StoryEditor

Tesco otvára po týždni ďalší obchod, supermarket už aj v Turanoch

05.06.2020, 00:00
Do siete predajní Tesca pribudol v priebehu týždňa ďalší nový obchod, supermarket v meste Turany na severe Slovenska. Tesco pôsobí na Slovensku už viac ako 20 rokov, počas ktorých neustále prináša potraviny pre ľudí naprieč krajinou. Mimoriadne dôležitú úlohu pri zásobovaní obyvateľstva potvrdil reťazec aj počas aktuálnej mimoriadnej situácie, keď robil všetko pre to, aby sa potraviny bezpečne dostali k čo najviac zákazníkom. Bližšie k zákazníkom bude Tesco aj vďaka novým obchodom v Turanoch, bratislavskej Petržalke či rozšírením dostupnosti Online nákupov pre 600-tisíc nových zákazníkov na Slovensku.

Bezpečné a kvalitné nákupy prináša Tesco obyvateľom mesta Turany v Žilinskom kraji od 3. júna. V ponuke nového obchodu nájdu okrem čerstvých a trvanlivých potravín aj drogériu, kozmetiku či krmivo pre domáce zvieratá. V prvom týždni od otvorenia predajne získajú všetci zákazníci, ktorí nakúpia minimálne v hodnote 10 eur, kupón so zľavou 10 % na ďalší nákup.

„Nový supermarket Tesca v Turanoch je po supermarkete na Farského ulici v Bratislave  ďalším novým obchodom, ktorý na Slovensku otvárame v priebehu siedmich dní. Naša sieť predajní sa tak od dnešného dňa rozrástla na 152 obchodov Tesca, vďaka čomu dokážeme prinášať kvalitné a bezpečné nákupy ešte viac zákazníkom. Náš nový obchod v Turanoch sa nachádza vo výbornej lokalite, hneď pri mestskom úrade, vďaka čomu sa nákupy v Tescu stanú od dnešného dňa ešte dostupnejšími nielen pre obyvateľov mesta Turany, ale aj okolitých obcí,“ uviedol Ľubomír Mišík, manažér pre riadenie malých formátov Tesca na Slovensku.

„Veľmi sa tešíme, že obľúbený obchodný reťazec Tesco otvára v Turanoch svoj nový obchod po úspešných diskusiách s mestom. Veríme, že príchodom Tesca sa konečne naplnia veľké očakávania obyvateľov Turian a blízkeho okolia smerom ku kvalite,  pestrému sortimentu a nižším cenám tovarov,“ povedal Dušan Novysedlák, primátor mesta Turany.

Primátor mesta Turany Dušan Novysedlák (vľavo) a manažér pre riadenie malých formátov Tesca na Slovensku Ľubomír Mišík Primátor mesta Turany Dušan Novysedlák (vľavo) a manažér pre riadenie malých formátov Tesca na Slovensku Ľubomír Mišík Tesco

Primátor mesta Turany Dušan Novysedlák (vľavo) a manažér pre riadenie malých formátov Tesca na Slovensku Ľubomír Mišík

Supermarket Tesca sa nachádza priamo v centre mesta, pre nakupujúcich je k dispozícii bezplatné parkovisko hneď pri obchode. Reťazec vďaka otvoreniu nového obchodu dokázal aj za súčasných mimoriadnych okolností ponúknuť pracovné príležitosti pre 15 nových kolegov. Spolu zamestnáva Tesco na Slovensku takmer 10-tisíc kolegov vrátane niekoľkých stoviek dočasných kolegov, ktorí sa po vypuknutí aktuálnej mimoriadnej situácie dočasne ocitli bez práce a posilnili tímy v obchodoch a pri službe Tesco Online nákupy.

Okrem nového supermarketu si Tesco pripravilo pre obyvateľov mesta Turany aj inú novinku. Aj obyvatelia Turian si môžu z pohodlia domova objednať službu Tesco Zásielka, ktorá prináša balíček trvanlivých potravín a hygienických produktov. Služba je dostupná v lokalitách, kde nie je možné využiť objednávku potravín cez Tesco Online nákupy.

Tesco dlhodobo podporuje komunity, v ktorých  pôsobí, a svoj záväzok napĺňa aj v Turanoch. Pri príležitosti otvorenia novej predajne reťazec finančne podporí miestnu materskú školu na Krížnej ulici. Tesco jej daruje jedno euro z každého nákupu nad 10 eur počas prvých piatich dní od otvorenia supermarketu. „Naša materská škola je zameraná na podporu zdravého životného štýlu u detí, a to najmä formou rôznych športových aktivít. Veľmi si vážime pomoc Tesca, ktorú použijeme na plánovanú renováciu vonkajšieho ihriska pre deti,“ vysvetlila Jana Sobeková, riaditeľka MŠ Turany na Krížnej ulici.

To však nie je jediný spôsob, ako bude nový supermarket pomáhať v miestnej komunite. „Aj náš nových obchod v Turanoch bude odovzdávať nepredané potraviny ľuďom v núdzi a pripojí sa tak k všetkým ďalším 151  predajniam Tesca na Slovensku, ktoré takouto formou spolupracujú s lokálnymi partnermi. Pri supermarkete v Turanoch spolupracujeme s občianskym združením Dobrý pastier, ktoré pôsobí v Kláštore pod Znievom a pomáha stovkám ľudí v ťažkej životnej situácii. Vplyvom súčasných mimoriadnych okolností sa pomoc najzraniteľnejším stala ešte naliehavejšou. Od vypuknutia krízy sme darovali už 364 ton nepredaných potravín, čo predstavuje 868 - tisíc porcií jedla. Práve vďaka darovaniu nepredaných potravín dokážeme pomáhať ľuďom v núdzi naozaj každý deň,“ uviedla Katarína Pšenáková, manažérka spoločenskej zodpovednosti Tesca na Slovensku.

predajňa TESCO Turany predajňa TESCO Turany Tesco

V novom obchode Tesca sú samozrejmosťou prísne opatrenia zavedené na ochranu zdravia a bezpečnosti kolegov a zákazníkov. Hoci sa život v spoločnosti začína vracať bližšie k normálu, vo všetkých 152 obchodoch Tesca zostanú tieto preventívne opatrenia v platnosti dlhší čas, aby sa zákazníci cítili pri nákupe maximálne bezpečne.

Nový supermarket Tesca v Turanoch:

  • Otváracie hodiny: od pondelka do soboty, vždy od 6. do 21. hodiny
  • Sortiment približne 3 400 produktov
  • Počet kolegov: 15
  • Predajná plocha supermarketu: vyše 260 štvorcových metrov
  • 4 pokladne pre zákazníkov

predajňa TESCO Turany predajňa TESCO Turany Tesco

(PR)

01 - Modified: 2022-04-10 09:05:13 - Feat.: - Title: Britský obchodný komisár pre HN: Pre našich investorov ste atraktívny trh, zapracovať však musíte na transparentnosti 02 - Modified: 2021-10-02 08:46:57 - Feat.: - Title: Nedostatok vodičov trápi aj britské Tesco. Obchodník hľadá alternatívy 03 - Modified: 2021-04-19 15:08:23 - Feat.: - Title: V potravinách na celom Slovensku začnú postupne pribúdať nové automaty, Tesco začalo v Senci 04 - Modified: 2021-01-05 09:20:04 - Feat.: - Title: Značka Dove a Tesco spojili svoje sily a vyzbierali financie pre organizáciu Chuť žiť 05 - Modified: 2020-11-18 11:38:26 - Feat.: - Title: Krajšie prevádzky a moderné nákupy. Šéf Tesca pre HN povedal, do čoho firma vrazí najviac peňazí
menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
18. apríl 2024 04:57