StoryEditor

S vetrom vo vlasoch spoznajte zákutia svojho okolia

09.04.2021, 00:00
Technológie sa v dnešnej dobe posúvajú vpred neuveriteľnou rýchlosťou. Pred pár rokmi sme ani nechyrovali o mobiloch do vrecka a dnes sa tam znovu už skoro nezmestia. Chytré spotrebiče našli svoje využitie skoro v úplne každej sfére života. Dnes už môže byť inteligentné naozaj hocičo – osobné váhy, mixéry, osvetlenie, bicykle či kolobežky.

Na dvoch kolesách

Práve elektrické kolobežky sú v posledných dvoch či troch rokoch veľkým produktovým trhákom, no aj pri nich platia určité pravidlá. Kolobežky sú vo všeobecnosti veľmi obľúbeným nástrojom na zabavenie detí všetkých vekových kategórií, ale slúžia tiež na rýchly presun. Je jasné, že v elektrickom prevedení sa stali ešte obľúbenejšími, nakoľko ich obsluha je veľmi jednoduchá a zvládne ju naozaj každý. Vôbec sa na takejto kolobežke nenarobíte.

Servis elektrických kolobežiek je viac než nutnosť

Nie je to len o bezstarostnej jazde s vetrom vo vlasoch, no spolu s takouto kolobežkou prichádza aj servis elektrických kolobežiek. Pravidelné, aspoň vizuálne kontroly by mali byť samozrejmosťou pred každou jazdou. Nie je veľký problém prísť k defektu, škriabancom či vybitému svetielku, ktoré vám stroj môžu znepojazdniť či úplne vypnúť z prevádzky na dlhšiu dobu - ak vám dôjde napríklad zdroj energie. Pri výberu miesta je veľmi dôležité zvoliť si overený servis, ktorý vám zabezpečí výmenu poškodených komponentov za kvalitné, tak, aby ste ich služby nepotrebovali dlhšiu dobu.

Čínska raketa

Firma Xiaomi ponúka široký výber elektrických kolobežiek, ktoré sú zároveň jedny z najpredávanejších na trhu. Servis Xiaomi kolobežiek by ste nemali vykonávať doma sami, obzvlášť ak máte tento malý dopravný prostriedok ešte v záruke. Nechajte to na profesionáloch.

Najčastejšími poruchami (samozrejme len ak nastanú) sú defekty pneumatík alebo výmena zdroja napájania. Kolobežky tejto značky sú veľmi obľúbené pre ich spoľahlivosť, spratnosť, ľahkosť a jednoduchú údržbu.

Pravidlá aj v tomto prípade

Ako aj pri iných dopravných prostriedkoch, tak aj pri používaní elektrickej kolobežky musíte byť obozretní, dbať na svoje zdravie a bezpečnosť, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky. Rovnako ako cyklisti, ani vy počas či pred jazdou nesmiete požívať alkoholické nápoje.

Po chodníku jazdiť môžete len rýchlosťou chôdze a pritom neohrozovať chodcov, ďalej takýto prostriedok môžu používať iba osoby staršie 15 rokov. Na pravidlá si treba dať pozor, nakoľko sa môžu meniť jednotlivo od mestských samospráv či mestských častí. Niekde môžu byť elektrické kolobežky úplne zakázané a tieto nariadenia je nutné rešpektovať, ak nechcete riskovať pokutu.

Ak práve premýšľate nad kúpou takejto kolobežky, určite choďte do toho, pravidiel a zákazov je minimum, určite si tohto šikovného pomocníka zamilujete.  

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
24. apríl 2024 03:30