theskaman306 / Shutterstock.com
StoryEditor

Kedy je lepší bazárový a kedy nový bicykel?

30.07.2020, 00:00
Letná sezóna je v plnom prúde. Krásne počasie priam láka sadnúť si na bicykel a spraviť si príjemnú cyklo-túru či už po cyklotrasách, alebo priamo v lone prírody. Čo však robiť v prípade, ak ste doteraz bicykel nemali, ale chceli by ste sa začať venovať tomuto športu? Ako sa vraví, bicyklovať sa človek nezabudne, čiže ak to z detstva viete, tak postačí pár jázd, aby ste opäť získali istotu na dvoch kolesách. Skôr teda budete riešiť otázku, či si hneď na úvod kúpiť bicykel z bazára, alebo úplne nový bicykel priamo od výrobcu.

Kedy je lepší bazárový bicykel?

Ak chcete cyklistiku len „skúsiť“ a sami neviete, či sa jej budete dlhodobo venovať, bude bazárový bicykel hneď po viacerých stránkach lepšou a istejšou voľbou. Nie je to o tom, že by ste si neverili. Môže sa však stať, že si cyklistiku v lete skúsite, no skrátka vás nechytí tak za srdce ako iné športy, ktoré vás bavia viac. Pokiaľ nemáte skutočne vnútorné presvedčenie, že sa chcete dlhodobo venovať bicyklovaniu, tak si radšej kúpte bazárový bicykel a neskôr sami uvidíte, či prejdete aj na úplne nový bicykel. Výhodou je, že bazárové bicykle, ktoré sú dnes dostupné na internete, sú naozaj kvalitné, overené a neprinesú vám žiadne nepríjemné prekvapenie.

Kedy je lepší nový bicykel?

Ak možno z nedávnej minulosti máte skúsenosť s cyklistikou, alebo ak sami na sto percent viete, že sa tomuto športu budete dlhodobo venovať, je lepšie kúpiť si úplne nový bicykel. Samozrejme, nový bicykel je o niečo drahší než bazárový, avšak ste jeho prvým majiteľom, je len váš a môže vám dobre slúžiť po niekoľko rokov. Aj po ekonomickej stránke je v takomto prípade vhodnejší nový bicykel, keďže ak sa naozaj budete dlhodobo venovať cyklistike, tak takúto investíciu určite neoľutujete.

Vhodná investícia

Každopádne, investícia do bicykla sa vyplatí, pretože tým investujete do vlastného zdravia. A následne je už len na vašich predstavách a plánoch, či to na úvod „skúsite“ s bazárovým bicyklom, alebo investujete do úplne nového bicykla z internetového či kamenného obchodu.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
20. apríl 2024 13:06