Je pre vás dôležitý pôvod obľúbeného vína? Stavte na NAŠE VINOHRADY SELECTION.Naše Vinohrady
StoryEditor

Je pre vás dôležitý pôvod obľúbeného vína? Stavte na NAŠE VINOHRADY SELECTION.

22.06.2021, 00:00

Farba, aróma a chuť. Kvalitné víno by malo dokonale uspokojiť všetky tieto zmysly. Ak okrem toho viete, že víno pochádza od jedného vinohradníka a vinára, môžete si byť istý, že víno bude mať úroveň. Práve také ponúka vinohradníctvo a vinárstvo Naše Vinohrady. To má pre milovníkov vína vyššiu radu selection a v nej Rizling vlašský, Tramín červený, Rulandské šedé alebo Merlot.

Čoraz viac siahame po poctivých slovenských výrobkoch. Poznať odkiaľ nejaká potravina pochádza, akým procesom prešla, by malo byť samozrejmosťou. A inak by tomu nemalo byť aj v prípade vína. Samozrejme, za kvalitu si treba priplatiť. No rozdiel je cítiť.

Ak hovoríme o víne, tak vedieť, kde sú vinice, kto sa o ne stará a kto z dopestovaného hrozna vyrába finálny produkt, je pre skutočných milovníkov vína veľmi dôležité. Vinohradníctvo a vinárstvo Naše Vinohrady príbeh svojho vína neskrýva. Hrdo predstavuje každý druh, ktorý ponúka. Okrem toho, že spoznáte pôvod vína, môžete si byť istý, že vašim zmyslom doprajete príjemný zážitok.

Vyššia edícia vín Naše Vinohrady Selection je z toho najkvalitnejšieho hrozna. To sa vyberá z najlepších polôh a z najvhodnejších odrôd, ktoré vinice Naše Vinohrady v danom ročníku ponúkajú.  Hrozno sa pestuje na 150 hektároch vinohradov. Za týmto vinárstvom stojí vinár Martin Pomfy. On je presvedčený, že jednoznačný rukopis vín z vinohradníctva a vinárstva Naše Vinohrady sa rodí práve vo vlastných vinohradoch. Vinice vinárstva Naše Vinohrady sa nachádzajú v Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti, v obciach Nová Vieska a Rúbaň, nachádzajúcich sa v najteplejšej vinohradníckej oblasti na Slovensku. ,,Správnym obhospodarovaním viníc prispievame ku ekológii krajiny, vína sa rodia potenciálne, s jasnou odrodovou črtou, VEGAN a s nízkym obsahom histamínu. Budúce víno sa rodí vo vinici, preto je nevyhnutné pestovať vlastné hrozno. Pri výrobe vín máme istotu, že vína pochádzajú z redukovaných úrod a z neprechemizovaného hrozna,” približuje Martin Pomfy. V edícií selection si prídu na svoje milovníci vína Rizling vlašský, Tramín červený, Rulandské šedé i Merlot. Všetky tieto druhy nájdete iba v Tesco Slovensko.

Ako približuje Martin Pomfy, Rizling vlašský je pre neho najelegantnejším vínom, ktoré nie je extra plné a ťažké. ,,Rizling vlašský pre bežného človeka znie nezaujímavo, ale je to moje najmilšie a som presvedčený, že aj najkvalitnejšie víno z línie selection. Veľa krát podľahneme marketingu, moderným trendom a to najcennejšie, čomu sa na Slovensku výborne darí, prehliadame. Toto víno sa skvelo pije, je pre širšie masy ľudí, nie je komplikované, je ľahko pochopiteľné, je veľmi vyvážené, harmonické, nič z neho nevytŕča a všetko do seba zapadá,“ odhaľuje. Je pre vás dôležitý pôvod obľúbeného vína? Stavte na NAŠE VINOHRADY SELECTION. Je pre vás dôležitý pôvod obľúbeného vína? Stavte na NAŠE VINOHRADY SELECTION. Naše Vinohrady Tramín červený je víno zlatisto – zelenkavej farby. Ako opisuje Pomfy, už pri prvom nádychu ucítite intenzívnu a  priestrannú arómu, korenistosť, muškát i citrusové plody. Chuť tohto vína je potenciálna, kopírujúca aromatické vnemy, doplnená o šťavnatosť a minerálny tón. 

Podľa skúseného vinára je Rulandské šedé moderná odroda. „V aróme sa najľahšie detekuje žltá dozretá williamsova hruška, kvapka šťavy z hruškového kompótu a kvapka medu,“ vysvetľuje odborník.

Merlot prezradí inenzívna, karmínovo červená farba i intenzívna, priestranná aróma. V tomto víne ucítite arómu čierneho bobuľového ovocia, kávy a sladkého drievka. Chuť vína je taktiež potenciálna, kopírujúca aromatické vnemy. Podľa Pomfyho slov, je to veľmi stará, medzinárodná, po celom svete veľmi rozšírená odroda, ktorej sa aj na Slovensku veľmi dobre darí. Vo víne Merlot z produkcie Naše Vinohrady, z línie selection môžeme navyše nájsť kvapku čerešňového kompótu, tabak, ale aj „pekné kyselinky“, ktoré predlžujú vínu život.

Vína z edície Naše Vinohrady Selection majú svoje charakteristické črty. Podľa nich ľahko spoznáte, že pijete kvalitu, ktorá vznikla vďaka poctivým slovenským rukám vinohradníctva a vinárstva Naše Vinohrady.

Kúpite exkluzívne v Tesco Slovensko.

 

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
20. apríl 2024 16:14