StoryEditor

V bratislavskom širšom centre sú na predaj posledné voľné stavebné pozemky

04.12.2019, 23:00
Na bývalých vinohradoch na úpätí Malých Karpát vyrástlo v posledných rokoch viacero obytných štvrtí. Tento trend sa však má v budúcnosti zmeniť.

Vedenie mestskej časti Rača totiž vyhlasuje, že bratislavské vinohrady by mali mať presne určenú hranicu, ktorá by platila desiatky rokov. Túto situáciu chce riešiť aj so zainteresovanými mestskými časťami, ako Nové Mesto či Vajnory, ale hlavne s novovzniknutým Metropolitným inštitútom Bratislavy. Jedným z posledných projektov, ktorý dostal v tomto území zelenú, je nová vilová štvrť Ahoj Briežky.

Pridali ďalšie pozemky

Projekt spoločnosti Rovena SK sa nachádza v širšom centre Bratislavy v bývalej vinohradníckej oblasti nad Račianskou ulicou. „Pôvodne sme vstupovali na bratislavský realitný trh s ponukou 22 stavebných pozemkov. Zvýšený záujem o túto tichú a zároveň ľahko dostupnú lokalitu nás prekvapil, keďže už viac ako polovica pozemkov má svojich nových majiteľov. Preto sme sa rozhodli pridať ďalších 6 pozemkov,“ hovorí konateľ spoločnosti Rovena SK Michal Bojsza.

Majiteľov pozemkov oslovila hlavne spätosť s prírodou v tesnej blízkosti centra mesta a možnosť postaviť si tu dom podľa svojich predstáv. Či už klasický murovaný dom, bungalov, dom na kľúč alebo nízkoenergetický dom. Pri výbere zavážila aj dobrá cena vzhľadom na unikátnosť lokality a stavebné prognózy v mestskej časti Nové Mesto. „Ceny pozemkov sa začínajú už od 289-tisíc Eur vrátane DPH. Prípojky inžinierskych sietí sa nachádzajú priamo na každom pozemku, pričom každý z nich je prístupný novovybudovanou súkromnou komunikáciou,“ dodáva Michal Bojsza.

V centre mesta a zároveň v prírode

Budúcu bratislavskú štvrť si obľúbia najmä rodiny, pretože tu nájdu viacero možností aktívneho vyžitia. „V súčasnosti treba pri predaji pozemkov ponúknuť toho oveľa viac, ako to bolo v minulosti. Ahoj Briežky sú unikátne v tom, že tu máte všetko. V bratislavskom lesoparku si môžete zabehať, poprechádzať sa alebo sa napojiť na rôzne cyklotrasy. A zároveň tu nájdete všetku potrebnú občiansku vybavenosť. Ste do 10 minút autom od centra, ale vďaka okolitej prírode máte pocit, že nie. Čo je však dôležité, táto lokalita sa podľa prognóz v najbližších rokoch meniť nebude, takže sa nemusíte báť, že namiesto zelene budete mať za sebou novú betónovú štvrť,“ vysvetľuje na záver konateľ spoločnosti.

Záujemcovia o pozemok sa môžu informovať v Centre realít na Vajnorskej 98/A v Bratislave a na webovej stránke projektu www.ahojbriezky.sk.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
24. apríl 2024 00:15