StoryEditor

Miesto vyHRADené pre zážitky

18.02.2020, 23:00
Vo svete realít odjakživa platí, že kvalitu nedefinuje len odpoveď na otázku AKO, ale aj KDE bývať. Výber správnej lokality je oveľa viac než pocitová záležitosť, je to racionálne rozhodnutie.

Od tohto rozhodnutia sa odvinie veľa ďalších – či budete po večeroch holdovať „papučovej kultúre“ alebo zbierať ozajstné zážitky neprepasírované cez obrazovky a slúchadlá. Či budete sadať za volant niekoľkokrát denne alebo vymeníte strnulosť sedenia v aute za zdravšiu cyklistiku či pešiu chôdzu. Či budete žiť pohodlne na úkor životného prostredia alebo environmentálne ohľaduplne bez kompromitovania vlastného komfortu.

Dobrá dostupnosť je veľmi silným motivačným faktorom, ako spraviť pozitívne zmeny životného štýlu, no iba málo miest v Bratislave sa môže pochváliť situovaním, ktoré spája hneď dva kľúčové atribúty výnimočnej lokality: posúva vás bližšie do víru staromestského spoločenského života aj do prírody. Hradný kopec je presne takýmto miestom.  

NenaHRADiteľná lokalita

Bratislavský hrad bol a stále je dominantou mesta a celé jeho bezprostredné okolie vrátane hradného kopca ťaží zo statusu lukratívnej obytnej zóny. S tým však nevyhnutne súvisí aj vysoký dopyt. Byty na vychytených staromestských uličkách sú príliš žiadané, aby bol sen o živote v centre ľahko pretavený do skutočnosti.

Pomôcť s jeho realizáciou môže už čoskoro nový rezidenčný projekt na Drotárskej ceste. Objekt postavený na hradnom kopci ponúkne záujemcom o nadštandardné bývanie vôbec poslednú príležitosť zaobstarať si byt v tejto prestížnej časti Bratislavy, keďže v najbližších rokoch sa v okolí žiadna ďalšia výstavba neplánuje.

10 000 krokov, milión zážitkov

Výbornú polohu bývania na Drotárskej oceníte v každom ročnom období, no obzvlášť v čase, keď budú Bratislavu sužovať snehové kalamity. Na toto miesto sa bezproblémovo dostanete až zo šiestich smerov a rozumne riešené dopravné napojenia sú zároveň účinnou prevenciou pred tvorbou zápch.  

Pripravte sa, že váš vzťah s autom mierne ochladne. Nebojte sa, nebude to na škodu. Bývať v kultúrnom srdci Slovenska – len kúsok od koncertov, výstav, divadelných podujatí, módnych prehliadok či launchov nových podnikov – znamená možnosť vyraziť si za zábavou kedykoľvek dostanete chuť, navyše to spojíte s príjemnou prechádzkou a oželiete stresy, kde v centre zaparkujete.

Ak ste fanúšikom krokovania a teórie, že 10 000 krokov denne stačí k posilneniu fyzickej aj mentálnej formy, dobrá správa! Z východiskového bodu na Drotárskej nebude žiaden problém dosiahnuť, ba presiahnuť danú métu bez rizika, že vám stará-známa trasa po čase zovšednie. Rozmanitosť okolitého prostredia totiž prináša všetko, len nie stereotyp.

Vyváženosť ruchu mesta a pokoja prírody

Stačí si vybrať, či vaše kroky budú smerovať do Starého Mesta alebo do lesa. Do oboch to budete mať rovnako blízko a rovnaký bude aj prísľub relaxu, keď dorazíte do cieľa. Pasívny oddych pri kávičke a koláčiku s priateľmi môžete striedať s aktívnym oddychom pri brázdení chodníčkov Horského parku. Najrozsiahlejšia zelená plocha Bratislavy predstavuje súvislé zalesnené pásmo, čo je vzhľadom na jeho umiestnenie v geografickom strede hlavného mesta európska, ale aj svetová rarita.

Ak hľadáte miesto vyHRADené pre zážitky, rezervujte si ho včas na www.drotarska.sk.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
20. apríl 2024 10:28