StoryEditor

Sme presvedčení, že inteligentnejšie technológie dokážu pretvoriť spôsob života, hovorí Vladimír Varzaly z Lenovo Slovakia

14.08.2020, 00:00
Počas posledných mesiacov sa doslova zmenilo všetko okolo nás. Aký dopad to má na svet technológií a celkovo na spotrebiteľov? Čo dnes očakávajú užívatelia od svojich zariadení a ako sa budú formovať ich potreby v blízkej budúcnosti? Viac nám v rozhovore prezradil Vladimír Varzaly, Country Sales Manager spoločnosti Lenovo Slovakia.

Vladimír Varzaly
Country Sales Manager Lenovo Slovakia

  - vyštudoval Technickú univerzitu v Košiciach, odbor
     kybernetika riadiaca technika

  - bol pri zrode spoločnosti Lenovo na Slovenku, pomáha
     budovať značku už 15 rokov

  - má 24-ročné skúsenosti v IT biznise

  - miluje svoju rodinu, potápanie, šport a cestovanie

1. Spoločnosť Lenovo si dlhodobo drží pozíciu svetovej jednotky v segmente počítačov, tabletov a inteligentných zariadení a túto pozíciu si obhájila aj v tomto náročnom období. Ako Lenovo ovplyvnil súčasný vývoj vo svete?

Ak súčasným vývojom vo svete máte na mysli situáciu v súvislosti s COVID-19, tak posledné mesiace priniesli súbor nepredvídateľných, až paradoxných situácií aj pre naše odvetvie. Predstavte si, že na jednej strane máte výrazne zvýšený dopyt (až 180 % oproti plánovanému dopytu) po mobilných riešeniach zo strany veľkých korporátnych zákazníkov, školstva, bankového sektora, ale aj bežných spotrebiteľov a na druhej strane máte obmedzenú prevádzku výrobných závodov po celom svete a nedostatok komponentov od zmluvných dodávateľov.

​Dopyt a ponuka sa v jednej chvíli rozbehli do opačných strán a takýto tlak na výrobne kapacity a logistiku znamená navýšenie vstupných nákladov. Lenovo so svojím širokým portfóliom, vlastnými fabrikami, výborne optimalizovanými procesmi a zvládnutou globálnou logistikou dokázalo zabezpečiť potreby svojich zákazníkov, a zároveň neohroziť zdravie vlastných zamestnancov. Situácia priniesla oveľa väčší dopyt po inovatívnych a inteligentných zariadeniach, po podpore dátových centier a infraštruktúry na napájanie rýchlejších sietí, ako aj po digitálnej spotrebe a v tejto oblasti je Lenovo svetovým lídrom.

2. Lenovo sa hrdí tým, že robí veci inak, lebo „iné je lepšie“ a že dnes prináša Inteligentnejšie technológie pre všetkých. Čo si pod tým máme predstaviť?

V Lenovo sme presvedčení, že inteligentnejšie technológie dokážu riešiť problémy, vytvoriť príležitosti a pretvoriť spôsob, akým žijeme, učíme sa a pracujeme. Priniesli sme na trh výnimočné zariadenia, ktoré prinášajú nové možnosti použitia a zvyšujú produktivitu aj špecializovaných užívateľov. Sú to technológie, ktoré sú vždy pripojené, agilné, flexibilné, ktoré uľahčujú spoluprácu, prispôsobujúce sa aktuálnym potrebám, spoľahlivé, s vysokým výkonom a špičkovou ochranou bezpečnosti a súkromia.​ Yoga Duet 7i Yoga Duet 7i Lenovo Slovakia

Za všetky zariadenia spomeniem tie prémiové bez zbytočných kíl navyše, ako napríklad Lenovo Yoga Duet 7i. Je jedným z úplne prvých zariadení Yoga s odnímateľnou a podsvietenou klávesnicou. Vďaka prídavnému stojanu si užívateľ zariadenie ľubovoľne prispôsobí do rôznych polôh – môže ho používať ako tablet, notebook alebo na kreslenie s perom E-color. Pero je vybavené inteligentným senzorom, ktorý umožňuje snímať farbu z manuálu či iných skutočných objektov, čím uľahčuje prácu s grafickými programami. Milovníkov filmov a seriálov rozhodne nesklame batéria s výdržou až 10,8 hodín a systémy Dolby Audio™ a Dolby Vision™.

3. Ako vnímate typického zákazníka značky Lenovo? Čo vyžaduje a očakáva od vašich zariadení?

Keďže šírkou portfólia pokrývame všetky – aj vysoko špecializované potreby užívateľov – nedá sa povedať, že máme typického zákazníka. To, čo však získavajú všetci zákazníci, sú výkonné, inovatívne a spoľahlivé produkty so širokým portfóliom služieb a servisom. Záleží len na užívateľovi a jeho preferencii, či siahne po spoľahlivom ThinkPade, flexibilnej Yoge alebo hernom výkone Legionu. ThinkBook Plus ThinkBook Plus Lenovo Slovakia

4. Zákazníci vnímajú značku najmä prostredníctvom silných sub-brandov. Názvy ako ThinkPad a Yoga sú už verejnosti pomerne známe. Minulý rok ste priniesli na trh aj nové zariadenie ThinkBook. Čím je iné, inovatívne?

ThinkBook je rovnako profesionálne zariadenie ako známy ThinkPad. Notebooky ThinkBook majú pomôcť užívateľovi pracovať efektívnejšie a inteligentnejšie – aj na cestách. Ak niekto hľadá niečo extra, skvelou voľbou je absolútna novinka ThinkBook Plus.

Lenovo ThinkBook Plus disponuje štandardným 13,3-palcovým Full HD displejom a 10,8-palcovým displejom, ktorý sa nachádza na hornej strane zatvoreného zariadenia. Tento inovatívny displej dokáže zobraziť notifikácie, aby ste už nemuseli kontrolovať emaily na smartfóne počas stretnutí, alebo si môžete robiť poznámky či kresliť vďaka digitálnemu peru, ktoré je súčasťou balenia.

Lenovo ThinkBook Plus má niekoľko šikovných funkcií zabezpečenia, ako je vstavaná čítačka odtlačkov prstov integrovaná v tlačidle na zapnutie umiestnenom na boku zariadenia, alebo dedikovaný čip Trusted Platform Module (dTPM), ktorý šifruje vaše dáta či funkciu Windows Hello, ktorá pomáha s ďalším šifrovaním vašich prihlasovacích údajov.

5. Možno to všetci nevedia, ale Lenovo je silné aj v hernom segmente. Portfólio značky Lenovo Legion však nedávno prešlo veľkou zmenou, čo sa týka dizajnu zariadení. Prečo?

Aj keď si ľudia myslia, že počítačové hry, a teda aj herné zariadenia využívajú najmä deti, nie je to úplne pravda. Priemerný hráč má dnes 35 rokov, a tým aj iné nároky na dizajn týchto zariadení. Keď sa pozriete na naše nové portfólio herných zariadení Legion, už z nich nekričí len to, že ide o herný notebook so špičkovou grafickou kartou, vytunovaným chladiacim systémom či procesorom. Takéto zariadenie si dnes môžete pokojne vziať aj na obchodné stretnutie či pracovnú poradu, lebo pôsobí dospelo. Samozrejme, ak sa chce niekto predsa len odlíšiť, zariadeniam sme ponechali štýlové vychytávky, ako je podsvietenie klávesnice, celého zariadenia či loga.

6. Za uplynulé roky sledujeme, ako sa preferencie zákazníkov menia a od používania desktopov prešli na notebooky, potom na tablety a potom zasa na zariadenia 2v1. Čo bude ďalej? Kam sa bude uberať budúcnosť týchto zariadení?

Myslím si, že väčšina užívateľov, ktorí potrebujú byť pri práci produktívni, kreatívni a vytvárať obsah, budú naďalej využívať klasické notebooky, kde je prirodzený trend tenších, ľahších, neustále pripojených zariadení umožňujúcich spoluprácu v tímoch a zdieľanie dokumentov.

Čim ďalej, tým viac zákazníkov siaha po zariadeniach, ktoré sú vyrobené s ohľadom na životné prostredie, udržateľnosť prírodných zdrojov a recykláciu. Toto sú aj priority spoločnosti Lenovo pri výrobe, balení produktov, počas užívania, ale aj po – teda v rámci ekologickej likvidácie zariadení.

Ďalším faktorom pri rozhodovaní je široká ponuka ľahko dostupných služieb, osobnejší prístup, a to najmä z pohľadu dostupného servisu. Lenovo Premier Support je naša prémiová, cenovo dostupná služba – pokročilé riešenie na podporu PC. Táto nadštandardná služba umožňuje našim obchodným zákazníkom presunúť svoje rutinné úlohy v oblasti IT na špecializovaný tím technikov spoločnosti Lenovo, ktorý je k dispozícii 24x7 každý deň v roku. Ponúka komplexnú hardvérovú a softvérovú podporu, priamy prístup k elitným technikom bez improvizovaných riešení a zjednodušenú správu prípadov medzi koncovými bodmi s jediným kontaktným miestom. ThinkPad X1 Fold ThinkPad X1 Fold Lenovo Slovakia

​Týmto však nechcem povedať, že sa vývoj zastavil. V Lenovo neustále posúvame hranice a prekvapujeme inovatívnym prístupom, ktorý oslovuje fanúšikov technológií. Naša spoločnosť na CES 2020 odhalila všetky podrobnosti revolučného skladacieho počítača ThinkPad X1 Fold. ThinkPad X1 Fold je prvý, plne funkčný počítač so sklopným OLED displejom. Je navrhnutý tak, aby poskytoval bezprecedentnú produktivitu a ponúka priekopnícku novú formu, ktorá znovu pretvorí mobilnú výpočtovú techniku. Tým, ako sa mení z malého zariadenia do úplne plochého zariadenia s 13,3-palcovým displejom, ThinkPad X1 Fold prináša efektívnosť notebooku s prenosnosťou smartfónov.

 

 (PR)

 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
23. apríl 2024 15:00