StoryEditor

Spätný zber pneumatík organizácie zodpovednosti výrobcov Eltma

11.08.2020, 00:00
Organizácia zodpovednosti výrobcov Eltma (OZV Eltma) vydala Správu o činnosti organizácie za rok 2019. Zaujíma Vás, ako sa nám viedlo v roku 2019?

Nezisková spoločnosť ELT Management Company Slovakia s.r.o. (Eltma) pokračovala v úsiliu o zlepšenie životného prostredia Slovenska. Eltma v roku 2019 zastupovala 127 registrovaných výrobcov, ktorým nie je osud nimi predaných pneumatík ľahostajný. Títo výrobcovia uviedli v roku 2019 na trh spoločne viac než 80 % nových pneumatík na Slovensku.

Ako každý rok, OZV Eltma pokračovala v navyšovaniu počtu zberných miest, kde koncoví užívatelia môžu pneumatiky zadarmo odovzdať a to aj počtu registrovaných obcí a miest, ale aj množstvá vyzbieraných a spracovaných pneumatík. V roku 2019 s nami zberalo vyše 2 300 pneuservisov, predajní pneumatík, či miest určených obcou. Zvoz a nakladanie s odpadovými pneumatikami prebiehalo prostredníctvom zmluvných partnerov, ktorí vzišli z verejnej súťaže o najvhodnejšiu ponuku. Eltma splnila zákonné požiadavky a zhodnotila pneumatiky v súlade s Programom odpadového hospodárstva SR na roky 2016-2020. Spätný zber pneumatík organizácie zodpovednosti výrobcov Eltma Spätný zber pneumatík organizácie zodpovednosti výrobcov Eltma

V roku 2019 pokračovala aj veľmi úspešná informačná kampaň. Rozhodli sme sa sústrediť sa nielen na konečných používateľov, ale aj pomôcť informovať zástupcov obcí a miest a odbornú verejnosť, a to v rámci partnerstiev konferencií alebo seriálu komentárov v Hospodárskych novinách. Eltma priniesla túto tému aj do televízií. Otvorila diskusiu účasťou v televíziách Markíza, Joj a TA3. Pokračovala aj kreatívna kampaň spoločne so Števom Martinovičom a to hlavne spustením web stránky kamspneumatikou.sk, kde rodinka Eltmákovcov informuje zábavne o tom, ako správne s ojazdenou pneumatikou nakladať. OZV Eltma je aktívna aj na sociálnych sieťach, a to na platforme Facebook, Instagram a po novom aj Linked In.

V roku 2020 OZV Eltma plánuje úspešne obhájiť svoju autorizáciu tak, aby mohla pokračovať v posúvaní už tak vysokej latky a ďalej transparentne a preukázateľne plniť povinnosti dané výrobcami a legislatívou a spoločne vytvárať lepší svet.

Nezisková spoločnosť Eltma plní povinnosti registrovaných výrobcov združených v OZV Eltma, zabezpečuj zvoz a spracovanie použitých pneumatík pre miesta spätného zberu zadarmo a podľa podmienok spätného zberu. Spracované pneumatiky môžete nájsť na rôznych miestach, kde je požadovaná nízka hladina hluku a vysoká odolnosť a pružnosť, napríklad podložky pod električkové pásy. Prvky pneumatík nájdete aj v cementu. Viac na www.kamspneumatikou.sk a www.eltma.sk.

Sme organizácia zodpovednosti výrobcov („OZV“) a nezisková spoločnosť s ručením obmedzeným ELT Management Company Slovakia s.r.o. („Eltma“). V nadvaznosti na získanie autorizácie od Ministerstva životného prostredia Slovenskej republiky číslo 0005/PNE/ OZV/A/16-3.3 prevádzkujeme systém združeného nakladania s odpadovými pneumatikami (tzv. kolektívny systém), ktorým výrobcom a dovozcom pneumatík umožňuje plnenie povinností spätného zberu pneumatík v Slovenskej republike.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
25. apríl 2024 00:05