Čo ohrozuje podnikanie viac ako kríza a mnohí na to stále zabúdajú?Billion Photos/Shutterstock.com
StoryEditor

Čo ohrozuje podnikanie viac ako kríza a mnohí na to stále zabúdajú?

16.10.2020, 00:00
Hlavnou úlohou každej jednej spoločnosti je dosiahnuť zisk. Je však potrebné nielen zväčšiť aktíva, ale aj zachovať tie existujúce.

Ak jedným z tých hlavných patria aj vaši zamestnanci. Dôležitým prvkom rozvojovej stratégie spoločnosti by preto malo byť aj zabezpečenie podnikovej bezpečnosti.

Ako ale vytvoriť zamestnancom na prácu ideálne podmienky a zaistiť pri obsluhe ťažkých strojov  alebo špeciálnych prídavných zariadení maximálnu bezpečnosť, aby nebola vaša firma v tejto neľahkej dobe ohrozená výpadkom pracovnej sily ešte viac? To všetko si povieme v našom článku.

Zlé podmienky a opotrebované stroje

Automatizácia umožňuje firmám riešiť mnohé pracovné úlohy a množstvo práce bez potreby ľudskej práce. Avšak, ani stroje a zariadenia, ktoré sa pod automatizáciu podpisujú najviac, vám nebudú slúžiť neustále a bez prestávky.

Je preto potrebné tieto časti výroby a firmy pravidelne kontrolovať, servisovať a v prípade potreby vymeniť. Nové lineárne vedenia alebo iné súčiastky nájdete už aj online, takže kvôli nim nemusíte precestovať pol republiky. Zaistíte tým plynulý chod celej výroby a zabezpečíte zamestnancom, ktorí tieto zariadenia obsluhujú, maximálnu ochranu, pretože všetko je v dokonale dobrom technickom stave.

Takže, či už to budú stroje, špeciálne pracovné odevy, ochranné pomôcky alebo moderné workery, vytvorením ideálnych podmienok eliminujete nebezpečenstvo, ktoré na vás a vašich zamestnancov číha.

Čo ohrozuje podnikanie viac ako kríza a mnohí na to stále zabúdajú? Čo ohrozuje podnikanie viac ako kríza a mnohí na to stále zabúdajú? Stock Rocket/Shutterstock.com

Nedostatočná ochrana zdravia zamestnancov a ich bezpečnosť pri práci

Zdravie a bezpečnosť zamestnancov je veľmi dôležité, v dnešnej dobe obzvlášť. Najvyššiu hodnotu majú predsa ľudia a ich zdravie.

Ani výška príjmu, ziskovosť spoločnosti, či hodnota vyrobených výrobkov nemôžu slúžiť na to, aby ľudia zabudli na bezpečnostné pravidlá. Ak sa teda nechcete v najbližšej dobe objednávať na pľúcny rtg v Bratislave, treba zjednať skorú nápravu.

A pomocou správne organizovanej práce, ktorá sa týka zaistenia bezpečnosti, sa zvyšuje nielen  miera výkonu, ale aj disciplíny, ktorá inak zvyšuje produktivitu práce a znižuje počet nehôd. A tiež sa vyskytujú menej časté poruchy zariadení a iné neobvyklé situácie, čo znamená, že sa výrazne zvyšuje samotná výroba.

K tomuto účelu je vhodné si všetko dobre premyslieť, naplánovať a uviesť konkrétne opatrenia do praxe. Výsledkom však nebude len vyšší výkon a zisk, ale aj dôveryhodný certifikát ISO 45001, čo je zároveň pre vašu firmu tá najlepšia reklama a obrovská výhoda pred konkurenciou.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. apríl 2024 19:38