StoryEditor

Hotel, ktorý dýcha históriou

03.11.2019, 23:00
Profesionálne služby, moderné vybavenie izieb a prekrásne historické prostredie na prvý pohľad možno spolu nepasujú. Hotel Gino Park Palace však každého presvedčí o opaku. Stačí len vstúpiť.

Kde sa história snúbi s luxusom a zážitkami

Historický kaštieľ v Orlové pri Považskej Bystrici z prelomu 16. a 17. storočia sa po náročnej prestavbe premenil na luxusný hotel a reštauráciu. Terajší majiteľ Dr. Nodari Giorgadze majiteľ firmy Eurocom & CO dostal za komplexnú obnovu a reštaurovanie kaštieľa ocenenie Ministerstva kultúry Slovenskej republiky - Kultúrna pamiatka roku 2015.

História kaštieľa Orlové sa viaže s históriou Považského hradu a ďalších šľachtických sídel v Považskom Podhradí. Pavol II. Balaša sa zaslúžil v prvej tretine 18. storočia o rozsiahlu barokovú prestavbu a rozšírenie kaštieľa do podoby, ako ho spoznalo aj mnoho Považskobystričanov, ktorý si ho tak pamätajú do dnes. Pavol II. Balaša bol v roku 1721 povýšený kráľom Karolom IV. do grófskeho stavu, vzhľadom na svoje povinnosti, ktorými bol zaviazaný kráľovskej korune a taktiež vysoké funkcie, ktoré vykonával v službách panovníčky Márie Terézie.

Návštevníci Hotela a Reštaurácie Gino Park Palace si majú možnosť aj dnes pozrieť zachované vzácne obrazy a nábytok zapísaný v Zozname národných kultúrnych pamiatok.

Aj napriek bohatej histórii služby hotela a reštaurácie nezaostávajú za ostatnými zariadeniami tohto typu. Počas kalendárneho roka šéfkuchár Ján Adamík vytvára štyri rozmanité jedálne lístky podľa sezónnosti surovín. Základom jeho kuchyne sú čerstvosť, rôznorodosť a inovácie s úctou k tradičným jedlám. Hotel i reštaurácia sa vyznačujú profesionálnym servisom, ktorý potvrdzujú aj neustále pribúdajúce kladné recenzie od hostí a ocenenie Krajskej organizácie cestovného ruchu za Top ubytovacie zariadenie.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
16. apríl 2024 10:50