StoryEditor

Jeden deň na Bratislavu nestačí! Naplánujte si 72 hodín v hlavnom meste

22.09.2020, 00:00
72 hodín je práve toľko času, koľko potrebujete na objavenie toho najlepšieho z jesennej Bratislavy. Či už ste milovník športu, umenia, alebo jedla, prinášame vám tie najlepšie tipy, ako si vychutnať 3 dni v Bratislave.

Prvý deň plný umenia

Obdobie po letných prázdninách a dovolenkách prekvitá novými výstavami v mnohých múzeách a galériách, ktoré nájdete po celej Bratislave. Najviac umeleckých diel od gotiky po súčasnosť nájdete vo výstavných priestoroch Galérie mesta Bratislavy (GMB). Dielami samými o sebe sú aj budovy múzea moderného umenia Danubiana a galérie Nedbalka. Zaraďujú sa medzi najzaujímavejšie výstavné priestory v Európe. Nájdete v nich súčasné umenie od slovenských aj zahraničných umelcov. Zatiaľ čo Danubiana bola inšpirovaná rímskou galériou, Nedbalku prirovnávajú ku Guggenheimovmu múzeu v New Yorku.

Druhý deň na bicykli

Bicyklovanie je v Bratislave obľúbeným športom a aktívnych oddychom. V meste a okolí si určite vyberiete z hustej siete cyklistických trás. Popri Dunaji, jeho ramenách a Morave nájdete mierne terény v atmosfére lužných lesov. V lesoch Malých Karpát sa zase pre milovníkov adrenalínu nachádzajú aj špeciálne upravené trate na zjazd alebo príjemné lesné cyklocesty. Vyskúšať si môžete aj netradičné cyklo prehliadky Bratislavy s profesionálmi, ktorí vás zavedú k Železnej opone či na hrad Devín.

Tretí deň so skvelým jedlom

Ochutnajte to najlepšie, čo Bratislava ponúka. K mestu neodmysliteľne patria reštaurácie ponúkajúce jedlá tradičnej slovenskej kuchyne, ako lokše, pečená hus alebo kačica. Novým hitom sú však mnohé streefood prevádzky, ako aj festival pouličného jedla Street Food Park, ktorý je sviatkom pre každého, kto miluje jedlo v akejkoľvek podobe. Na námestí pred Starou tržnicou sa niekoľkokrát do roka odparkujú prívesy a foodtrucky, ktoré ponúkajú kvalitné a chutné „pouličné jedlo“.

Zylinder

Bratislava CARD City & Region

Naplánujte si svojich 72 hodín na webovej stránke 72hodinovemesto.sk a užite si Bratislavu naplno spolu s oficiálnou turistickou kartou Bratislava CARD City & Region, ktorá vám za výhodnú cenu umožňuje spoznať a zažiť to najlepšie, čo mesto Bratislava a región ponúkajú.​

Realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
20. apríl 2024 07:58