Tlačová konferencia 22.6.2020Archív Nadácie Tatra banky
StoryEditor

Nadácia Tatra banky a BSK poskytli 300 000 eur pre kultúru a umenie

25.06.2020, 00:00
Bratislavský samosprávny kraj a Nadácia Tatra banky sa spojili, aby dokázali viac. Spolu prispejú na podporu kultúry a umenia v Bratislavskom kraji.

Podpora umenia, vzdelávania a digitálu je základnou Samosprávny kraj aj nadácia na tento účel využijú existujúce pravidlá Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy (BRDS). Financie sú určené na podporu projektov v oblasti tvorby a prezentácie diela, aktivity kultúrnych organizácii, malé a veľké festivaly, prehliadky, súťaže, sympózia, výskum a taktiež odbornú reflexiu.

Aktívne sme oslovili BSK a expresne rýchlo sme dohodli na tom, že 50% projektov určených na financovanie cez Dotačnú schému prevezmeme pod Nadáciu Tatra banky. Desiatkam umelcov takto darujeme celkovú sumu 150 000 eur. Už teraz tešíme na vznik hodnotných a zmysluplných umeleckých projektov,“ uviedol Michal Liday, predseda Správnej rady Nadácie Tatra banky a generálny riaditeľ Tatra banky.

?? NAŽIVO Spoločne s Nadáciou Tatra banky dáme kultúre a umeniu v Bratislavskom kraji 300 tisíc eur.

Uverejnil používateľ Bratislavský kraj Pondelok 22. júna 2020

Podporených bude celkovo 111 projektov, ktoré posudzovala odborná hodnotiaca komisia zložená zo 16 členov. Na financovaní projektov sa budú rovným dielom po 150 tisíc eur podieľať BSK a Nadácia Tatra banky tak, aby boli dodržané všetky podmienky, ktoré majú obe strany dané v rámci svojich pravidiel.

Medzi projektami navrhovanými na podporu sú zastúpené občianske združenia, asociácie, neziskové organizácie, nadácie a podnikatelia pôsobiaci v rôznych umeleckých žánrov ako je divadlo a tanec, literatúra, audiovizuálne a vizuálne umenie, hudba, tradičná kultúra a folklorizmus či medziodborové umelecké aktivity.

Tlačová konferencia 22.6.2020 Tlačová konferencia 22.6.2020 Archív Nadácie Tatra banky

„Veľmi sa teším, že sme našli Nadáciu Tatra banky, partnera, ktorý nielenže venuje na podporu kultúry a umenia v našom kraji nemalú čiastku, ale tiež využije existujúce pravidlá úspešnej a obľúbenej regionálnej dotačnej schémy. Osobitne by som rád ocenil rýchlosť celého procesu zo strany nadácie. Pretože to je naozaj obdivuhodné. Spočiatku odvážny nápad sa pretavil do skutočnosti a naštartoval spoluprácu samosprávy a súkromného sektora. Nadácii Tatra banky patrí veľké ĎAKUJEME,” vyhlásil predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. apríl 2024 13:21