StoryEditor

Máte malý byt? Nezúfajte! Ponúkame Vám zopár inšpirácií na jeho vkusné zariadenie

29.12.2019, 23:00
Nie všetci žijeme v rodinnom dome alebo vo veľkom priestrannom byte s niekoľkými miestnosťami. Niektorí vlastnia byt menších rozmerov a vedia, že zariadiť ho nie je vždy jednoduché. Ale, na druhej strane, nie je to ani nemožné. Len treba vedieť ako na to.

Šetrite priestor

V malom či menšom byte je šetrenie priestoru najdôležitejšou prioritou. Ostatné veci si môžete zariadiť postupne, ak si pre ne  dokážete urobiť miesto. Pod pojmom malý byt nemusíme mať na mysli bývanie, ktoré pozostáva iba z jednej alebo dvoch miestností. Niekedy môže byť aj dvoj alebo trojizbový byt menší, čo sa týka plochy jednotlivých miestností.

Možno najdiskutovanejšou miestnosťou býva spálňa alebo obývacia miestnosť. Málokto z nás má v spálni iba posteľ či postele, väčšinou si do nej zariaďujeme napr. nočné stolíky, skrine alebo komody. Ak je Vaša spálňa menších rozmerov, nemusíte hneď vešať hlavu. Komoda menších rozmerov sa Vám určite hravo do nej vojde a môžete ju využiť ako vynikajúci úložný priestor.

Dajte šancu aj menšiemu stolu

Ak naozaj disponujete malými priestormi a zároveň potrebujete pracovať z domu alebo sa pripravovať na skúšky či robiť si domáce úlohy, šikovným pomocníkom môže byť pre Vás menší pracovný stolík, ktorý nájde svoje využitie niekde v rohu miestnosti, samozrejme, otočený tak, aby naň dopadalo prirodzené svetlo zvonku.

Môžete ušetriť priestor napríklad aj tým, že si do menšej miestnosti zavesíte menší luster alebo dáte bodové osvetlenie, ktoré sa skvelo hodí tam, kde máte nižší alebo znížený strop. Rovnako do menšej spálne radšej voľte postele s kovovou konštrukciou a vyhnite sa masívnemu nábytku.

Šatníková skriňa – šikovný pomocník v malom byte

Spálňa by mala byť vzdušným miestom, a preto by ste sa mali vyhnúť tomu, aby ste ju zahltili mohutným a zbytočným nábytkom. To však neznamená, že ak máte menšiu spálňu, nemôžete si ju pekne a vkusne zariadiť po svojom. Určite by ste v nej radi mali aj prostriedok na uloženie potrebných vecí, či už oblečenia alebo spodnej bielizne, prípadne obliečok na periny a vankúše.

V tom prípade stavte na skrine do spálne menších rozmerov, tzv. šatníkové skrine alebo skrine so zrkadlom,  ktoré Vám skvelo ušetria priestor a zároveň vytvoria nové úložné miesto, ktoré môžete využiť. A presvedčíte sa aj sami, že hoci je náročnejšie zariadiť menší byt, no rozhodne to nie je nemožné.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
23. apríl 2024 14:55