StoryEditor

Dôležité veci, ktoré dnes môžete urobiť preto, aby ste sa už zajtra mali lepšie

01.07.2020, 00:00
Leto sa začína a spolu s ním aj obľúbená dovolenková sezóna. Problémom ale zostáva, že to na čo sme boli dlhé roky zvyknutí, sa behom niekoľkých týždňov úplne zmenilo. Ohrozené je nielen slobodné cestovanie, ale aj bežné fungovanie spoločnosti.

Pomôcť nám do času, než sa nájde účinný liek, môže len rýchla záchranná služba a niekoľko dobrých a jednoduchých základných odporúčaní, ktoré môžete pre seba, svoje okolie a budúcnosť urobiť už dnes, aby ste sa zajtra vyhli nemilým prekvapeniam.

Ide najmä o dobré hygienické návyky, časté umývanie rúk a zdravú stravu, ktorá sa postará o podporu imunity. Poďme si to všetko „rozdeliť na drobné“ a zistiť, ako to v praxi funguje.

Dbajte na vždy čisté ruky

Umývanie rúk, ktoré prichádzajú do kontaktu s rôznymi predmetmi dennej a osobnej potreby nás môže pred baktériami ochrániť najlepšie. Ak nemáte k dispozícii mydlo a vodu, vložte si do svojej obľúbenej kabelky hygienické utierky na báze alkoholu. Čisté ruky môžu zachrániť nielen vás, ale aj život blízkych priateľov a rodiny.

Nedotýkajte sa očí, nosa alebo úst

Platí to najmä v situáciách, ak chodíte často do obchodu, plánujete sa zúčastniť zaujímavého podujatia v Bratislave, alebo ste v neustálom kontakte s cudzími ľuďmi v práci.

Baktérie sa často šíria, keď sa osoba dotkne niečoho, čo je kontaminované ich zárodkami, a potom sa dotkne očí, nosa alebo úst, cez ktoré už nemá vírus cestu k vášmu organizmu ničím sťaženú.

Pre lepšiu ochranu a prevenciu v takýchto prípadoch preto môžete a mali by ste určite začať používať ochranné rúška a špeciálne latexové rukavice. Shutterstock

Postupujte podľa odporúčaní a pokynov

Čistite a často dezinfikujte ľuďmi kontaktované povrchy, najmä keď je niekto vo vašom okolí chorý. Medzi položky, na ktoré sa treba zamerať, patria kľučky, klávesnice a telefóny. Nezabudnite pri čistení rúk na šetrnejšie dezinfekčné prostriedky, ktorými neznížite kvalitu a krásu vzácneho zásnubného prsteňa alebo iných šperkov.

Doprajte si viac plnohodnotného spánku, buďte fyzicky aktívni, snažte sa odolávať stresu, pite veľa tekutín a konzumujte výživné jedlo.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
25. apríl 2024 06:29