Diana Grytsku / Shutterstock.com
StoryEditor

Xiaomi predstavuje ďalší výkonný smartfón s lákavou cenou

25.03.2020, 23:00
V priebehu včerajšieho dňa, podľa aktuálnych štatistík 3. najväčší výrobca smartfónov na svete, spoločnosť Xiaomi, predstavila smartfón Redmi Note 9S. Ide o európsku variantu zariadenia Redmi Note 9 Pro. Dnešný deň patrí ďalšiemu zariadeniu, konkrétne mobilnému telefónu Redmi K30 Pro. Na tému upozorňuje portál Vosveteit.sk.

Cenovo dostupná vlajková loď

Mobilný telefón Redmi K30 Pro aktuálne patrí medzi najvýkonnejšie smartfóny dcérskej spoločnosti Xiaomi. Ide o zariadenia, ktoré ponúka veľký 6,7“ AMOLED displej, ktorý na rozdiel od verzie K30 prináša aj vstavaný skener odtlačkov prstov. Mnohí verili, že zariadenie ponúkne aj nadštandardnú zobrazovaciu frekvenciu, nestalo sa tak. Ponúka bežných 60Hz, na druhej strane však poteší aspoň vysoká vzorkovacia frekvencia 180Hz. V ďalších parametroch ho možno rovnať s aktuálnou vlajkovou loďou spoločnosti, Xiaomi Mi 10. Ponúka totiž vysokú svietivosť 1200 nitov vrátane kontrastu 5 000 000:1. V rámci ďalších špecifikácií displeja, výrobca myslel aj na podporu HDR10+, DC Dimming, či certifikácia TÜV Rheinland. Výrobca displej zároveň pokryl krycím sklíčkom Gorilla Glass 5. generácie.

O výkon smartfónu sa stará procesor Snapdragon 865, ktorý ponúka aj 5G konektivitu. Doplnený je o výkonný grafický čip Adreno 650, 6GB/8GB RAM a 128GB/256GB úložný priestor. Za spomenutie ešte stojí povedať, že v prípade 128GB verzie zariadenia výrobca osadil smartfón úložným priestorom typu UFS 3.0 a v prípade 256GB ponúka UFS 3.1.

Zariadenie okrem nadpriemerného výkonu láka aj na kameru. Konkrétne na 4 snímače umiestnené v zadnej stene zariadenia. Hlavný snímač Sony IMX686 disponuje rozlíšením 64-megapixelov, ktorý je doplnený 13-megapixelový širokouhlý snímač s uhlom záberu 123°, 5-megapixelový marko snímač a 2-megapixelový hĺbkový snímač. Zariadenie okrem iného ponúka aj možnosť natáčania videí v 8K kvalite. Predná selfie kamera je schovaná v tele zariadenia a je schopná vysunúť sa za 0,58 sekundy. Disponuje rozlíšením 20-megapixelov.

Zariadeniu dodáva energiu batéria o kapacite 4,700mAh, ktorú je možné nabiť prostredníctvom technológie rýchleho nabíjania pri výkone do 33W. Zariadeniu nechýba podpora najnovších technológií ako je napríklad WiFi 6 štandard, Bluetooth 5.1, Infračervený port a NFC čip. Okrem iného zariadenie je vybavené technológiou 5G MultiLink, ktorá ponúka možnosť súčasného pripojenia sa k internetu prostredníctvom viacerých druhom sietí.

Telefón však nie je najlacnejším. Výrobca si za neho v najslabšej verzii vypýta 423$. Za výkonnejšiu verziu záujemcovia zaplatia 522$. Zároveň však treba dodať, že cena zariadenie v pomere k špecifikáciám, vôbec nie je uletenou ba naopak. Smartfón sa dostane do predaja od 27. marca v domácej Číne. Globálna dostupnosť zariadenia zatiaľ nebola oznámená, ale vzhľadom na to, že zariadenie Redmi Note 9 Pro (na globálnom trhu zariadenie bolo premenované na Redmi Note 9S), sa dostalo do globálneho predaja len 10 dní od oficiálneho predstavenia, tak spustenie predaje môžeme očakávať v priebehu prvej polovice apríla.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
18. apríl 2024 02:25