NORTH GATE – „priestor stvorený pre veľké ambície“LICITOR development, s.r.o.
StoryEditor

NORTH GATE – „priestor stvorený pre veľké ambície“

05.05.2021, 00:00
Bývalý areál ZŤS v Martine je miestom, ktoré v minulosti zamestnávalo a živilo nespočetné množstvo obyvateľov tohto regiónu, vďaka čomu sa stalo pre mnohých nezabudnuteľným. Dopad porevolučného obdobia mal za následok jeho pomalý rozpad, a tak areál postupne chátral. Ambiciózny developer, LICITOR development, sa rozhodol zobrať jeho osud do vlastných rúk, a tak prišiel s myšlienkou prebudiť miesto opäť k životu. Po množstve vydarených developerských projektov prichádza s ďalším, verejnosti známym ako NORTH GATE.

Projekt predstavuje najväčšiu revitalizáciu brownfieldu v rámci severného Slovenska s celkovou výmerou až 73 000 m2. Obnova areálu sa neustále rozvíja a napreduje, na čom nesie veľkú zásluhu aj finančný partner developera – Slovenská sporiteľňa. V súčasnosti je hlavným bodom revitalizácie hala T42 - Veľká Obrobňa, ktorá disponuje priestorom výnimočných rozmerov, až 42 000m2. Priestory haly sú predurčené ako výrobno-skladovacie či administratívne, no nie je problém ich prispôsobiť konkrétnym požiadavkám budúcich klientov. Túto možnosť využil aj líder v segmente kníhkupectiev – Martinus, ktorého zaujal strategický potenciál projektu, a stal sa tak ďalším klientom v poradí, ktorý bude priestory NORTH GATE využívať ako svoju centrálu a hlavný distribučný sklad.

NORTH GATE – „priestor stvorený pre veľké ambície“ NORTH GATE – „priestor stvorený pre veľké ambície“ LICITOR development, s.r.o.

Zrevitalizovaná a odovzdaná hala T10 – Traktoráreň.

„Prenájom týchto build to suite priestorov, je atraktívnou príležitosťou na rozvoj širšieho spektra podnikateľských aktivít s akcentom na špeciálnu logistiku, skladovanie či ľahký priemysel a výrobu. Strategické umiestnenie projektu prináša veľké ambície k vytvoreniu hospodárskej synergie, ktorá vznikne spojením miest Martin a Žilina (Twin city). Medzi mestami sa po dokončení tunela Višňové v roku 2023 vytvorí priame spojenie, ktoré významne prispeje k dotvoreniu logistického uzla. Zaujímavosťou je, že pripravujeme aj projekt na výrobu energie z obnoviteľných zdrojov a máme ambíciu investovať do fotovoltickej elektrárne (postupne až do 2,5 MW inštalovaného výkonu), čo napomôže areálu vytvoriť podhubie pre ekologicky udržateľné prostredie a podnikanie,“ vysvetľuje Patrik Kurimský, CEO spoločnosti LICITOR development

NORTH GATE – „priestor stvorený pre veľké ambície“ NORTH GATE – „priestor stvorený pre veľké ambície“ LICITOR development, s.r.o.

Hala T10 – Traktoráreň z vtáčej perspektívy.

K revitalizácií areálu sa vyjadril aj Martin Jaroš, CTO spoločnosti LICITOR development, ktorý nám upresnil pre koho je miesto určené a ako by sa mala revitalizácia vyvíjať: „Priestory haly sú stvorené pre tých, ktorí hľadajú ideálne miesto, kde by mohli sústrediť všetky svoje činnosti a tým zefektívniť interné procesy v rámci spoločnosti. Pracujeme na tom, aby bolo v auguste tohto roku sprístupnených ďalších 5 000 m2, a neskôr na prelome rokov 2021/2022 ďalších 10 000 m2. Zvyšných 20 000m2 by malo byť klientom k dispozícií na prelom nasledujúcich dvoch rokov.

​Klienti budú môcť využívať všetky vymoženosti, ktoré štandardné vybavenie haly ponúka, no pre náročnejších klientov je možné vybrať si z ponuky nadštandardu, a vytvoriť si tak priestor na mieru, presne podľa ich potrieb a konkrétnych požiadaviek.“ NORTH GATE – „priestor stvorený pre veľké ambície“  NORTH GATE – „priestor stvorený pre veľké ambície“ LICITOR development, s.r.o.

Aktuálne prebiehajúca rekonštrukcia haly T42 – Veľká Obrobňa.

Súčasťou projektu NORTH GATE sú tiež ďalšie dve haly, ktoré boli v minulosti revitalizované a odovzdané klientovi. Konkrétne sa jedná o halu T4 – Skúšobňa motorov a halu T10 – Traktoráreň, ktorej výmera siaha až na 12 500 m² plochy. Obe haly v súčasnosti slúžia svojim nájomníkom ako výrobný, administratívny a prevádzkový priestor.  NORTH GATE – „priestor stvorený pre veľké ambície“  NORTH GATE – „priestor stvorený pre veľké ambície“ LICITOR development, s.r.o.

Aktuálne prebiehajúca rekonštrukcia haly T42 – Veľká Obrobňa.

Nezameniteľný potenciál projektu využili aj členovia Kynologického záchranného zboru, ktorým bol umožnený prístup do areálu, a tak mohli priestory doposiaľ zavalené sutinami využiť na výcvik záchranárskych psov.   NORTH GATE – „priestor stvorený pre veľké ambície“ NORTH GATE – „priestor stvorený pre veľké ambície“ LICITOR development, s.r.o.

Výcvik záchranárskych psov z Kynologického záchranného zboru.

Projekt NORTH GATE je miesto stvorené pre veľké ambície, ktoré prináša širokú škálu možností pre podnikanie, no taktiež množstvo nových pracovných pozícií a všeobecné zvýšenie kvality života pre obyvateľov regiónu a okolitých miest.

NORTH GATE – „priestor stvorený pre veľké ambície“ NORTH GATE – „priestor stvorený pre veľké ambície“ LICITOR development, s.r.o.

Pôvodný areál ZŤS (Závody ťažkého strojárstva) v Martine.

Viac informácií o dostupných priestoroch určených k prenájmu nájdete TU

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
24. apríl 2024 02:26