak je to nevyhnutné z povahy pošty, vieme dôležitú zásielku aj naskenovať a odoslať mailom. Na adrese virtuálneho sídla preberieme takmer všetko, okrem balíkov, nadrozmerných a špeciálnych vecí, napríklad jeden klient si k nám nechal poslať „CT-čko“.

Pre koho je vlastne služba virtuálneho sídla vhodná?

Prakticky pre každého, u nás majú svoje sídlo menší živnostníci, začínajúci podnikatelia, ale aj zabehnuté „eseročky“. Virtuálne sídlo je vhodné pre tých, čo nechcú mať sídlo doma, ale nechcú vyhadzovať tisíce € ročne za zbytočné kancelárske priestory. Neverili by ste, koľko firiem to tak ale bohužiaľ naozaj robí.

Mnoho podnikateľov sa možno obáva o nekvalitné služby alebo nestabilitu takéhoto sídla a preto to nevyužívajú, nie?

Áno, chápem takéto obavy, ale vy sami máte v rukách, komu zveríte adresu svojej firmy. Treba si vyberať nie podľa najlacnejšej ceny, ale podľa skúseností a referencií. Dôležité je aj to, aby mal poskytovateľ nehnuteľnosť, kde poskytuje virtuálne sídlo, vo vlastníctve.

Je teda nevyhnutné, aby ste vy ako poskytovateľ mali vlastné priestory?

Nevyhnutné to nie je, ale je to práve kvôli istote pre klientov. Tak virtuálne sídlo v Bratislave, ako aj virtuálne sídlo v Trenčíne, kde poskytujeme adresy pre firmy a podnikateľov, sú plne v našom vlastníctve a garantujeme tak stabilitu služby aj do budúcnosti.

Môže si u vás zriadiť virtuálne sídlo aj podnikateľ z iného regiónu?

Áno, dokonca veľa podnikateľov tak aj robí práve kvôli zachovaniu anonymity alebo diskrétnosti. Za týmto účelom je najviac využívané sídlo v Bratislave. Má to samozrejme aj prestížne dôvody, firma sídliaca na dobrej adrese v hlavnom meste má pred obchodnými partnermi logicky viac rešpektu a spraví lepší prvý dojem.

Priama, ale neľahká otázka na záver: prečo si vybrať práve vaše virtuálne sídlo?

Chváliť sa príliš nechcem, na to sú naši klienti, ale ak ide o jeden jediný dôvod, ktorý vypichnúť, tak je to najlepší pomer kvality a ceny. Nie sme najlacnejší, ale za zhruba 20 € mesačne získate najlepšiu kombináciu prestížnej adresy, komplexného servisu, individuálneho prístupu a rozsiahlych doplnkových služieb od overenej spoločnosti, ktorá je na trhu od roku 2010. Toto je naša najsilnejšia stránka.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
24. apríl 2024 05:29