StoryEditor

Ktorých chýb sa muži najčastejšie dopúšťajú pri kúpe šortiek?

25.06.2020, 00:00
Letné horúčavy sú tu čo nevidieť a príchod leta nás nabáda k zmenám v šatníku. Kým dlhé rukávy sa dostávajú späť do úzadia a priestor patrí krátkym spracovaniam, mnohí páni hľadajú vhodnejšiu alternatívu za pohodlné rifle či nohavice. Vítanou voľbou sú tak šortky a práve tie sa stávajú príjemným oživením letných outfitov. Čo však väčšina pri výbere podceňuje a čomu by ste sa mali vyhnúť?

Pánske šortky tzv. „kraťasy“ dokážu uľahčiť fungovanie počas letného obdobia a pre každého pána sú počas extrémnych horúčav ceneným kúskom v šatníku. Mnohí ich kúpu podceňujú a vyberú si hneď tie prvé, na ktoré natrafia. Ich výber by však mal podliehať viacerým kritériám. Len v takom prípade budú krátke nohavice takým oblečením, čo bude nielen praktické počas vysokých teplôt, ale aj neskutočne dizajnové. Toto sú najčastejšie chyby pri ich kúpe:

1. V šatníku máte len jedny

Mať jedny univerzálne kraťasy nie je najideálnejším riešením a určite by ste ich v šatníku mali mať hneď niekoľko. Tie ležérne budú ideálne na voľný čas, no nájdete aj osvedčenú klasiku v podobe džínsoviny. Výnimkou nie sú ani najnovšie trendy a hravo si môžete šatník doplniť kapsáčovými, športovými či chino šortkami.

2. Nie príliš vhodná voľba strihu

Mnohí páni sa chcú v krátkych nohaviciach cítiť pohodlne a dopriať si komfort. Často však vyberajú také strihy, čo sú pre ich postavu nevhodné a nerobia im dobrú službu. Priveľmi dlhé šortky či enormne voľné krátke nohavice sú extrémy, ktoré si viacerí aj naďalej neuvedomujú. Ak sú vám totiž extrémne voľné a nechýba veľa od toho, aby vám začali padať, nebude to vôbec dobre vyzerať.

3. Volíte len neutrálne odtiene

Leto je o žiarivých farbách a pestrosť v šatníku by tomu mala taktiež zodpovedať. Neutrálne farby tu majú stále svoje miesto, no ich farebnejšie verzie sú práve počas týchto horúcich mesiacov ideálnym spestrením akéhokoľvek outfitu. Žiarivé červené, jemné žlté či klasické modré šortky len potvrdzujú, že máte na výber z rôznych farebných odtieňov. To isté platí aj pri výbere vzorov a nájdete krátke nohavice ako s veľkým motívom, tak aj s malým kreatívnym vzorom. Výber je len na vás, ale platí tu jedno nepísané pravidlo. Šortky by vždy mali sedieť vašej postave.

4. Prepĺňate vrecká

Veľkosť smartfónov sa neustále zväčšuje a okrem neho potrebujete mať so sebou zakaždým minimálne aj peňaženku. Najčastejšie si tieto nevyhnutnosti ukladáte do vreciek na šortkách a pokiaľ sú extrémne preplnené, nelahodí to nielen vašej postave, ale aj celkovému vizuálu. Staviť by ste mali na kúpu vhodného doplnku a nájsť si ideálny typ tašky či batoha, ktorý vám prenos všetkého dôležitého len uľahčí.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
20. apríl 2024 12:40