Nový a lepší začiatok pre tých, ktorí majú dlhyHappy Stock Photo/Shutterstock.com
StoryEditor

Nový a lepší začiatok pre tých, ktorí majú dlhy

12.08.2020, 00:00
Vybrali ste si pôžičku, ale jej splácanie sa stalo pre vás z dôvodu neľahkej finančnej situácie nereálne. Koronavírus, karanténne opatrenia a ekonomická kríza zanechali na našich účtoch nemalé stopy. Mnohí o zamestnanie dokonca prišli. To všetko sa však podpísalo aj na kvalite nášho života, ktorý je ohrozený stratou strechy nad hlavou a dôstojnosti. Dá sa to zmeniť?

Máme pre vás niekoľko tipov, ako sa zbaviť dlhov, ušetriť si pritom na nové topánky a vyhnúť sa nepríjemným situáciám v rodine.

Požiadajte o osobný bankrot

Osobný bankrot je v podstate uznanie platobnej neschopnosti a oddlženie, ktoré môže svedomitým občanom, ktorí sa ocitnú v ťažkej situácii, pomôcť zbaviť sa dlhov a začať žiť život od nuly. Podstatou osobného bankrotu je zbavenie dlžníka exekúcii a vysokých splátok, ktoré sa vyšplhali do astronomických výšok.

Samozrejme, má to svoje podmienky a pravidlá, ktoré musíte dodržať a splniť. A pokiaľ si s niečím neviete poradiť, je potrebné sa obrátiť na odborníkov, ktorí vám s vybavením osobného bankrotu pomôžu najlepšie. Dôležité je, že po splnení všetkých podmienok sa vám bude konečne slobodnejšie dýchať a môžete sa sústrediť na nový a lepší začiatok.

Investujte do správnych riešení

Veľkou príčinou zvýšenej spotreby a vysokých účtov za energie býva aj nekvalitné bývanie. Nevhodné stavebné materiály, nedostatočná izolácia a neodborný prístup. To všetko môže spôsobiť, v dobe neustále sa zvyšujúcich cien ohrozenie rodinného rozpočtu a neschopnosť plniť si svoje záväzky.

Pomôcť z tejto situácie si môžete aj výberom vhodnej izolácie. Ceny za verejné služby predsa každý rok rastú, pričom veľký podiel zaberajú platby za vykurovanie, zatiaľ čo tepelné straty stenami, oknami alebo strechami dosahujú až 40 %. Z tohto dôvodu je zlepšenie energetickej účinnosti budov a správna izolácia veľmi aktuálna. Vyberte si ale takú tepelnú izoláciu, ktorá môže znížiť tepelné straty až o 75 %. Nový a lepší začiatok pre tých, ktorí majú dlhy Nový a lepší začiatok pre tých, ktorí majú dlhy Yevhen Prozhyrko /Shutterstock.com

Nekupujte ale opravujte

Každá jedna domácnosť využíva na svoj chod obrovské množstvo moderných spotrebičov. Ich životnosť je ale obmedzená, pričom sa v priebehu ich využitia vedia aj veľmi rýchlo pokaziť. Mnohí z nás potom automaticky siahajú po nových, pričom nevedia, že možno stačí vymeniť poškodenú súčiastku. Nové náhradné diely na práčku sú pritom lacné a pripravené spojazdniť spotrebč bez zbytočne vysokých nákladov a iných obmedzení.

Začnite od podlahy

K dobrým investíciám, na základe ktorých môžete ušetriť, patrí aj výber  správnych interiérových doplnkov a vybavenia. Týka sa to aj podlahy, ktorá je náročná nielen z hľadiska financií, ale aj inštalácie. Preto si stačí vybrať raz a poriadne a určite sa budete cítiť spokojne. Moderné vinylové podlahy sú lacné, krásne a veľmi odolné. Jednoducho sa pokladajú, takže ušetríte aj na práci. Tak to s nimi skúste a spokojná bude celá rodina.

(PR)

 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. apríl 2024 15:00