StoryEditor

Letný program pre školákov Letom svetom zavítal aj do Huawei

28.07.2020, 00:00
Hráva generálny riaditeľ Huawei na svojom smartfóne hry? Odpoveď aj na takúto záludnú otázku dostali žiaci slovenských základných škôl, ktorí v rámci letného programu Ekonomickej univerzity v Bratislave, s názvom Letom svetom, tento týždeň navštívili slovenskú centrálu spoločnosti Huawei.

Letom svetom s Detskou univerzitou v Bratislave odštartoval tento rok už svoj 8. ročník. Projekt každoročne približuje deťom vo veku od 11 do 15 rokov svet ekonómie. Zoznamuje ich so základnými pojmami z praxe a aktuálnymi ekonomickými témami prostredníctvom prednášok za účasti renomovaných odborníkov z praxe. V tomto ročníku tak mali možnosť, okrem iných firiem,  zoznámiť sa s tým ako funguje spoločnosť Huawei, v čom je iná nielen čínska kultúra, ale aj biznis, a samozrejme dôležitou témou boli aj moderné technológie z dielne Huawei Technologies. Huawei - Letom svetom Huawei - Letom svetom Huawei

Žiaci sa expertov neboja

Počas návštevy centrály Huawei v Bratislave bol pre deti pripravený zaujímavý program zameraný na najmodernejšie technológie súčasnej doby – umelú inteligenciu, siete piatej generácie aj špičkové smartfóny roku 2020. Diskusia sa postupne presunula od problémov kybernetickej bezpečnosti k tomu, ako môžu technologické vymoženosti slúžiť práve deťom. Generálneho riaditeľa Huawei Slovensko Colina Cui Yu napríklad žiaci prekvapili otázkou, či v svojom voľnom čase na smartfóne hráva hry, alebo či Huawei plánuje vyrobiť svoju vlastnú hernú konzolu.

Musím sa otvorene priznať, že vám mladým ľuďom nesmierne závidím. Nie je to len kvôli tomu, že máte celý život pred sebou, ale najmä preto, že ste mladí v ére súčasného technologického rozvoja. Vaša generácia bude svedkom toho, ako nám technológie zmenia život k lepšiemu, spôsobom, aký doteraz nikto nevidel,“ povedal vo svojom príhovore Colin Cui Yu. Zároveň prezradil, že jeho obľúbenou hrou v mobile je League of Legends. Huawei - Letom svetom Huawei - Letom svetom Huawei

Huawei P40 Pro alebo iPhone

Vlajkové lode medzi smartfónmi boli najpálčivejšou témou. Deti sa zaujímali najmä o kvalitu fotografií na novom modeli Huawei P40 Pro alebo na jeho budúcoročných vylepšeniach. Čínsky technologický gigant však svoje novinky na rok 2021 nechcel vyzradiť ani po veľkom nátlaku.

Smiech vyvolala otázka, kedy sa Huawei chystá prekonať iné veľké svetové značky, ako napríklad Apple, Microsoft alebo Nokia. „Huawei je v porovnaní s tými výrobcami na trhu pomerne krátko, no spravíme všetko preto, aby sme vám priniesli rovnako kvalitné alebo ešte kvalitnejšie výrobky,“ odpovedal Colin Cui Yu. V kontexte toho dostali deti možnosť vyskúšať si napríklad ohybný supersmartfón Mate X či notebook MateBook X Pro.

Huawei P40 Huawei P40 Huawei

O 5G vedia viac ako dospelí

Huawei je v súčasnosti jedným z popredných dodávateľov 5G infraštruktúry na svete, preto bola časť návštevy venovaná aj tejto téme. V dobe 5G hoaxov, ktorým sú ochotní uveriť aj  mnohí dospelí však žiaci opäť prekvapili. A tak zástupcovia Huawei nemali s ich vyvracaním veľa práce. Žiaci základných škôl dobre vedia, že 5G neznamená len rýchlejší internet a viac stiahnutých súborov. Vedia aj to, že 5G bude slúžiť ako platforma na prevádzku množstva ďalších vymožeností, ktoré zjednodušia a zlepšia náš bežný život, napríklad domácich robotov, autonómnych áut alebo lepších počítačových hier.

Huawei - Letom svetom Huawei - Letom svetom Huawei

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. apríl 2024 20:58