AdobeStock
StoryEditor

Vďaka slovenskej burze je bitcoin teraz ešte dostupnejší

11.01.2021, 23:00
Bitcoin sa stal najväčšou finančnou inštitúciou na svete a vďaka novej platobnej bráne Virtuse ho možno nakúpiť aj platobnou kartou

Cena najpopulárnejšej digitálnej meny vzrástla v uplynulom roku o viac ako 300 percent a jej trhová kapitalizácia prekročila 500 miliárd dolárov. Bitcoin sa tak stal jednou z najcennejších finančných „spoločností“ planéty.

Virtuse Exchange, popredná digitálna burza so sídlom v Bratislave, umožňuje svojim klientom nakupovať bitcoin a iné kryptomeny aj prostredníctvom bankových SEPA platieb a platobných kariet.

Vďaka novej platobnej bráne od spoločnosti Banxa môžu klienti Virtuse použiť na nákup kryptomien okrem eur aj české koruny, poľské zloté, ruské ruble alebo ďalších 20 tradičných mien. 

„Od začiatku sa snažíme spájať svet tradičných financií a kryptomien. Partnerstvo s Banxou je našim ďalším veľkým míľnikom,“ uviedol Rastislav Vasilišin, generálny riaditeľ Virtuse Exchange. 

Banxa je najväčšia platobná brána pre digitálne meny na svete, ktorú využívajú aj top kryptoburzy ako Binance alebo OKEx.

Našou víziou je umožniť nákup kryptomien čo najviac ľuďom. So silným partnerom, ako je Virtuse, sa táto vízia stáva našou spoločnou misiou, doplnil Holger Arians, generálny riaditeľ Banxa.

Virtuse je jednou z najväčších búrz v strednej Európe s denným objemom viac ako 6 miliónov eur. Platforma umožňuje investorom obchodovať s kryptomenami a so zlatom. Spoločnosť poskytuje aj služby digitálneho wealth managementu a portfóliá šité na mieru pre bonitných klientov.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
24. apríl 2024 05:25