5 spôsobov, ako urobiť váš interiér luxusným aj bez miliónového rozpočtuShutterstock
StoryEditor

5 spôsobov, ako urobiť váš interiér luxusným aj bez miliónového rozpočtu

11.05.2021, 00:00
Aby ste si vytvorili zo svojho domu alebo bytu oázu pokoja, nie je nutné míňať vždy veľa peňazí. Cena predsa nie je jediným ukazovateľom kvality a luxusu. Lesk a elegantnosť môžete dodať interiéru aj inak.

Postačí vám správne naaranžovať čerstvé kvety, zariadiť si krásnu posteľ, vybrať nové stolové nohy alebo zvoliť vhodný bytový textil. O týchto a ďalších výhodných rozpočtových metódach, vďaka ktorým bude váš interiér naozaj luxusný, sa dozviete v našom článku.

Vyberte si zdravé a príjemné bývanie

Vzduch v interiéri, v ktorom trávime viac ako 90 % svojho času, je až päťkrát špinavší ako ten vonku. Aby ste sa preto doma cítili príjemne a zdravo, bolo by vhodné častejšie otvárať okná a interiérové dvere, a na svoje pohodlie a budúcnosť myslieť už od samých základov a postaviť si svoje rodinné sídlo z ekologického aj ekonomicky efektívneho materiálu. Napríklad z dreva alebo jeho zmesí, ktoré dodajú vášmu domovu štýl a vyplnia interiér príjemným teplom, atmosférou a pohodlím. Vetranie cez okná vždy na všetko nestačí.

Štýlové drevostavby vytvárajú príjemnú mikroklímu na bývanie veľmi jednoducho a bez veľkej námahy, napĺňajú dom teplom a špeciálnou energiou, ktorá je pre vaše telo aj myseľ to najlepšie. Presvedčte sa.

Kombinujte rôzne textúry

Rovnako ako pri oblečení, aj vrstvenie rôznych textúr vyzerá veľmi dobre. Napríklad deka z umelej kožušiny na pohovke z moderného textilného čalúnenia vyzerá nádherne a dodáva jej eleganciu. Zabudnite konečne na strach z odvážnejších rozhodnutí, pretože práve s ich pomocou môžete urobiť interiér skutočne luxusným.

A otestovať si vašu schopnosť jednotlivé prvky interiéru medzi sebou harmonicky kombinovať môžete aj s krásnym bytovým textilom, ktorý dodá priestoru iný a nový nádych bez veľkej námahy a investícií.

Zariaďte si peknú posteľ

Len málo ľudí si uvedomuje, že efektivita ich práce a všetkého, čo počas dňa robia a ako sa cítia, závisí od kvality ich spánku. Kvality, pod ktorú sa podpisuje vhodne zvolená posteľ, matrace a na dotyk príjemné i štýlové posteľné obliečky.

Vyberte si preto z tých najlepších možností, vďaka ktorým bude vaša posteľ pohodlná a vyzerať krásne aj bez drahých a luxusných lustrov či benátskych omietok.

Menej je niekedy viac

Občas, aby interiér pôsobil bohatšie, nemusíte kupovať nič špeciálne. Naopak, mali by ste z regálov odstrániť prebytok, ktorého je v dnešných domácnostiach viac než dosť. Lepšie je teda otvorené police alebo knižnicu nechať napoly prázdne, ušetrí sa tak priestor pred vizuálnym chaosom a priaznivo sa zvýraznia zvyšné veci, ako napríklad figúrky alebo zarámované fotografie. Vyskúšajte. Funguje to.

Použite viac svetelných zdrojov

Osvetlenie hrá oveľa väčšiu úlohu, ako by ste si mysleli. To správne zvolené urobí miestnosť pohodlnejšou a prezentuje ju v tom najlepšom svetle. Doplňte osamelý luster v strede stropu o niekoľko žiaroviek, vyberte si krásne podlahové svietidlá a užívajte si príjemný relax, luxus, zdravý domov aj pohodu za lacný peniaz.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
16. apríl 2024 13:53