StoryEditor

Manz Slovakia napriek kríze považuje rok 2020 za úspešný

11.11.2020, 23:00
Manz Slovakia, člen skupiny Manz AG, je jedným z lídrov v konštrukcii a výrobe solárnych technológií a integrovaných systémových riešení pre výrobu lítium-iónových článkov a batérií. Spoločnosť je spoľahlivým dodávateľom prototypov technologických liniek pre zákazníkov na celom svete.

V Novom Meste nad Váhom firma pôsobí od roku 2008, v areáli s celkovou rozlohou 35-tisíc m2 a momentálne zamestnáva cca 270 vysoko kvalifikovaných zamestnancov, ktorí pracujú v mimoriadne čistom a príjemnom pracovnom prostredí – spoločnosť je vlastníkom certifikátu ISO 8. Navyše, moderné haly a zariadenia sú flexibilné na potenciálne zmeny výroby.

Hoci tržby v jednotlivých mesiacoch roku 2020 vzhľadom na krízu spôsobenú kronavírusom kolíšu, celkovo doterajší priebeh roka vníma spoločnosť ako úspešný a hospodárske výsledky sú stabilné. Vladimír Boďa, konateľ spoločnosti: „Aj v ťažkých časoch je základom úspechu diverzifikácia portfólia, čo sa nám darí uplatňovať aj v roku 2020, keď ukončený jeden projekt je nahrádzaný iným projektom u iného zákazníka“.

Vladimír Boďa - MANZ Vladimír Boďa - MANZ MANZ Do budúcnosti firma pripravuje ďalšie rozširovanie areálu, ako aj produktového portfólia, vrátane ďalšieho rozširovania do segmentu automotive. A práve v tejto oblasti získala spoločnosť Manz AG významnú zákazku od spoločnosti InoBat Auto za viac ako 20 mil. Eur. InoBat Auto sa rozhodla postaviť vlastnú továreň na vývoj a výrobu batérií do elektromobilov, ktorá bude stáť pri Voderadoch, pričom prvé batérie by mali z fabriky odísť koncom roku 2021.

„Receptom na úspech je okrem partnerstva s high-tech partnermi aj orientácia na výskum a výroba produktov s vysokou pridanou hodnotou. Pre tento recept neustále vyhľadávame kvalifikovaných zamestnancov“ uzatvára Vladimír Boďa.

 

 

 (PR)

 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
25. apríl 2024 13:30