Máte bezkľučový prístup do auta? Máte veľký problémVAM
StoryEditor

Máte bezkľúčový prístup do auta? Máte veľký problém

24.02.2021, 23:00
Najnovší test ukázal, že zo 405 testovaných áut a motoriek s bezkľúčovým systémom je nemožné prekonať len 11 z nich.

Nemecký automobilový klub ADAC patrí medzi organizácie, ktorá robí pravidelné bezpečnostné testy na skoro všetkých aktuálnych modeloch áut. Tento mesiac priniesol klub výsledky ďalšieho výskumu, ktorý nepoteší majiteľov vozidiel s bezkľúčovým vstupom a štartovaním.

Ich najnovšia štúdia totiž dokazuje, že automobily a motocykle s komfortným bezkľúčovým zamykaním sa zvyčajne dajú ukradnúť oveľa ľahšie ako vozidlá s bežným kľúčom. Zo 405 testovaných modelov áut a motoriek len 11 z nich nebolo možné prekonať, a tak ich potenciálne odcudziť.

Ako vám ukradnú auto

Rozšírená bezpečnostná medzera prácu zlodejov značne uľahčuje: Ku kľúču od automobilu sa stačí priblížiť iba pomocou malého zariadenia, ktorý predlží signál, a druhé zariadenie podržia v blízkosti automobilu, ktorý ho otvoria a naštartujú. Funguje to dokonca aj vtedy, keď je kľúč v dome. Máte bezkľučový prístup do auta? Máte veľký problém Máte bezkľučový prístup do auta? Máte veľký problém VAM

Podľa odborníkov ADAC si obe zariadenia môže s minimálnym úsilím postaviť každý. Komponenty v hodnote zopár desiatok eur sú dostupné v každom obchode s elektronikou.

Ako mať bezkľúčový systém a byť pritom 100 % chránený?

Odpoveď sa skrýva v dodatočnom zabezpečení vozidla s názvom VAMPIRE Lite. Ide o najmodernejšiu verziu zabezpečovacieho systému proti krádeži áut. Tento 7-cestný imobilizér dokáže naraz blokovať až 7 častí automobilu pod elektromechanickou kombináciou. Vďaka tomu dokonale ochráni vaše vozidlo či motorku pred každým možným spôsobom krádeže.

Čo robí Vampire LITE neprekonateľným?

Tento 100 %-ný zabezpečovací systém proti krádeži funguje na 2 princípoch:

1. Princíp kombinatoriky

V každom vozidle sú blokované iné časti motora. Zlodej by potreboval desiatky hodín na zistenie a prelomenie tejto ochrany.

2. Princíp unikátnosti

Každé vozidlo je zabezpečené jedinečne. Vďaka tomu zlodej nedokáže tento mechanizmus identifikovať ani v prípade, že by si rovnaký model auta s nainštalovaným systémom VAMPIRE Lite rozobral doma v garáži. Máte bezkľučový prístup do auta? Máte veľký problém Máte bezkľučový prístup do auta? Máte veľký problém VAM

Jednorazová investícia do bezpečnosti

VAMPIRE Lite predstavuje jednorazovú investíciu, ktorá si nevyžaduje žiadne ďalšie poplatky, či už za prevádzku alebo aktualizáciu systému. Jeho cena závisí od značky a modelu auta. O nezáväznú cenovú ponuku môžete požiadať na tomto odkaze.

 

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
20. apríl 2024 10:45