StoryEditor

2020: 50 000€ za bitcoin aj podľa Bavorskej štátnej banky

13.11.2019, 23:00
V septembri vydala nemecká banka Bayerische Landesbank štúdiu, ktorá podľa dostupných údajov a analýz predpovedá možný nárast ceny bitcoinu na sumu viac než 50,000€ už budúci rok.

Bayerische Landesbank ako prvá regulovaná banková inštitúcia na svete prináša pre bitcoin takýto kvalifikovaný odhad. Štúdia bola publikovaná tento rok v Septembri a detailne ukazuje správanie bitcoinu a jeho podobnosť s fyzickým zlatom. 

Prečo nárast na 50,000€?

Sumu bude určovať „faktor vzácnosti“, čo je pomer už vyťaženého množstva voči novej ťažbe. Táto vlastnosť preukázateľne určovala priemerné mesačné ceny bitcoinu v minulosti a rovnako dobre určuje dlhodobé ceny zlata i investičných diamantov. Keďže množstvo vyťaženého Bitcoinu stále narastá, ale jeho nová ťažba sa postupne znižuje, vzniká tlak na rast ceny. Ten pôsobí na strane znižujúcej sa ponuky, ale rovnako aj na strane dopytu. 

Bitcoin už dávno nie je považovaný za prostriedok rýchlej a lacnej výmeny, ale skôr za dlhodobé úložisko hodnoty. Dopyt po komoditách, ktoré uskladňujú hodnotu, je určovaný práve ich relatívnou vzácnosťou a najmä v turbulentných ekonomických časoch narastá. V máji 2020 sa ukončí ďalší štvorročný cyklus a nastane tzv. “halving” bitcoinu. S ním sa zníži množstvo odmeny za novo vyťažený blok bitcoinu o polovicu. Kompletné vyťaženie všetkých bitcoinov je nastavené v kóde blockchainu a ukončí sa približne v roku 2140. 

Šanca pre investorov

Pri náraste bitcoinu nad sumu 50,000€, by dnešní investori mohli počítať zisk okolo 600%. Je však rozumné spoliehať sa iba na bitcoin? “S rastom ceny bitcoinu je často spojený aj rast ostatných kryptomien. Za posledné tri roky celkový trh kryptomien rástol rýchlejšie ako bitcoin. Ten je momentálne veľmi dominantný, ale tento trend sa môže zmeniť. Je preto rozumné rozdeliť investíciu do širšieho portfólia.”, Juraj Forgács, CEO Fumbi

Fumbi, šikovný nástroj pre jednoduché investovanie do kryptomien

Ak neviete alebo nieste si istý ako si zostaviť vlastné dynamické portfólio, tak je rozumným rozhodnutím nechať to na odborníkov. Vo Fumbi sa o vás postará špeciálne navrhnutý algoritmus, ktorý efektívne rozdelí vašu investíciu do inteligentného a dynamického portfólia pozostávajúceho z viac ako 25 top kryptomien. 

Celé investovanie prebieha v jednoduchom a prehľadnom profile, kde vidíte vývoj svojej investície a jej rozdelenie medzi jednotlivé kryptomeny. Spoločnosť Fumbi ako jediná na Slovensku má certifikovaný audit kryptomenových peňaženiek od nezávislej spoločnosti SGS. 

Registrujte sa vo Fumbi a investujte, kým je cena kryptomien pomerne nízko.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
24. apríl 2024 15:03