StoryEditor

V zime korčulujem, v lete plávam - vo vlastnej záhrade!

26.02.2020, 23:00
Moderné technológie prenikli aj do sveta domácich bazénov, ktoré sú dnes ekologické, estetické a využiteľné počas všetkých ročných období. Novým trendom je dokonca využívať záhradný bazén v zime na korčuľovanie alebo čoraz populárnejšie zimné otužovanie.

Myslite na seba aj prírodu

Ak sa rozhodnete nezazimovať bazén, ušetríte svoj čas, peniaze aj energiu, ale aj energie vašej domácnosti. Ak vonkajší bazén na zimné a prechodné obdobie nevypustíte, nielenže váš dvor bude aj v zime vyzerať estetickejšie, ale ušetríte aj za vodu a filtráciu. Najznámejší slovenský výrobca bazénov Compass dnes prináša jednoduchý systém Hydroeco, ktorý umožní plynulé celoročné využívanie bazéna.

Korčuľujte pre radosť

Ľadové korčuľovanie je veľmi zdravý a vyvážený pohyb, pri ktorom musíte balansovať vlastné telo, rovnomerne zapájať celé svalstvo tak, aby ste ho dostali do pohybu a postupne udržiavať rovnováhu, aby ste sa v plynulom pohybe udržali. Korčuľovanie zlepšuje držanie tela, uvedomenie si jeho ťažiska a posilnenie celkovej stability.

Navyše pri ňom spálite okolo 600 kalórií za hodinu – čo je štvrtina až tretina z denného príjmu kalórií z potravy. Pravidelné domáce korčuľovanie je preto ideálne aj pre zdravie. Mnoho ľudí sa ho však stráni pre zlú dostupnosť ľadových plôch či možné nebezpečenstvo na nedostatočne zamrznutých jazerách. Dnes už však môže byť všetko inak.

Otužujte pre zdravie

Nemusíte byť členom Ľadových medveďov, aby ste doma zvládli základy otužovania. Pravidelné plávanie v nízkych teplotách vám rozšíri cievy a zlepší prúdenie krvi, zostrí vaše sústredenie, zníži únavu, odbúra stres a posilní imunitu. Krok po kroku môžete začať už dnes a váš bazén vám v tom v zime môže byť skvelým pomocníkom.

Koľko ušetríte, ak nevypustíte bazén?

Na nákup a inštaláciu termostatu v bazéne, ktorý bude strážiť teplotu vody a automaticky spúšťať filtráciu, jednorázovo miniete 200 eur. Ročné prevádzkové náklady za fungovanie filtrácie vás už potom vyjdú len na 50 až 80 eur a ročne tak na zazimovaní a odzimovaní záhradného bazéna ušetríte 260 až 500 eur.

Neviete, ktorý domáci bazén je pre vás ideálny? Obráťte sa na nás – poradíme vám v Pool-Home!

TIP: Váš bazén sa môže čistiť aj sám

Trendom sú bazény s filtráciou, ktoré fungujú ako skvele naprogramovaný počítač. Čím viac pritom investujete do bazénovej technológie, tým viac času budete mať na bezstarostný relax. Hneď ako odmrzne, moderný samočistiaci systém Vantage a automatické filtre vody ho budú pravidelne udržiavať.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. apríl 2024 00:27