StoryEditor

Pes, suseda či alarm? Čo najlepšie ochráni váš dom?

25.02.2020, 23:00
Chrániť svoj majetok pred zlodejmi sa dá dnes najrôznejšími spôsobmi. Nie všetky sú však aj najvhodnejšie. Pozreli sme na to, aký alarm najlepšie ochráni váš domov.

Vlčiak

Úroveň ochrany:  1/5

Pes patrí dlhodobo medzi obľúbené možnosti ako chrániť svoj majetok.  Cenovo vás možno vyjde táto možnosť ochrany lacnejšie, komplexnosť a spoľahlivosť je však neraz otázna. Psovi totiž dokážete relatívne ľahko prejsť cez rozum kvalitnou šunkou či uspávacími práškami.  Nad druhej strane domáci miláčik dokáže vycítiť nebezpečenstvo, disponuje zvukovými signálmi – brechaním a súčasne ide o živého tvora, ktorého môžete k sebe aj pritúliť.

Suseda

Úroveň ochrany: 2/5

Večne zvedavá suseda, ktorá je celý deň v okne, alebo pozerá cez priezor je skvelou voľbou dozvedieť sa o všetkom, čo sa na ulici deje. Dokonalo pozná všetkých okolitých obyvateľov a tých cudzích okamžite vyspovedá štipľavými otázkami. Na druhej strane stačí aby v televízii bežala telenovela, alebo iný nekonečný seriál a tento susedský alarm je dočasne mimo prevádzky. 

Imitácia kamery

Úroveň ochrany: 2/5

Niektorí sú dodnes presvedčení, že imitácia kamery dostatočne odradí všetkých, ktorí majú „zálusk“ na váš majetok. Opak je však pravdou. Zlodeji sú dnes skutočne prefíkaní a dokážu rozlíšiť atrapu od skutočného kamerového systému. Toto riešenie patrí medzi najlacnejšie, úroveň ochrany je však veľmi diskutabilná. Imitácia kamery dokáže odradiť zlodejov „amatérov“, profesionáli vás však prekuknú behom krátkej chvíľky.

Tehlový plot

Úroveň ochrany: 3/5

Môj dom, môj hrad. Presne podľa tohto známeho motta si niektorí majitelia dali postaviť okolo svojho domu veľký a nepreniknuteľný tehlový plot. Je pravdou to, že cez vysoký plot sa zlodeji dostanú ťažšie. Na druhej strane byť uzatvorený a stiesnený vo vlastnom dome nie je veľmi lákavá predstava. Je potrebné si súčasne uvedomiť, že za vysokými múrmi sa zlodeji môžu nerušene pohybovať. Z ulice sú totiž neviditeľní. 

Alarm

Úroveň ochrany: 5/5

Moderné alarmy (Jablotron 100) môžete pohodlne ovládať prostredníctvom webového rozhrania, alebo mobilného telefónu. Jednotlivé kritické situácie sú automaticky hlásené na váš mobilný telefón prostredníctvom výstražného volania alebo SMS. Rovnako máte k dispozícii aj mobilnú aplikáciu, kde si priamo môžete manažovať a ovládať svoj alarm ako aj domov. Súčasne si môžete kedykoľvek vizuálne skontrolovať váš dom prostredníctvom kamerových záznamov a fotografií. O každej nevítanej návšteve tak budete mať dokonalý prehľad. „Doplnkovými  službami moderných alarmov je napríklad monitoring množstva spotrebovanej elektriny.  Jednoduché nastavenie vám umožní mať notifikácie pri prekročení teploty, alebo on-line si pozerať históriu  všetkých nebezpečných udalostí v dome,“ konštatuje Ján Dérik zo spoločnosti Jablotron Slovakia. Alarm teda dnes neslúži len na ochranu pred zlodejmi, ale stal sa z neho komplexný bezpečnostný systém, ktorý chráni nielen váš život, alebo majetok, ale aj  súčasne zabezpečuje maximálny komfort vášho bývania.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
25. apríl 2024 10:10