StoryEditor

Dajte kĺbom všetko, čo potrebujú

07.04.2021, 00:00
S prichádzajúcim slnkom a vyššími teplotami sa osmeľuje vytiahnuť športovú obuv do exteriéru čoraz viac ľudí. Korona a lockdown presvedčil aj kaviarenskú základňu obuť tenisky a vyraziť do prírody. Ak už patríte medzi dlhoročných bežcov alebo ste svoje telo rozhýbali len nedávno, nespoliehajte sa na to, že vaše telo potrebuje len pohyb na čerstvom vzduchu.

Pokiaľ už nesfukujete sviečky na torte, pretože sa tam nezmestia, o to viac by ste sa mali zaujímať o výživu a doplnky, ktoré na „normálne“ fungovanie potrebujete. Čo máte mať oblečené a čo obuté už máte dávno vyriešené. Dotiahnuť treba ešte čo s kĺbmi, svalmi, pokožkou.

S pribúdajúcim vekom tvorba kolagénu  v našom tele každým rokom klesá, avšak naše nároky na seba samých stúpajú. Aktívne žiť chceme ešte aj po 50tke, bohužiaľ v tomto veku ho máme polovicu menej ako za starých čias. Preto potrebujeme kolagén - kvôli sebe samým, bezproblémovému raňajšiemu vstávaniu, mladistvej pleti, menšiemu počtu vrások ... a to sme len na začiatku.

Naše kĺby podliehajú nielen treniu a opotrebovaniu, ale aj dlhodobému preťaženiu (hoď kameňom, kto má optimálnu váhu) a ani naša strava nie je práve ukážkovo kvalitná. Preto nutne potrebujeme doplniť práve kolagén prostredníctvom výživových doplnkov.

Dajte kĺbom všetko, čo potrebujú Dajte kĺbom všetko, čo potrebujú Fit4you Kolagén je jednou z najdôležitejších bielkovín v ľudskom tele. Tvorí základnú stavebnú hmotu podporných tkanív, kostí, šliach, chrupaviek, väziva i kože. Má rovnako dôležitú funkciu v bunkovom mikroprostredí, kde sa podieľa na ukladaní a uvoľňovaní bunkových mediátorov, ako sú napríklad rastové faktory. Pravidelné užívanie kolagénu môže zabrániť chronickej bolesti pohybového aparátu a predchádzať výskytu jeho ochorení,  ale aj zmierniť bolesť kĺbov a zlepšiť ich pohyblivosť. O fantastických účinkoch na pleť a vlasy nemusíme hovoriť.

Na trhu nájdete niekoľko druhov, vybrať si ten správny si nutne vyžaduje čítanie zloženia. Mix kolagénu Fit4Y pripravilo niekoľko múdrych hláv z radov odborníkov na zdravú výživu, ortopédie a dermatológie. Napumpovali náš kolagén tak, aby mal mnohonásobnejšie vyšší efekt.

Jednou zo zložiek je bravčový hydrolyzovaný kolagén. Hydrolýza je komplikovaný chemický proces, ktorého výsledkom je, že, hydrolyzovaná látka bude ľahšie prijateľná pre telo. Takže žiadne trápenie s rozkladom. Telo si vďaka nej povyberá čerešničky na „kolagénovej torte“ a rovno ide na miesta, kde je to najviac potrebné. Dvojkou v našom zložení je chondroitín sulfát. Je hlavnou súčasťou aj ľudskej chrupavky. Zadržiava vodu v chrupavke, čím zabezpečuje jej elasticitu a mechanické vlastnosti a zároveň umožňuje iným molekulám pohybovať sa cez chrupavku. A čo tak kyselina hyalurónová? Nemôže chýbať. Spolu s kolagénom je základným stavebným prvkom kože. Vaša pleť by mala šepkať jej meno – spomaľuje proces starnutia, pôsobí antioxidačne, udržiava pleť pevnú, regenerovanú, viaže a zadržiava množstvo vlahy. Vekom rovnako klesá jej tvorba, takže ak nenosíte ofinu cez polovicu tváre, mali by ste si ju dopriať. Za zmienku stojí aj prírodná síra s tajuplným názvom – Metylsulfonylmetán. Je zdrojom organickej, biologicky najlepšie vstrebateľnej formy síry, ktorá má vysoko pozitívne terapeutické a preventívne vlastnosti. V našom tele pôsobí tak, že zvláčňuje vnútorné väzivové a chrupavkové tkanivá, ktoré sú následne pružnejšie a odolnejšie. Je to tretí najhojnejší minerál v ľudskom tele. To je minimum pozitívnych účinkov na telo, ktoré sme spomenuli.

Dajte kĺbom všetko, čo potrebujú Dajte kĺbom všetko, čo potrebujú Fit4you Spočítané a podčiarknuté, užívajte si pohyb, vetrajte hlavu, dajte kĺbom, pleti a vlasom potrebnú výživu. Vyberte si vhodný produkt nie podľa obalu, ale podľa zloženia. Naše zloženie majú podrobne naštudované aj slovenskí olympionici, ktorí si doprajú skvelé účinky nášho kolagénu. Vy nie ste určite horší.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
24. apríl 2024 20:17