StoryEditor

Drevené hodinky Waidzeit

18.10.2019, 00:00
Drevené hodinky sa pomaličky infiltrovali do každodennej módy a našli si svoje miesto vo svete doplnkov. Nie je to tak dávno, kedy svet prvý krát započul slovné spojenie drevené hodinky.

Pre niekoho zvláštne, pre iného neodmysliteľný módny doplnok. Niektorí kritici tvrdili, že z hodiniek z dreva bude len rýchly jednorazový trend, no svojím pôvabom si vyslúžili popredné priečky medzi doplnkami.

Drevo je odjakživa v našej kultúre považované za neodmysliteľnú súčasť odevov v podobe ozdôb, náušníc, spôn a podobne. Je ľahké, prírodné, dostupné, má unikátnu kresbu, a preto je každý kúsok jedinečný, a je súčasťou slovanskej kultúry už po stovky rokov.

Drevo je jednoducho najelegantnejším materiálom prírody a bolo len otázkou času, kedy vzniknú prvé modely drevených hodiniek.

Výroba hodiniek z dreva

Na výrobu drevených hodiniek sa vo svete využíva najčastejšie bambusové drevo. Ak však chcete siahnuť po lokálnych kvalitných drevených hodinkách, najkrajšie sú z orechového dreva. Je tmavé, pevné a symbolické. Na výrobu naozaj prvotriednych hodiniek nie je použité žiadne umelé farbivo, laky či iné chemické látky.

Najkrajšie hodinky pochádzajú z dreva z alpských lesov z typických stromov ako je borovica limba, tis, dub či javor. Takéto drevené hodinky sú už len ošetrené prírodnými olejmi, aby si zachovali svoj lesk a odolnosť.

Najnovšie tipy drevených hodiniek sa vyrábajú metódou recyklácie materiálov a vzniká tak ekologicky udržateľný módny doplnok.

V dnešnej dobre je veľmi dôležité dbať na udržateľnosť a správne spracovávanie materiálov, aby boli aj hodinky z dreva vyrábané šetrne a zaobchádzalo sa tak v súlade s prírodou. Značka Waidzeit už tretí rok využíva materiály, ktoré už raz boli použité.

Ide konkrétne o recykláciu drevených dubových sudov, ktorých drevo sa opracuje a dá život hodinkám.

Hodinky vyrobené takouto výnimočnou metódou sú veľmi zriedkavým módnym doplnkom. Drevené sudy, v ktorých dozrelo francúzske víno alebo rakúska whisky, majú nádherný farebný nádych po moku a nezameniteľnú kresbu.

Tento mimoriadny prístup využíva firma Waidzeit ako jedna z mála. Vytvorila unikátnu kolekciu barrique drevených hodiniek s čarovným  príbehom a ekologickou dušou.

Unikátnosť je garantovaná

Samotné hodinky z prírodného dreva ponúkajú vlastnosti, ktoré prevyšujú kovovým modelom hodiniek.

Jednou z vlastností je práve to, že pochádzajú z prírodných lokálnych materiálov.  Drevo má svoj vlastný život a svoju osobnosť a jeho tvarovanie je dielom remeselníckeho tesárstva. Ponechajú si svoje vlastné vlastnosti  – je to ich výhoda, pretože žiadne dva kúsky nie sú nikdy rovnaké.

Ak chcete Vaše hodinky spraviť naozaj unikátne tak pomocou gravírovania hodiniek je možné naveky vryť svoje osobité venovanie či odkaz, čím spravíte hodinky výnimočnými.

Budete stredobodom pozornosti

Drevené hodinky na ruke vyniknú a upútajú už na prvý pohľad. Ak ste navyše  typ človeka, ktorý sa rád cíti spojený s prírodou, tak takéto hodinky nielenže dokážu do každodenného života pridať trochu prírody, ale sú tiež úplne štýlové a jedinečné. Navyše drevené hodinky majú tendenciu byť ľahké, ekologické a cenovo dostupné.

Svojou obľúbenosťou tak dali hodinky z dreva vzniknúť veľkej rozmanitosti. Dnes už je v ponuke nespočetné množstvo materiálov, tvarov a funkcionalít hodiniek.

Najnovším trendom sú aj chronografické hodinky a mohutnejšie hodinky, ktoré si obľúbili prevažne muži, ale aj jemné klasické hodinky, ktoré svedčia dámskym zápästiam.

Spojenie dreva s jemnou kožou, polodrahokamami, či perleťou doplní čaro týchto hodiniek o ďalší prírodný element.

Prestížny remeselník dokáže vdýchnuť drevu druhý život a vytvoriť krásny doplnok, ktorý nesmie chýbať v nikoho šatníku.

Tak čo, navnadili sme i vás na drevené hodinky?

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. apríl 2024 00:04