Vedeli ste o tom, že mať „schránkovú firmu“ môžete aj u nás? Je to legálne a navyše veľmi výhodné!sidlo.online
StoryEditor

Vedeli ste o tom, že mať „schránkovú firmu“ môžete aj u nás? Je to legálne a navyše veľmi výhodné!

06.05.2021, 00:00
Pojem schránková firma je dnes veľmi kontroverzne vnímaný, pričom nejde vlastne o nič negatívne. Práve naopak, pre podnikateľov má viacero pozitív.

Pochopiteľne, máme na mysli firmy, ktoré riadne podnikajú, poctivo platia dane a neobchádzajú zákony. Keď sa dnes povie schránková firma, väčšina ľudí si predstaví firmy, ktoré nič podobné nerobia a sú umiestnené niekde v daňových rajoch. Vedeli ste však, že schránkovú firmu môžete mať aj u nás? Legálne a s výhodami.

Nie je jedno, kde vaša sídlia vaša firma alebo živnosť

Legislatíva u nás hovorí veľmi jasnou rečou: každý podnikateľský subjekt, živnostník alebo obchodná spoločnosť musia mať svoje oficiálne sídlo. Toto sídlo má viacero funkcií.

V prvom rade ide o možnosť kontaktovania zo strany úradov, nemusí pritom ísť iba o daňový úrad, ale aj rôzne regionálne inštitúcie či špecializované úrady. V druhom rade je sídlo dôležité aj v prípade kontaktovania zo strany veriteľov a prípadne aj zo strany exekútora. Nejde síce o tie najpríjemnejšie návštevy, ale aj to prináša podnikanie.

Oveľa pozitívnejší význam má sídlo spoločnosti z pohľadu imidžu pred obchodnými partnermi. Mať prestížnu adresu v centre hlavného mesta alebo v známom biznisovom centre je vždy plus, hlavne, ak chcete pôsobiť dôveryhodným dojmom. Ako však získať takúto adresu, ak nechcete platiť horibilné nájomné? Riešením je virtuálne sídlo.

Virtuálne sídlo je viac, než len schránka

Spomínané schránkové firmy využívajú práve systém tzv. virtuálneho sídla. Pod týmto pojmom sa dá chápať prenájom oficiálnej adresy pre sídlo podnikateľského subjektu, ide o viac, než len o obyčajnú schránku. Virtuálne sídlo totiž spája viacero výhod súčasne.

Tou prvou je finančná úspora, nakoľko bežne stoja prenájom adresy, schránky a celý servis okolo 20 až 30 €, v závislosti od poskytovateľa. Druhým benefitom je istota, že vaše sídlo splní všetky zákonné požiadavky, čiže riadne označenie a aj preberanie všetkej pošty. Treťou výraznou výhodou je maximálna diskrétnosť.

Posledný benefit súvisí s oddelením súkromného a pracovného života, ale aj s možnosťou mať sídlo firmy v inom meste, ako reálne podnikáte. Ak si zvolíte napríklad hlavné mesto Bratislava, bude anonymita maximálna, podobných firiem sú tu tisíce.

3 ukazovatele, podľa ktorých si vybrať sídlo

So službou virtuálneho sídla získate teda označenie firmy, preberanie pošty, jej preposielanie a aj súvisiaci administratívny servis. Pri výbere poskytovateľa sídla však treba pozerať nielen na deklarované sľuby, ale aj na iné aspekty.

Prvým sú dlhodobé referencie na trhu, kde treba sledovať, či sa firma venuje tejto oblasti viac rokov, alebo to má len ako krátkodobý a postranný „kšeft“. Druhým je stabilita, čiže, či vie poskytovateľ garantovať svoje služby dlhodobo.

Tretím ukazovateľom, ktorý môže niečo napovedať o kvalite, je cena. Podozrivo nízka cena indikuje potenciálne riziká, že vašimi „susedmi“ budú problematické firmy. Takéto firmy budú v hľadáčiku úradov a spolu s nimi aj vaša firma, nakoľko pôjde o totožnú adresu.

Práve preto treba hľadať radšej solídnejšie ponuky, ktoré sú pre podobné „jednorazové firmy“ finančne neatraktívne. Všetky tri aspekty na našom trhu prekvapivo nespĺňa príliš veľa poskytovateľov virtuálneho sídla. Svetlou výnimkou je spoločnosť sidlo.online, ktorá je na trhu už od roku 2010.

Najpopulárnejšie mesto? Rozhodne Bratislava

Rebríček popularity umiestnenia virtuálneho sídla z pohľadu lokality vedie jednoznačne naše hlavné mesto. S umiestnením sídla firmy práve v Bratislave sa spája prestíž, renomé a dôveryhodnosť, no má to aj praktické výhody.

Jednou z nich je fakt, že v hlavnom meste je najväčšia koncentrácia firiem a to radikálne znižuje pravidelnosť a intenzitu rôznych kontrol zo strany úradov a inštitúcií. Máte tak dostatok pokoja na podnikanie a ste „mimo pohľad zvedavých očí“. Na pozore sa však treba naopak mať pri výbere poskytovateľa služby virtuálneho sídla.

Dobrou správou je, že už spomína spoločnosť sidlo.online ponúka virtuálne sídlo v Bratislave za serióznych podmienok, s dlhodobou stabilitou a vysokým kreditom. Ide o „dobrú lokalitu“ a na rozdiel od viacerých iných poskytovateľov v hlavnom meste sa nemusíte báť, že by tu s vami boli na jednej adrese aj rozličné rizikové a podozrivé firmy.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
18. apríl 2024 02:28