Ako a do čoho investovať v roku 2021?shutterstock.com
StoryEditor

Ako a do čoho investovať v roku 2021?

19.01.2021, 23:00
Predpovedať všetko, čo sa stane v roku 2021, je ako hod mincou alebo skôr veštenie z krištáľovej gule. Investori sa však musia už teraz rozhodnúť a čo najlepšie predpovedať, aké aktíva či akcie budú v roku 2021 zdrojom zisku. A toto rozhodovanie platí pre veľkých hráčov i malých investorov. Skúsme byť optimisti a namaľovať si optimistický scenár. Veď načo sa po roku 2020 neustále zaťažovať negatívnymi myšlienkami?

Zdravotnícka aplikácia i cloudové technológie

Investovanie do akcií býva často priamo závislé od toho, čo aktuálne „letí“ a čo je aktuálne vyhľadávané. Pandémia priniesla väčší dôraz na zdravie a taktiež zvýšenú dôležitosť technológií v čase, keď sa nemôžeme stretávať osobne. Preto je logické, že v roku 2021 môžu byť z pohľadu investovania do akcií zaujímavé firmy zamerané na zdravie či technológie.

Traja favoriti roka 2021 operujú práve v tomto sektore. Veľkým potenciálom disponuje zdravotnícka aplikácia Teladoc Health, ktorá za členský poplatok poskytne človeku 24-hodinovú virtuálnu zdravotnú starostlivosť. Druhým favoritom je Arista Networks, ktorá poskytuje riešenia v oblasti cloudu. Práve cloudové technológie sú v čase, keď veľa firiem funguje iba on-line, nesmierne dôležité a rastové. V podobnom segmente operuje spoločnosť Salesforce, ktorej akcie majú tiež potenciál zaujímavo vyrásť. Pripomíname, že aj investovanie do akcií spomínaných spoločností podlieha rizikám a môže priniesť aj straty. Odporúčame, dobre si zvážiť akékoľvek rozhodnutie na finančných trhoch, ktoré je spojené s možnými ziskami, ale aj stratami.

Finančné trhy sa budú zhodnocovať

Ako sme už spomenuli, buďme optimistickí. Preto v roku 2021 pri priaznivom vývoji a postupnom očkovaní očakávajme ekonomické oživenie. Ľudia budú po návrate do normálu viac kupovať a míňať, čo bude viesť k oživeniu ekonomiky a stabilizácii zamestnanosti. Je preto pravdepodobné, že finančné trhy budú rásť a zhodnocovať sa.

Pri stále nestabilnej ekonomike budú zaujímavé finančné trhy devíz či cenných kovov. V neistých časoch sa dá zarobiť na investovaní do mien alebo v podobe stability a udržania hodnoty pri nákupe investičného zlata či striebra. Úspech na finančných trhoch si však vyžaduje dostatok informácií, prehľadu a, áno, aj odvahy.

Rok balansu medzi rizikom a ziskom

V neistých ekonomických časoch sú investície o primeranej miere medzi rizikom a ziskom. Investori môžu totiž veľa získať, no aj všetko stratiť. Kľúčom k úspechu je mať dostatok informácií a sledovať aktuálny vývoj nielen na Slovensku, ale aj v celej ekonomike. Vďaka tomu môžete lepšie odhadnúť trendy a anticipovať, ktoré akcie či finančné trhy budú rásť. A vďaka tomu sa môžete zaradiť do klubu úspešných. Pretože každá kríza, či následné oživenie prinášajú v ekonomike i spoločnosti veľké zmeny. Niektoré firmy zaniknú, iné vyrastú, ďalšie vzniknú. To isté sa týka aj investičných portfólií. Šikovnými a správnymi krokmi môžete veľa získať.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. apríl 2024 22:00