Dreamstime
StoryEditor

Banka bez vysokých poplatkov existuje!

04.06.2020, 00:00
Aktuálny prieskum, ktorý si na Slovensku a v Česku nechala spracovať Fio banka, priniesol zaujímavé zistenia. Ukázal, že klienti svoje banky hodnotia väčšinou pozitívne, ale čo ich hnevá, sú stále zvyšujúce sa poplatky. Dokonca sú kvôli nižším poplatkom a výhodnejším úrokom hypotéky ochotní banku aj zmeniť.

V súčasnej situácii, keď mnohí ľudia majú znížené príjmy alebo prišli o prácu je táto téma viac ako aktuálna. Až 51,1 percenta Slovákov, u ktorých sa robil prieskum, považuje za najhlavnejší dôvod zmeny svojej banky výšku poplatkov.

Na poplatkoch môžete ušetriť desiatky EUR ročne

Väčšina slovenských bánk v poslednej dobe poplatky zvyšuje. Jedna banka to však nerobí. Fio banka ponúka bežné bankové služby zadarmo od svojho vzniku a stále pridáva nové, a to bez podmienok. Naposledy tak pridala ku karte a platbám zadarmo aj napríklad ďalší bezplatný výber z akéhokoľvek bankomatu na svete, takže za nula môžete vyberať dvakrát v mesiaci. Počas pandémie banka dokonca zrušila poplatky za všetky výbery z bankomatov, a to až do konca júna.

Ak si zoberiete vo Fio banke hypotéku, je navyše ešte bez poplatkov za poskytnutie úveru, vedenie bežného i úverového účtu, rezerváciu prostriedkov i čerpanie úveru. Ale čo je najdôležitejšie, vaše mimoriadne splátky, ak by ste sa chceli hypotéky zbaviť skôr, sú taktiež bez poplatku a to kedy chcete a koľko len chcete.

Požiadali ste si o odklad splátok? Vo Fio banke vám nebudú úročiť odložené splátky za 3 mesiace.

„Vieme aké je ťažké vyrovnať sa s následkami pandémie ak vám zamestnávateľ znížil príjem alebo ste bohužiaľ prišli o zamestnanie. Preto okrem zákonnej povinnosti odloženia splátok za úver alebo hypotéku máme pre klientov ešte niečo navyše. Pri odklade splátok o 3 mesiace im počas odkladu nebudeme započítavať žiadne úroky,“ hovorí Ján Franek, člen dozornej rady a hovorca Fio banky. Odklad splátok je možný pri hypotékach aj pri podnikateľských úveroch, žiadosti podnikateľov riešia bankári individuálne so svojimi klientmi. „Verím, že aj takto klientom pomôžeme dostať sa z najhoršieho a spoločne zvládneme toto náročné obdobie,“ dodáva.

Naozaj existuje banka, ktorá sa k vám chová férovo, účet máte zadarmo a neplatíte v nej za každú službu nezmyselné poplatky. Jej klientská základňa v Česku a na Slovensku má teraz dokopy cez jeden milión spokojných klientov. Veď vyskúšajte sami a presvedčte sa na stránke www.fio.sk, kde môžete aj založiť účet online, alebo na najbližšej pobočke banky.

Bližšie informácie o službách a produktoch Fio banky na Slovensku nájdete tu.

K odkladu splátok vo Fio banke nájdete informácie tu.

(PR)

01 - Modified: 2024-01-08 16:10:33 - Feat.: - Title: Platby kartou valcujú hotovosť. No jeden z menších hráčov chce ísť na Slovensku proti prúdu 02 - Modified: 2024-01-04 10:43:22 - Feat.: - Title: Fio banka v nových spotoch vyráža do Talianska 03 - Modified: 2023-12-20 13:42:33 - Feat.: - Title: Šéfovia troch najväčších bánk pre HN: Kroky vlády sú hazard. Riaditeľ VÚB vyslovil vážne varovanie pre štát 04 - Modified: 2023-06-08 22:00:00 - Feat.: - Title: Ako si správne vybrať sporiaci účet? 05 - Modified: 2023-03-05 23:00:00 - Feat.: - Title: Aj my máme svoj pohľad na tendre, skicovné či feedback, hovoria zadávatelia o iniciatíve Férový tender
menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. apríl 2024 01:51