StoryEditor

Nová priemyselná zóna Vysielač

15.07.2020, 00:00
V katastri obce Veľké Kostoľany vzniká v lokalite Vysielač na 87 000 m2 nová priemyselná zóna. Okrem vynikajúcej polohy, naviazanosti na developerský projekt bytovej a domovej výstavby s kompletnou občianskou vybavenosťou, ponúka svojim budúcim užívateľom služby inžinieringu a facility manažmentu.

Lokalita Vysielač bola pôvodne územím strategického významu so strednovlnným a krátkovlnným vysielačom, ktorý využívala armáda a neskôr Slovenský rozhlas a Rádio Slovensko na šírenie svojho signálu. Od roku 2015 prechádza v rukách nového majiteľa, spoločnosti ALACRES s.r.o., územie Vysielača pozvoľnou transformáciou, v rámci ktorej dochádza k revitalizácii existujúcich objektov a budovaniu novej priemyselnej a obytnej zóny, s množstvom benefitov a synergií pre budúcich obyvateľov a podnikateľské subjekty.

Logistická dostupnosť

Priemyselná zóna Vysielač sa nachádza do 15 km od nájazdu na diaľniciu D1 a je strategicky naviazaná na existujúce priemyselné zóny v Nitre, Trnave, Novom Meste nad Váhom, Dubnici nad Váhom, Hlohovci a Piešťanoch. V rámci územného rozhodnutia je pre priemyselnú zónu schválený samostatný vjazd s príjazdovou cestou, príjazdová križovatka bude riešená odbočovacími pruhmi a ostrovčekom, čo prispeje k plynulosti dopravy v lokalite a zároveň zvýši jej bezpečnosť.

Parcely na mieru

“Výhodou priemyselnej zóny Vysielač je flexibilný prístup vlastníka a developera oblasti k riešeniu parciel, “ hovorí Managing Partner, Ing. Ľubomír Bejdák: “Na rozdiel od iných projektov nie sú ich rozmery striktne dané, čo znamená, že budúci vlastník dostane na 87 000 m2 k dispozícii presne toľko priestoru, koľko bude potrebovať, v prípade zaujímavého projektu je dokonca otvorená možnosť odkúpiť priemyselný areál s infraštruktúrou ako celok.” V priemyselnej zóne Vysielač sú už pripravené a dobre nadimenzované všetky inžinierske siete a vďaka schválenému územnému plánu je možné s výstavbou prevádzky začať takmer okamžite.

Čistý priemysel

Vzhľadom na paralelne sa rozvíjajúcu a priľahlú obytnú zónu kládol investor  od začiatku plánovania funkčného usporiadania zásadný dôraz na to, aby vznikajúci priemysel nemal negatívny dopad na kvalitu života v obytnej zóne. Projektovému návrhu predchádzalo aj zohľadnenie výšky terénu a smerov vetra, ktoré určili miesto pre priemyselnú zónu. Od obytnej časti ju bude oddeľovať ochranný val s terasovitou výsadbou podľa návrhu krajinného architekta, vďaka ktorému bude priemyselná časť pre obyvateľov Vysielača doslova neviditeľná. Developer priemyselnej zóny dbá na to, aby budúci vlastníci parciel podnikali v súlade s princípmi trvalej udržateľnosti, preto na Vysielači nájdu priestor pre podnikanie napr. technologické a strojárske firmy s nízkou logistickou zaťaženosťou, nízkou hlučnosťou a prašnosťou výroby, ktoré generujú produkty s vysokou pridanou hodnotou.

Služby podnikateľom

Pre firmy v priemyselnej zóne pripravuje developer celý rad služieb, počnúc profesionálnym projektingom, inžinieringom, výstavbou, facility managementom v priemyselných objektoch, zabezpečením firemného stravovania či starostlivosti o pracovné oblečenie zamestnancov prevádzok. “Obrovskou pridanou hodnotou priemyselnej zóny Vysielač je tiež jej previazanosť s projektom bytovej a domovej výstavby s kompletnou občianskou vybavenosťou, ktorá môže byť zaujímavá pre budúcich zamestnancov priemyslu,” uvádza Ing. Bejdák. Okrem prebiehajúcej IBV rodinných domov pribudnú na Vysielači v dohľadnej dobe tri nové bytovky a penzión s ubytovacími a stravovacími kapacitami, ktorý je už vo výstavbe. V priebehu roka bude tiež dokončená a odovzdaná do užívania stavba športového centra s posilňovňou a wellnessom. Zamestnanci firiem v priemyselnej zóne tak budú mať k dispozícii ubytovacie a stravovacie kapacity, ako aj ďalšie prvky občianskej vybavenosti.

Podnikateľským subjektom sú už dnes v hlavnom administratívnom objekte k dispozícii na prenájom nadštandardne vybavené kancelárske priestory so zasadačkou, existujúce budovy a spevnené plochy s výmerou až do 1000 m2 vhodné na úpravu a prispôsobenie na podnikanie. Potenciálny okruh priamych zákazníkov a odberateľov služieb v lokalite predstavuje 220 tisícová populácia v dosahu 15 minút, 1,5 milióna do 45 minút.

Tvorte Vysielač s nami

Projekt budovania lokality Vysielač je rozdelený na niekoľko tematických etáp. Prvá etapa prinesie do lokality IBV rodinných domov, druhá výstavbu radových viliek na kľúč, schválené je stavebné povolenie pre tri bytovky. V rámci ďalších etáp môže na Vysielači vzniknúť rezidencia s vylúčením statickej dopravy či obytná zóna tvorená výhradne nízkonákladovým bývaním alebo domami s pasívnym štandardom. "Cieľom je vytvoriť na Vysielači ucelený koncept bývania s dostupnými a udržateľnými pracovnými príležitosťami,” hovorí na záver Ing. Bejdák a dodáva, že sú otvorení spolupráci so subjektmi, ktoré sú pripravené dotvárať lokalitu Vysielač spolu s nimi.  Vysielač - rodinné domy na predaj Vysielač - rodinné domy na predaj

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
25. apríl 2024 11:49