Apple TVpixabay.com
StoryEditor

Ako funguje Apple TV?

04.06.2020, 00:00
Apple TV je streamingový multimediálny prehrávač, ktorý umožňuje sledovať na vašom televízore videá, počúvať hudbu, hrať hry a používať iné typy aplikácií z internetu.

Apple TV je streamingový multimediálny prehrávač, ktorý patrí v poslednom období k tým najvyhľadávanejším prehrávačom. Ponúka viacero zaujímavých funkcií, vďaka ktorým nebude sledovanie televízie už nikdy ako predtým. 

Apple TV, rovnako ako všetky streamingové mediálne centrá, vyžaduje, aby fungovalo pripojenie na internet. Zariadenie je potrebné pripojiť k televízoru prostredníctvom portu HDMI. Pri prvom zapnutí Apple TV vás systém automaticky prevedie procesom nastavenia. Zadáte svoje ID Apple, rovnaké, ako používate na svojom iPhone či iPade. Po základných nastaveniach môžete navštíviť obchod App Store a vybrať si svoje obľúbené streamingové služby. Nájdete ich tam tisícky, takže je si z čoho určite vyberať.

Čo môžete robiť s Apple TV?

Sledovanie streamovaného videa

Okrem vlastných možností spoločnosti Apple pre digitálne video podporuje zariadenie aj väčšinu ďalších najlepších poskytovateľov zábavy ako je Netflix, Amazon Video, HBO GO / HBO TERAZ či YouTube.

Počúvanie streamovaného zvuku

Nie je žiadnym prekvapením, že Apple TV podporuje Apple Music a má tiež vstavanú aplikáciu Pandora. V prípade ostatných známejších hudobných služieb, ako sú Spotify a Sirius XM, je potrebné používať funkciu AirPlay.

Hranie hier

App Store obsahuje celý rad hier, ktoré si môžete do zariadenia stiahnuť a tráviť tak voľný čas ich hraním a zabávaním sa.

Používanie rôznych aplikácií

Rovnako ako pri hrách má App Store množstvo ďalších aplikácií, sociálne médiá, zdieľanie fotografií, mediálny server, nakupovanie či počasie. Stačí si vybrať.

Prenášanie videa a zvuku zo zariadení MacBook, iPhone alebo iPad

Ak vaše zariadenie túto funkciu obsahuje, môžete ju použiť na odosielanie streamovaného videa a zvukového obsahu do televízora prostredníctvom AppleTV. Bohužiaľ, ak máte iba zariadenia so systémom Windows a Android, nemáte túto možnosť. 

Zobrazenie obrazovky zariadenia s iOS

Funkcia AirPlay vám tiež umožňuje zobrazenie celej obrazovky telefónu alebo tabletu na televízore. Je to veľmi praktické, ak chcete na svojom televízore vidieť akýkoľvek streamovaný obsah z vášho zariadenia. Napríklad budete chcieť prehliadať určité webové stránky, prezerať si sociálne siete alebo hrať nejakú obľúbenú hru - na televízore sa zobrazí všetko, čo na zariadení robíte.

TIP NA ZÁVER: Nákup Apple TV vám neumožňuje prístup k obsahu, ktorý na ňom môžete sledovať, rovnako ako kúpa televízora neumožňuje prístup k reláciám káblovej televízie. Musíte mať účty s každou streamovacou službou, ktorá poskytuje obsah (niektoré zadarmo, niektoré platené) alebo sa prihlásiť na odber káblového / satelitného balíka, ktorý vám dáva povolenie na prístup k reláciám z konkrétnych sietí prostredníctvom Apple TV. 

Apple TV je špičkové mediálne centrum pre domácu televíziu, ktoré vám umôžňuje streamovať video, hudbu a zábavný obsah. Pozeranie filmov bolo v minulosti spojené napríklad s DVD-nosičmi, ale s Aplle TV získate prístup k tisíckam hodín obsahu bez toho, aby ste museli opustiť váš domov.

(PR)

01 - Modified: 2024-02-09 13:36:12 - Feat.: - Title: Apple skúša novú taktiku. Aplikácie pre Windows rozdelí ako na Macu 02 - Modified: 2019-11-11 15:27:13 - Feat.: - Title: Ako funguje Apple TV+ a čo všetko by ste mali vedieť pred prihlásením?
menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
10. apríl 2024 00:12