StoryEditor

Športová zimná dovolenka: Zábava pre celú rodinu a celkom blízko

20.01.2020, 23:00
Sedem lyžiarskych stredísk v Hornom Rakúsku ponúka rýchlu a dostupnú zábava na lyžiach.

Čo pre vás znamená perfektná dovolenka na lyžiach? Pre niekoho sú to športové – možno aj náročné – zjazdovky pre pokročilých lyžiarov. Pre iného trate navrhnuté špeciálne pre začínajúcich najmenších lyžiarov, ktorí si hravou formou skúšajú prvé kroky na snehu. A možno hľadáte prehľadné zjazdovky s rôznymi stupňami náročnosti, lebo si chcete spoločne zajazdiť celá rodina. V strediskách zimných športov v Hornom Rakúsku nájdete všetko a pridáva sa aj ďalšia rozhodujúca výhoda – dobrá a rýchla dostupnosť.

Horné Rakúsko ponúka dokonalé prírodné podmienky na lyžovačku. Na juhu zasahuje do horského pásma Álp, na severe sa tiahne po hrebene Šumavy. Nájdete tu sedem najlepších hornorakúskych lyžiarskych stredísk, ktoré sú ľahko dostupné. Na „vysokom severe“ Horného Rakúska sa nachádza lyžiarske stredisko Hochficht na Šumave, ktoré je ideálne pre rodiny s deťmi. V regióne Salzkammergut (Soľná komora) vás na zimnú dovolenku pozývajú hneď štyri lyžiarske strediská, vrátane Freesports Areny ponúkajúcej vysokohorské snehové scenérie a zábavu na freerideových tratiach mimo zjazdoviek.

Gosau je zasa vstupným bodom do lyžiarskeho regiónu Dachstein West, najväčšieho lyžiarskeho strediska v Hornom Rakúsku s výhľadom na 2 996 metrov vysoký Dachstein. V oblasti Pyhrn-Priel, v Národnom parku Vápencové Alpy, sa nachádza lyžiarsky areál Hinterstoder, kde sa koná Svetový pohár v lyžovaní a spolu s neďalekým sesterským strediskom Wurzeralm v obci Spital am Pyhrn, vhodným najmä pre rodiny s deťmi, predstavuje ideálnu destináciu s rozmanitými možnosťami pre zimných dovolenkárov.

Všetkých týchto sedem lyžiarskych stredísk má jedno spoločné – poskytujú kvalitné služby pre rôzne kategórie lyžiarov, a to na prehľadných zjazdovkách. Nájdete tu náročné trate mimo zjazdoviek, výberové zjazdovky Svetového pohára, príjemné trasy s výhľadom na úchvatné panorámy aj rodinné zjazdy, kde možno rezať dlhé oblúky. Najmenší začínajúci lyžiari môžu zbierať svoje prvé skúsenosti na moderne vybavených a s láskou navrhnutých tratiach pre začiatočníkov.

Lyžovačka v Hornom Rakúsku má navyše ešte jednu veľkú výhodu. Tunajší hostitelia kladú dôraz na prívetivú rodinnú atmosféru a nefalšovanú pohostinnosť. Stretnete sa s ňou všade – od vrelého privítania v ubytovaní až po príchod do rustikálnych chatiek.

Oberoesterreich Tourismus GmbH

Viac informácií nájdete na stránkach lyžiarskych stredísk:

Lyžiarske stredisko Hochficht, www.hochficht.at

Lyžiarska oblasť Dachstein West, www.dachstein.at

Stredisko Freesports Arena Dachstein Krippenstein, https://dachstein-salzkammergut.com

Lyžiarske stredisko Feuerkogel,www.feuerkogel.info

Lyžiarske stredisko Kasberg,www.kasberg.at

Lyžiarske stredisko Hinterstoder,www.hiwu.at

Lyžiarske stredisko Wurzeralm,www.hiwu.at

Oberösterreich Tourismus Information, Freistädter Straße 119, 4041 Linz,

tel.: +43 732 221022, e-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.,

www.hornerakusko.sk

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
20. apríl 2024 04:32