Maľovanie podľa čísel je príjemná zábavaVymalujsisam.sk
StoryEditor

Maľovanie podľa čísel je príjemná zábava

29.11.2020, 23:00
Patríte medzi kreatívne duše, ktoré sa neboja stráviť daždivé poobedie nad plátnom a kôpkou farieb? Nie ste ale vždy so svojím výtvorom spokojní? K stvoreniu majstrovského diela nepotrebujete byť profesionálny umelec, postačí len správny maliarsky set a trocha odhodlania. A, samozrejme, čísla.

Ideálna antistresová aktivita

Ťažký pracovný týždeň dokáže nejedného človeka poriadne unaviť. Každý v takom prípade túži po troche odpočinku a pokoja, ktorý zaručí jedine víkend. A čo si tak tento odpočinok spríjemniť? Maľovanie podľa čísel je nenáročná, kreativitu podporujúca zábava, vďaka ktorej si nielen oddýchnete od všetkých svojich starostí, ale zároveň vytvoríte štýlovú dekoráciu do vášho domu či bytu.

Nič náročné za tým nehľadajte

Maľovania sa veľa ľudí obáva, pretože vyžaduje kreatívneho ducha, pevné nervy aj dávku trpezlivosti a fantázie. Žiaden umelec sa predsa nezrodil za noc, však? No možno keby používal maľovanie podľa čísel, mohol by z neho byť skvelý maliar za pár hodín.

Práve s týmto šikovným vynálezom nepotrebujete byť špičkou v oblasti umenia, postačí vám len trochu času. Samotný princíp je totiž naozaj jednoduchý. Každej farbe vo vašom balíčku je priradené určité číslo, podľa ktorého postupne vyfarbujete políčka na plátne. Je to v podstate ako mapa, ktorú nasledujete, a ktorej cieľom je hotový, vami zvolený obraz.

Všetko, čo potrebujete, dostanete

Jednou z ďalších výhod maľovania podľa čísel je rozhodne fakt, že si nemusíte nič zaobstarávať. Vašou úlohou je vybrať si motív, zadať kontaktné údaje a objednať. Všetky možné pomôcky, ako papier či štetec, vám budú doručené spoločne s vaším obrázkom.

Maľovanie podľa čísel je príjemná zábava Maľovanie podľa čísel je príjemná zábava Vymalujsisam.sk

Jediné, čo si môžete pripraviť, je pracovné prostredie, aby sa vám tvorilo čo najpohodlnejšie. Nie je na škodu pripraviť si starší obrus alebo plachtu, ktorou podložíte vašu umeleckú plochu. Taktiež je doporučené si po práci umyť všetky štetce, aby farba nezatvrdla a neobmedzila tak ich životnosť.

Aký zvoliť motív?

V prípade, že maľovanie podľa čísel skúšate po prvýkrát, nie je na škodu si zvoliť motív, ktorý je jednoduchší a nevyžaduje také úsilie ako zložitejšie obrázky. Časom sa tak môžete pomaly zlepšovať a skúšať nové motívy. Výhodou je, že každý obrázok má pri sebe uvedenú náročnosť, vďaka čomu veľmi rýchlo zistíte, či je tou správnou voľbou aj pre začiatočníkov. Ak sa toho ale nebojíte a máte cit pre výzvy, potom rozhodne zájdite do kategórie strednej náročnosti. Uvidíte, možno v sebe máte skrytú umeleckú dušu.

Namaľovať môžete aj sami seba

Hlavným krokom samotného tvorenia je zvoliť si samotný motív.

Okrem veľkej ponuky, ktorá obsahuje nielen klasické obrazy krajiny, ale taktiež portréty slávnych osobností, ako je Audrey Hepburn či Harry Styles, je možnosťou poslať aj váš vlastný obrázok. Ten vám totiž pretvoria do špeciálnej grafickej podoby. Pozor, je ale nutné, aby bola fotka v čo najlepšej kvalite. Vhodnými adeptami sú určite „selfíčka“. Či už s rodinou, alebo domácimi maznáčikmi.

Maľovanie podľa čísel je príjemná zábava Maľovanie podľa čísel je príjemná zábava Vymalujsisam.sk

Tip na hodnotný darček

Medzi ďalšie z mnohých výhod patrí určite veková neobmedzenosť. Ak totiž hľadáte ideálny vianočný darček, maľovanie podľa čísel pre deti vás rozhodne nesklame. V dnešnej dobe technológií sú tieto darčeky tie najvďačnejšie. Umelecké tvorenie podporuje rozvoj nielen motoriky, ale taktiež kreatívneho myslenia. Okrem detí môže maľovanie potešiť aj staršiu generáciu, či naopak novomanželov, ktorí si svoje prvé dni môžu spríjemniť zábavnou tvorbou, napríklad maľovaním ich svadobnej fotky.

Či už sa rozhodnete obdarovať seba, alebo svojich blízkych, s maľovaním podľa čísel si užijete hodiny zaslúženej relaxácie.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
20. apríl 2024 17:04