Slovenský Atos je skvelým miestom na prácuAtos
StoryEditor

Slovenský Atos je skvelým miestom na prácu

24.03.2021, 23:00
Slovenská pobočka spoločnosti Atos poskytuje svojim kolegom vynikajúce prostredie na prácu. Vyplýva to z prieskumu medzinárodnej organizácie Great Place to Work, ktorá sa zaoberá podmienkami na pracovisku a pracovnou kultúrou. Na otázku, či je pre nich Atos skvelým miestom na prácu, odpovedalo kladne až 84 percent opýtaných zamestnancov. Slovenská pobočka spoločnosti patrí medzi najlepšie hodnotené v celom regióne.

Udelenie certifikátu, ktorý potvrdzuje vysoký štandard našej pracovnej kultúry, nás veľmi teší. No ešte väčšiu radosť máme z toho, že tomu zodpovedajú aj vzťahy na pracovisku a celková pracovná atmosféra. Za to chceme našim kolegom naozaj poďakovať. Tento úspech patrí im,“ hovorí personálny manažér spoločnosti Michal Fusek.

Výsledky prieskumu vychádzajú z reakcií zamestnancov na 59 tvrdení, týkajúcich sa najrôznejších aspektov pracovnej kultúry - od spokojnosti s prácou, cez vytvorenie dobrých pracovných podmienok, zahrnutie do rozhodovacích procesov, podporu osobnostného rastu až po pocit náležitosti k firme. Z nich sa vypočítava takzvaný Trust Index. Ten v slovenskej pobočke spoločnosti Atos dosiahol 75 %, čo je v porovnaní s minulým rokom zlepšenie. Slovenský Atos je skvelým miestom na prácu Slovenský Atos je skvelým miestom na prácu Atos Výrazný skok však zaznamenala najmä celková spokojnosť. S tvrdením „Ak vezmem do úvahy úplne všetko, povedal by som, že toto je skvelé miesto na prácu,“ sa stotožňuje až 84 percent zamestnancov slovenského Atosu. Lepší výsledok v strednej a východnej Európe dosiahlo už len Chorvátsko. Zlepšenie v porovnaní s predchádzajúcim rokom a zároveň najvyššie skóre od roku 2011 získala aj celá skupina Atos.

Oblasťou, s ktorou sú zamestnanci slovenskej pobočky Atosu najspokojnejší, sú priateľské vzťahy na pracovisku. Viac ako 90 % percent respondentov sa navyše stotožnilo s pozitívnymi tvrdeniami, týkajúcimi sa podpory zo strany spoločnosti počas pandémie COVID-19.  Slovenský Atos je skvelým miestom na prácu Slovenský Atos je skvelým miestom na prácu Atos Certifikát firemnej kultúry udeľuje organizácia Great Place To Work vždy na jeden rok. Anonymným prieskumom vyhodnocuje úroveň spokojnosti každý rok vo viac ako 10-tisíc spoločnostiach v 60 krajinách sveta. Na prieskumoch, ktoré sa konajú už takmer 30 rokov, sa Atos zúčastňuje od roku 2011.  

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
25. apríl 2024 12:46