Elektromobilita pre vás. Vyskúšajte tri moderné technológie E-TECHRenault
StoryEditor

Elektromobilita pre vás. Vyskúšajte tri moderné technológie E-TECH

12.11.2020, 23:00
Skupina Renault je priekopníkom a expertom v oblasti elektromobility, ktorá je strategickou oblasťou záujmu skupiny. Odbornosť v oblasti elektromobilov je daná viac než desaťročnými skúsenosťami s vývojom a výrobou elektromobilov. Vďaka tomu dnes Skupina Renault ponúka účinné hybridné systémy.

Predstavenie technológie E-TECH

Pohonná jednotka v modeloch E-TECH sa skladá z troch motorov, jedného spaľovacieho a dvoch elektrických. Spaľovací motor vyvinuli v novej generácii pre optimálne využitie hybridného pohonu a používa najmodernejšie technológie. Tie umožňujú optimalizáciu účinnosti a výkonnosti súčasne. Centrom inovácii vo verziách E-TECH je automatická sekvenčná prevodovka. Nemá spojku ani synchronizátory, čo umožňuje znížiť trenie a tým pádom aj obmedziť energetické straty.

Elektromobilita pre vás. Vyskúšajte tri moderné technológie E-TECH Elektromobilita pre vás. Vyskúšajte tri moderné technológie E-TECH Renault

Aby bola ponuka E-TECH dostupná pre čo najširší okruh zákazníkov, uvádzame ju pre naše hlavné modely: Nové CLIO v hybridnej verzii, Nový CAPTUR a Nový MEGANE v Plug-in hybridnej verzii.

Renault Clio E-TECH Hybrid

Renault Clio E-TECH Hybrid disponuje výkonom 103 kW/140 k a batériou s kapacitou 1,2 kWh, ktorá umožňuje elektrickú jazdu v meste až 80 % času. Clio je vybavené rekuperačným brzdením, ktoré vracia energiu späť do batérie počas spomaľovania a brzdenia, a tým maximalizuje jazdu na čistý elektrický pohon. Batéria je umiestnená v zadnej časti vozidla tak, aby bol zachovaný objem batožinového priestoru a tiež praktickosť.

Renault Megane Grandtour E-TECH Plug-in a Captur E-TECH Plug-in hybrid

Megane Grandtour je po facelifte dostupný vo variante E-TECH Plug-in hybrid rovnako ako aj druhý model Renault Captur. Kombinovaný výkon 117 kW/160 k je dostatočný nie len pre jazdu v meste ale aj na diaľnici a poskytuje tak vozidlu potrebnú dynamiku. Batéria má kapacitu 9,8 kWh a umožňuje čisto elektrický dojazd 65 km v meste a 50 km v kombinovanom režime. Tým dokáže cez pracovný týždeň pokryť potrebu mobility väčšiny užívateľov bez spotreby kvapky paliva. Vzhľadom k nízkym emisiám a teda aj spotrebe (1,5 l/100 km pri modely  Captur a 1,3 l/100 km pri modely Megane Grandtour) sú tieto modely vedené ako elektrické. To znamená, že majú mnohé výhody ako napríklad možnosť parkovania na modrých zónach či využitie diaľnic zadarmo. Vďaka šikovnému umiestneniu batérie pod zadnými sedadlami sa zachovala praktickosť a variabilnosť interiéru.

Elektromobilita pre vás. Vyskúšajte tri moderné technológie E-TECH Elektromobilita pre vás. Vyskúšajte tri moderné technológie E-TECH Renault

Ponuka príslušenstva

Renault má u svojich autorizovaných dealerov k dispozícii širokú ponuku príslušenstva pre celú radu modelov, ktorá doplní interiér aj exteriér vozidla či zvýši jeho ochranu pred poškodením.

Ponuka pre nové E-TECH motory je totožná s termickými a naviac rozšírená o produkty, ktoré nosia logo E-TECH. Ponuka ťažných zariadení je kompatibilná s novými hybridnými vozidlami Clio a Captur. Táto možnosť je cenovo menej nákladná a časť ceny ťažného zariadenia je možné zakomponovať do financovania. Pri modely Megane s novou technológiou E-TECH je ponuka obmedzená na ťažné zariadenie, ktoré sa dá demontovať bez náradia.

Elektromobilita pre vás. Vyskúšajte tri moderné technológie E-TECH Elektromobilita pre vás. Vyskúšajte tri moderné technológie E-TECH Renault

Široká ponuka príslušenstva tiež spríjemňuje život cestujúcim aj na palube vozidla. Napríklad ponuka držiakov do interiéru vozidla zaistí pohodlné umiestnenie kabátu, telefónu, tabletu, nákupnej tašky či kabelky. Výber z mnohých doplnkov, ktoré sú potrebné pre cestovanie zaistí priestor naviac alebo bezpečnú prepravu bicykla či lyží. Všetky produkty z ponuky príslušenstva Renault sú podrobené najnáročnejším testom bezpečnosti a kvality.

Toto príslušenstvo môže byť vaše v mnohých výhodných balíčkoch. Napríklad „Country pack“ obsahuje ťažné zariadenie, koberce a ochranu batožinového priestoru vozidla. Toto príslušenstvo oceníte na vašich cestách za dobrodružstvom. „Comfort pack“ obsahuje všetky potrebné produkty k pohodlnej jazde a „Styling pack“ dodá vozidlu zase eleganciu a športový nádych.

Elektromobilita pre vás. Vyskúšajte tri moderné technológie E-TECH Elektromobilita pre vás. Vyskúšajte tri moderné technológie E-TECH Renault

Nabíjanie našich Plug-in hybridov je jednoduché a bezpečné

Vozidlo môžete nabíjať z klasickej zásuvky pomocou kábla, ktorý dostanete k vozidlu. Obyčajnú domácu zásuvku je možné posilniť pomocou inštalácie našej špeciálnej zásuvky, ktorá urýchli nabíjanie. Dokáže zvýšiť výkon z 2,3 kW až na 3,6 kW. Najrýchlejšie nabíjanie vozidiel je samozrejme pomocou nabíjacích staníc/Wallboxov značky Schneider, ktoré si môžete zakúpiť u všetkých našich autorizovaných predajcov. Všetky nabíjacie boxy sú opatrené certifikátom Z.E. Ready, ktorý zaisťuje tú najvyššiu kvalitu pre elektrifikované vozidlá značky Renault.

Komplexná ponuka Renault

Pre našich firemných klientov, od najmenších živnostníkov až po veľké nadnárodné korporácie, ponúkame špecifické a individuálne služby. Tie pokrývajú poradenstvo s výberom modelov, energetickým auditom či realizáciou inštalácií cez certifikovaných dodávateľov, aktiváciu aplikácie a s nimi spojené služby až k výhodnej ponuke servisných zmlúv. Spolu s financovaním na mieru, ponukou príslušenstva a možnosti nadštandardnej záruky ponúkame našim zákazníkom a obchodným partnerom komplexné riešenia ich mobility.

Elektromobilita pre vás. Vyskúšajte tri moderné technológie E-TECH Elektromobilita pre vás. Vyskúšajte tri moderné technológie E-TECH Renault

V rámci servisných služieb Renault ponúka svojim zákazníkom pri kúpe nového vozidla cenovo veľmi výhodné Servisné zmluvy. Vďaka ním môže zákazník ušetriť náklady na bežný servis predpísaný výrobcom. Súčasťou týchto Servisných zmlúv je aj nadštandardná záruka Garancia Plus a asistenčná služba. Servisné zmluvy môžeme ponúknuť v rôznych kombináciách doby trvania zmluvy a najazdených kilometroch, a to pre osobné aj pre úžitkové vozidlá. Čo sa týka parametrov cena/výkon patria tieto Servisné zmluvy k absolútnej špičke na trhu.

Advertisement

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
25. apríl 2024 04:45