Belgická fintech spoločnosť Unifiedpost Group vstúpila na burzu. Predajom akcií získala 175 miliónov eurFitek, Unifiedpost Group
StoryEditor

Belgická fintech spoločnosť Unifiedpost Group vstúpila na burzu. Predajom akcií získala 175 miliónov eur

21.10.2020, 00:00
Pod Unifiedpost Group patrí firma Fitek, pôsobiaca aj na Slovensku. Belgická materská spoločnosť je teraz vedená na burze v Bruseli.

Fitek je lídrom na trhu procesov finančnej automatizácie a je známy predovšetkým vývojom riešení pre elektronické schvaľovanie faktúr. Nedávnym vstupom do Unifiedpost Group, cloudovej platformy v oblasti digitalizácie finančných služieb, získal zastúpenie silného hráča s pobočkami v 15 európskych krajinách.

Materská spoločnosť Unifiedpost Group teraz navyše vstúpila na burzu a od 22. septembra je kótovaná na regulovanom akciovom trhu spoločnosti Euronext Brussels v Bruseli. Spoločnosť umiestnila na burzu 8 750 000 akcií a získala hrubý výnos 175 miliónov eur. Predaj akcií jej umožní splatenie časti akvizícií, ďalšiu expanziu, ako aj vyvíjanie nových digitalizačných technológií.

„Vstup Unifiedpost na burzu je ďalšou vzrušujúcou kapitolou nášho príbehu,” uviedol Ján Mindek, riaditeľ Fitek na Slovensku. „Je úžasné vidieť, že firma z Estónska vyrástla na úroveň, ktorá jej umožňuje byť súčasťou verejne obchodovateľnej spoločnosti na jednej z najlepších búrz v Európe,” dodal. 

Vstup Unifiedpost Group na burzu len zavŕšil úspešný rast spoločnosti v posledných rokoch. V období 2017 až 2019 sa jej podarilo takmer strojnásobiť výnosy, a to až na 69 miliónov eur. Vďaka udržateľnému biznis modelu pokračovala v stúpajúcom trende aj naďalej. Napriek príchodu pandémie COVID-19 sa jej totiž z roka 2019 na rok 2020 podarilo zvýšiť výnosy z 21 miliónov eur na 33,5 milióna eur. V roku 2019 spoločnosť spracovala viac ako 350 miliónov dokumentov a dosiahla viac ako 400-tisíc SME klientov a vyše 250 korporátnych klientov.

Jej ďalšiemu rastu praje prosperujúci fintech trh a stále väčší dopyt firiem po digitalizácii, ako aj zavádzanie štandardizovaných elektronických faktúr na štátnej či celoeurópskej úrovni.

Vstupom na burzu firma okrem zvýšenia kapitálu zvýšila aj svoju mieru prestíže, transparentnosti a dôveryhodnosti.

O spoločnosti Fitek

Fitek je lídrom na trhu procesov finančnej automatizácie a poskytuje riešenia pre optimalizáciu procesov a znižovanie nákladov zákazníkov. Spoločnosť okrem Slovenska pôsobí v Českej republike, v Litve, Estónsku a Lotyšsku, ale tiež v Srbsku a v Bosne a Hercegovine. Celkom zamestnáva viac ako 270 ľudí.

O spoločnosti Unifiedpost Group

Unifiedpost Group má ambicíu stať sa vedúcou cloudovou platformou s andiministratívnymi a finančnými službami pre malé a stredné podniky. Firma prevádzkuje a vyvíja 100% cloudovú službu, ktorá umožňuje klientom spojiť sa v reálnom čase s dodávateľmi, zákazníkmi a ďalšími stranami vo finančnom reťazci. Poslaním Unifiedpost Group je vďaka riešeniam založeným na princípe „všetko pod jednou strechou“ zjednodušiť administratívne a finančné procesy jej zákazníkov. Od svojho založenia v roku 2001 sa Unifiedpost Group významne rozrástla a otvorila pobočky v 15 krajinách po celej Európe. V roku 2019 firma spracovala viac ako 350 miliónov dokumentov a dnes má na konte 400 000 SME klientov a viac ako 250 korporátnych klientov.

Dôležité fakty a čísla:

  • Spoločnosť bola založená v roku 2001, s preukázateľnou históriou
  • Viac ako 750 zamestnancov v celej Európe, z nich viac ako 100 pracuje v oblasti výskumu a vývoja
  • V roku 2019 bolo spracovaných viac ako 350 miliónov dokumentov
  • Rôznorodé portfólio klientov v rôznych odvetviach (bankovníctvo, leasing, verejné služby, médiá, telekomunikácie, cestovanie, poskytovatelia služieb sociálneho zabezpečenia, verejné organizácie atď.) od veľkých medzinárodných spoločností až po malé a stredné podniky
  • Dcérska spoločnosť Unifiedpost Payments je platobná inštitúcia uznaná Belgickou národnou bankou
  • Certifikovaný partner spoločnosti Swift
  • Preukázateľné údaje o medzinárodných fúziách a akvizíciách

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
25. apríl 2024 16:49