unsplash.com
StoryEditor

Reštartujte svoje podnikanie s podporou ČSOB

22.07.2020, 00:00

Aktuálna situácia zmenila život veľkým i malým firmám. ČSOB sa ich rozhodla podporiť a pripravila pre podnikateľov produkty a služby na pomoc v koronakríze.

Mnoho podnikateľov stojí pred otázkou, ako súčasné obdobie preklenúť, získať ďalšie potrebné financie či inovovať svoje portfólio. Možnosťou je získanie úverov alebo využitie služieb, ktoré napomôžu rozvoju podnikania. Práve tie ponúka svojim klientom ČSOB.

Pomoc pre mikro a stredne veľké podniky

Podniky s max. 250 zamestnancami a ročným obratom do 50 miliónov eur môžu využiť preklenovací úver z programu COSME Covid-19. Jeho výhodami sú nižšia úroková sadzba, možnosť dlhšej splatnosti a nižšia splátka. Jeho výška sa pohybuje od 4 000 eur do 150 000 eur, pre vybraných klientov až do 300 000, pričom sa odvíja od výšky priemerných tržieb klienta. Maximálna splatnosť úveru je 9 - 10 rokov podľa typu úverového produktu.

Úver pre inovácie

V programe InnovFin Covid-19 môžu o úver žiadať stredne veľké a veľké firmy. „Podnikatelia sa prispôsobujú novej situácii, mnohí menia portfólio svojich tovarov a služieb, inovujú a digitalizujú svoje procesy a organizáciu. Pre takéto firmy máme pripravený produkt InnovFin v rámci programu Európskeho investičného fondu. Vzhľadom na garančnú podporu fondu sú nároky na zabezpečenie jednoduchšie a maximálna výška individuálneho úveru je až 7 500 000 eur,“ hovorí Andrea Baranová, Korporátna bankárka ČSOB.

Podpora zamestnanosti

So SIH Antikorona majú malí a strední podnikatelia šancu udržať svoje podnikanie bez nutnosti znižovania počtupracovných miest. Prispievajú k tomu dostupnejšie pravidlá  na jeho získanie, zníženie úrokovej sadzby o úrokovú dotáciu do výšky maximálne 4 % p. a., odklad splátok istiny a úrokov až na 12 mesiacov a znížené poplatky. Maximálna výška úveru je 500 000 eur, v niektorých prípadoch  klienti môžu získať až 1 180 000 eur. Maximálna splatnosť sa pohybuje v lehote 3 – 4 roky.

Podnikanie bez hraníc

Medzinárodne aktívni klienti ocenia  službu Trade Club s benefitom bezplatnej registrácie. Platforma ponúka  údaje o podnikaní v jednotlivých krajinách, daňových, dovozných a vývozných reguláciách, ako aj analýzy o vývoji trhov a mien. „Našim klientom, ktorí chcú expandovať a podnikať aj za hranicami, umožníme prístup do globálnej siete potenciálnych obchodných partnerov Trade Club. Táto online platforma umožňuje jednoducho a rýchlo vyhľadať úspešne firmy podnikajúce v príslušnom segmente v danej krajine, pričom budete mať istotu, že títo potenciálni partneri sú klientami členských bánk,“ vysvetľuje Marianna Popovičová, Senior korporátna bankárka ČSOB.

Poradenstvo pre rodinné firmy

ČSOB myslí aj na rodinné firmy. V ČSOB Advisory experti radia podnikom v oblasti plánovania nástupníctva i s nastavením pravidiel správy a ochrany rodinného majetku. „Vybudovať úspešnú firmu si vyžaduje tvrdú prácu a víziu. Podnikateľove celoživotné úsilie ale môžu ľahko ohroziť nepredvídané situácie ako je tá aktuálna. V ČSOB Advisory pomáhame klientom pripraviť sa a zvládnuť rôzne scenáre tak, aby zabezpečili dlhodobé fungovanie rodinnej firmy.“ uvádza riaditeľ ČSOB Advisory Michal Magic.

Ak aj vy rozmýšľate, ktorý krok by bol pre vaše podnikanie najlepší, neváhajte sa opýtať odborníkov. V ČSOB vám ochotne poradia a pomôžu správne nastaviť váš biznis. Viac informácií o preklenovacích úveroch ČSOB nájdete aj na webovej stránke.

(PR)

01 - Modified: 2024-02-22 09:14:16 - Feat.: - Title: ČSOB v maratónskej komunikácii motivuje ľudí, aby nepozerali na výhovorky 02 - Modified: 2024-02-16 17:07:10 - Feat.: - Title: Ľudia stoja pred realitnou dilemou: Lacnejšia hypotéka či nižšia ceny bytu. HN prinášajú prepočet 03 - Modified: 2024-02-02 10:12:26 - Feat.: - Title: Vlna otrasov premiešala poradím hypoték. Gigant znížil úrokový odstup, pred ním je trpaslík (+ grafy) 04 - Modified: 2024-01-31 16:23:36 - Feat.: - Title: Veľký prepad hypoték. Banky zažili jeden z najhorších mesiacov, teraz už úvery na bývanie lacnejú 05 - Modified: 2024-01-19 10:15:25 - Feat.: - Title: Záujem o refinancovanie ochladol. Čo by vám banka musela ponúknuť, aby sa oplatilo oželieť štátny bonus?
menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
20. apríl 2024 08:29