StoryEditor

Štartuje unikátny startupový akcelerátor orientovaný na zdravotníctvo

15.05.2020, 00:00
Pritiahnuť chce najlepšie startupy s inovatívnymi nápadmi na zlepšenie zdravotníctva.

Bratislava, 14. mája 2020 – HealthCare Lab je nový slovenský projekt podporujúci inšpiratívne inovácie a nápady smerujúce k zlepšeniu zdravotnej starostlivosti. Spoločnosť ROCHE Slovensko a poradenská spoločnosť CIVITTA spájajú svoje sily a na Slovensko prinášajú HealthCare Lab, ktorého cieľom je akcelerovať rozvoj riešení v zdravotníctve a nadviazať kontakt so začínajúcimi firmami v strednej a východnej Európe, ale aj mimo nej. Chce pritiahnuť najlepšie startupy so zaujímavými inováciami v oblasti zdravotníctva.

Vďaka silnej kompetencii takého globálneho hráča v oblasti diagnostiky a farma-priemyslu, akým je ROCHE, majú startupy s inováciami na prieniku zdravotníctva a digitálnych technológií šancu stať sa súčasťou štvormesačného akceleračného programu. V ňom môžu svoj nápad ďalej rozvíjať a získať prístup k potenciálnym zákazníkom, investorom, skúseným mentorom a biznisovým koučom. Ďalšie informácie o HealthCare Lab ako aj registračný formulár sú dostupné na www.healthcarelab.sk

„Spoločnosť ROCHE dlhodobo prináša na trh svetové inovácie, ktoré zlepšujú kvalitu života ľudí. Od unikátnej diagnostiky až po inovatívne liečby, ktoré posúvajú hranice svetovej medicíny. Inovácie máme hlboko zakorenené do DNA našej spoločnosti a uvedomujeme si ich dosah na kvalitu života ľudí. Dnes chceme povýšiť inovácie na novú úroveň a preto nadväzujeme cennú spoluprácu so startupovou komunitou. Som presvedčený, že ROCHE jej môže poskytnúť unikátne know-how v oblasti zdravotníctva, a naopak, táto komunita nás môže inšpirovať k zaujímavým technologickým riešeniam, ktoré si zaslúžia našu pozornosť, podporu a významne ovplyvnia zdravotníctvo 21. storočia,“ hovorí Daren Wilson, CEO spoločnosti ROCHE Slovensko.

Za svojho partnera si ROCHE vybral skúsenú konzultačnú spoločnosť CIVITTA, ktorá bude projekt zastrešovať: „Digitalizácia a digitálne technológie v posledných rokoch výrazne transformujú celé zdravotníctvo. HealthCare Lab je jedinečná platforma, ktorá bude systematicky podporovať inovácie v tomto sektore a budovať tak ekosystém začínajúcich technologických firiem. Práve takéto firmy sú budúcnosťou ekonomiky Slovenska a strednej Európy,” hovorí Peter Kolesár z spoločnosti CIVITTA Slovensko.

Ako bude prebiehať HealthCare Lab akcelerátor?

Registrácia do HealthCare Lab je otvorená od 13. mája 2020 prostredníctvom webovej stránky www.healthcarelab.sk. Prihlásiť sa môžu existujúce startupy zo strednej a východnej Európy, ktoré chcú pretaviť svoje prototypy digitálnych riešení v zdravotníctve na úspešné riešenia v praxi. Ide predovšetkým o firmy, ktoré už majú vyvinutý prototyp riešenia, tím aspoň dvoch ľudí a financovanie do 500-tisíc eur. Počas nasledujúcich týždňov až do 9. júna 2020 budú prebiehať v rámci náborového procesu online webináre. Následne 12. júna prebehne celodenný bootcamp s vybranými 12 startupmi, z ktorých po verejných prezentáciách v rámci úvodného webinára vzíde 6 finalistov. Práve tí sa stanú na nasledujúce štyri mesiace súčasťou akcelerátora, v rámci ktorého budú mať možnosť rozvíjať svoj projekt za pomoci a podpory spoločnosti ROCHE a špičkových domácich a zahraničných mentorov. Na záver prvého kola HealthCare Lab akceleračného programu v októbri tohto roka odprezentujú účastníci svoje projekty v rámci verejného DEMO Day pred zástupcami medzinárodnej poroty.

HealthCareLab so zaujímavými mentormi z celého sveta

Startupy v programe budú môcť využiť rady a skúsenosti nielen mentorov zo Slovenska, ale aj významných investorov, podnikateľov a odborníkov na zdravotníctvo z rozvinutých inovačných hubov z celého sveta.

Tonu Esko (profesor genomiky a poradca biotechnologických firiem), Riivo Anton (United Angels VC), Eliezer Manor (Shirat Enterprises), Lukáš Alner (Diagnose.me) - to je len malá ochutnávka zvučných mien, ktoré budú v pozíciách mentorov sprevádzať tento zdravotnícky startupový akcelerátor. Účastníkov sa budú snažiť obohatiť okrem iného o skúsenosti so získavaním investícií, budovania biznis modelu, vstupu na trh a získavania zákazníkov v oblasti zdravotníctva.

HealthCare Lab HealthCare Lab Roche

O Roche

Spoločnosť Roche je priekopníkom vo farmácii a diagnostike, zameraná na pokroky vo vede a zlepšovanie života ľudí. Kombinovaná sila farmácie a diagnostiky pod jednou strechou spravila z Roche lídra v personalizovanom zdravotníctve – to je stratégia, ktorej cieľom je nájsť správnu a vhodnú liečbu pre každého jedného pacienta.

Roche je najväčšia biotechnologická spoločnosť na svete, ponúkajúca skutočne diferencované lieky v oblasti onkológie, imunológie, infekčných ochorení, oftalmológie a ochorení centrálnej nervovej sústavy. Roche je tiež svetovým lídrom v in-vitro diagnostike a tkanivovej diagnostike rakoviny, ako aj priekopníkom v manažmente cukrovky.

Spoločnosť Roche bola založená v roku 1896 a odvtedy neprestáva hľadať spôsoby, ako najlepšie predchádzať, diagnostikovať a liečiť ochorenia a byť prínosom pre spoločnosť. Cieľom spoločnosti je zlepšovať prístup pacientov k zdravotným inováciám za pomoci všetkých relevantných strán. Viac než tridsať liekov vyvinutých spoločnosťou Roche je zahrnutých do zoznamu esenciálnych liekov Svetovej zdravotníckej organizácie, medzi nimi aj život zachraňujúce antibiotiká, antimalariká a onkologické lieky. Okrem toho dostala spoločnosť Roche jedenásťkrát za sebou uznanie od Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) ako jedna z najudržateľnejších spoločností vo farmaceutickom odvetví.

Skupina Roche s centrálou v Bazileji vo Švajčiarsku je aktívna vo vyše 100 krajinách, s počtom zamestnancov cca.  98,000 ľudí celosvetovo v roku 2019. V roku 2019 investovala spoločnosť Roche 11.7 miliárd CHF do výskumu a vývoja a vykazovala predaje v sume 61.5 miliárd CHF. Firma Genentech v USA je plne vlastnená spoločnosťou Roche. Roche je tiež väčšinovým vlastníkom akcií spoločnosti Chugai Pharmaceutical v Japonsku. Viac informácií nájdete na www.roche.com.

O CIVITTA Slovensko

Civitta Slovensko, a.s. sa radí medzi stredoeurópskych lídrov v poskytovaní poradenských služieb v rámci celého inovačného cyklu. Misiou spoločnosti je pomôcť startupom, zabehnutým firmám a výskumným inštitúciám prinášať inovácie na svetovej úrovni. Od založenia v roku 2007 zohrala spoločnosť Civitta Slovakia kľúčovú rolu pri budovaní lokálneho a regionálneho inovačného ekosystému. Služby spoločnosti pokrývajú viacero oblastí ako podpora startupov, komercializácia vedy a výskumu, korporátne inovácie, kreatívny priemysel, ale aj verejné politiky a stratégie.

Civitta Slovensko je spoluzakladateľom Startup Awards & FutureNow, najväčšej startupovej súťaže a technologickej konferencie na Slovensku. Civitta takisto organizuje viacero akceleračných programov pre začínajúce technologické firmy,, vrátane programu Uplift - najväčšieho a najkomplexnejšieho akcelerátora s viac ako 50 mentormi a koučami zo Slovenska a zo zahraničia. Civitta Slovensko, ako hub pre EIT Digital a InnoEnergy, prepája startupy s korporáciami a s investormi.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
18. apríl 2024 17:37