StoryEditor

Veľmi jednoduché a praktické spôsoby, ako omladiť vašu pleť aj v zime

14.01.2021, 23:00
Krása je pre človeka mimoriadne dôležitá nielen na pláži a počas horúcich letných dní, kedy naše telo vystavujeme na obdiv, ale v každom veku a ročnom období. Avšak, pre dokonalú pleť, pokožku a celé telo treba aj niečo urobiť. A teraz v zime to platí dvojnásobne, pretože výkyvy teplôt sú vysoké a naša pleť ohrozená. Prečo?

V zime je pokožka tváre vystavená skutočnému stresu. Chlad, častejšie zrážky, vietor, suchý vzduch vo vykurovaných miestnostiach a neustále poklesy teplôt, ku ktorým dochádza pri vychádzaní von. Ani ochranné rúška alebo profesionálne respirátory KN 95, ktoré sú pre boj s vírusmi a nakazením najúčinnejšie, našej pleti pri nedostatočnej starostlivosti vždy neprospievajú.

Preto pre všetky tieto nepríjemné situácie stojí za to venovať náležitú pozornosť správnym postupom starostlivosti o pokožku aj počas chladnej sezóny, k čomu vám dáme niekoľko dobrých, jednoduchých a praktických tipov, ktoré vás časovo ani finančne určite nezruinujú a zároveň môžu byť účinným prostriedkom pre úspešnú liečbu akné.

Tak poďme na to.

Vyskúšajte priaznivé účinky medu

Nielen ako prírodné a zdravé sladidlo, ale aj účinný liek proti mnohým problémom s pokožkou, môže pravý včelí med zohrávať vo vašom živote veľmi dôležitú úlohu. Ako je to možné?

Včelí med má zázračné vlastnosti, vďaka ktorým sa používa na všetky typy pleti, dokonca aj pre tie citlivé. A obľúbený je nielen dnes, už po celé storočia sa tento prírodný produkt používa na kozmetické a liečivé účely. Už Kleopatra, egyptská kráľovná, sa často kúpala v mede a mlieku, Nero zasa používal tento produkt ako tonikum. Od nepamäti sa med aplikuje aj na popáleniny, rezné rany a iné liečivé účely, pretože tento produkt z prírody obsahuje veľa vitamínov a živín. Shutterstock

Užitočné vlastnosti medu

Med je jednou z tých potravín, ktoré sú bohaté na vitamíny, minerály, kyseliny, enzýmy, antibiotiká a polyfenoly. Tento produkt sa často označuje ako „superprodukt“, a to všetko preto, lebo med nemá v prírodnom svete obdoby. Napríklad masky na báze extraktu z medu vyživujú suchú pokožku, dodávajú jej normálny jas a pružnosť a upokojujú problémovú pokožku, ktorá je v chladnej zime namáhaná ešte viac. Pár lyžíc denne alebo med v podobe pleťovej masky vám preto určite prospeje.

Vyberte sa do prírody

Veľký vplyv na kvalitu našej pleti v zime má aj vzduch, v ktorom sa pohybujeme. Ten interiérový veľa pozitívnych vlastností však nemá. Naopak, určite vám je veľmi dobre známe, že po niekoľkominútovej prechádzke v parku alebo lese budete vyzerať oveľa lepšie, a to nielen kvôli rumencu na vašej tvári. Shutterstock

​Čas strávený vonku, najmä v kombinácii s pohybom v pohodlných fitness legínach, má veľmi dobrý účinok na celé telo a prispieva k ochrane zdravia a prírodných krás. U človeka, ktorý je niekoľko dní zbavený čerstvého vzduchu, získa tvár zemitý sivý odtieň, stane sa bledou a bez potrebného prekrvenia a okysličenia. Preto sa musíme snažiť, pokiaľ je to možné, byť častejšie vonku, športovať, prechádzať sa po meste alebo aspoň krátky čas tráviť na čerstvom vzduchu a miestnosti viac vetrať.

Prípadne spojte príjemné s užitočným, obujte si štýlové tretry na bicykel a vydajte sa na spoznávanie svojho okolia na dvoch kolesách. Prekrví a osvieži sa nielen pleť, ale celé telo a možno mu za slnečného počasia doplníte aj dnes veľmi potrebnú dávku vitamínu D.

Neupadajte preto do letargie, nepodliehajte stresu, depresiám a únave a začnite tráviť viac času v prírode. Vaša pleť a celý organizmus sa vám za takýto luxus odvďačí nielen krásou, ale aj silnou imunitou.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
18. apríl 2024 11:19