Zariaďovanie izieb pre deti nie je len zábava, ale aj premýšľanieShutterstock
StoryEditor

Zariaďovanie izieb pre deti nie je len zábava, ale aj premýšľanie

30.07.2021, 00:00
Ak máte deti alebo čakáte prírastok do rodiny, je potrebné myslieť aj trochu dopredu. Dôležité je aj obetovať aspoň jednu izbu, v ktorej deti budú spať, hrať sa a neskôr si aj robiť domáce úlohy. Niekedy to je zložité, ale na internete našťastie existuje niekoľko možností, ako sa inšpirovať. Je to rýchlo a zadarmo a potom si už len vyberiete z online obchodov čo potrebujete. Zopár takýchto obchodov môže mať určité návrhy alebo ilustračný obrázok aj priamo pri konkrétnych výrobkoch, tak prečo si niečo nezobrať aj z toho. Tam si už viete aspoň predstaviť konkrétne druhý nábytku, ktoré sa dajú jednoducho aj kúpiť na rovnakej stránke, ktorú si prezeráte.

Od začiatku až po koniec pobytu

Niektorí z vás možno majú radosť zo zariaďovania niektorých miestností v byte alebo v dome, ale patrí medzi ne aj detská izba? Prerábate ju, maľujete a zariaďujete. Musí byť v prvom rade praktická a bezpečná, ale samozrejme aj kvalitná, aby viacero vecí vydržalo čo najdlhšie. Nie je predsa príliš ekonomické meniť nábytok každých pár mesiacov. Bezpečnosť v izbe bude nutná ešte tiež pár rokov, nakupujte a poriadne pri tom premýšľajte. Treba myslieť totiž na to, že detská izba neslúži len pre dieťa do šesť rokov. Neskôr sa dieťa hrá stále s väčšími a logickejšími hračkami a ďalej v puberte a ako študent na strednej či vysokej škole už chce do svojej izby spracovávať aj svoje nápady, ktoré nemusia byť vždy dokonalé. Skúste nájsť nejaký kompromis. Počas študentských rokov môže ubudnúť viacero krabíc s hračkami, ktoré by nahradili police s knihami, hrami na konzolu a podobne. Dôležitý je veľký písací stôl a samozrejme posteľ. Tá môže byť klasická, jednomiestna, ale moderné začínajú byť jeden a pol miestne či dokonca manželské, ak je v detskej izbe dostatok miesta. Ak je naopak miesta menej, ale chceli by ste ho viac, posteľ sa dá vyriešiť aj rozkladacím gaučom, ktorý sám o sebe môže byť kvalitný a luxusný z dobrého materiálu a aj po roztiahnutí z neho môže byť plnohodnotná posteľ. Ak je dieťa staršie určite počkajte na jeho názor, pretože sa aj ono musí cítiť príjemne a komfortne a to, že sa to páči vám neznamená, že sa to páči aj jemu. V staršom veku prichádza jednoducho vlastný vkus a ak s niečím nesúhlasíte, porozprávajte sa o tom a popíšte všetky klady a zápory.

Zariaďovanie izieb pre deti nie je len zábava, ale aj premýšľanie Zariaďovanie izieb pre deti nie je len zábava, ale aj premýšľanie Shutterstock Dnes sú už bežnou súčasťou izieb aj detské stoličky. Tie nemusia byť len v detskej izbe, ale aj v kuchyni alebo v obývacej izbe, aby s vami deti trávili čo najviac času a zároveň, aby sedeli správne. Materiálu, z ktorého stoličky vyrábajú, je totiž mnoho a je potrebné dbať aj na to. Plastové sú samozrejme lacné, ale aj krehké a sú dobré maximálne na nejaké drobné posedenie. Drevené sú praktické, no je dobré premýšľať aj nad nejakým vankúšom, aby pre deti nebolo sedenie príliš tvrdé. To by sme mohli povedať aj o kovových. Obľúbené sú stoličky na kolieskach, ktoré sú ale vhodné pre staršie deti. Existuje predsa len možné riziko zranenia. Radosť vám môže urobiť ale naozaj pestrý výber takýchto stoličiek v rôznych farbách a aj tvaroch. Operadlo môže mať totiž hlavu obľúbenej kreslenej postavičky. Väčšina takýchto stoličiek je potiahnutá látkou a sedaciu časť vypĺňa mäkký materiál, takže sa nemusíte báť ani o to, že dieťa niečo bude bolieť po dlhom sedení na nej. Operadlo môžete dokonca vybrať aj tak, aby podporovalo správny rast chrbtice aj pri sedení, čo je naozaj kvalitné riešenie aj do budúcnosti.

Zariaďovanie izieb pre deti nie je len zábava, ale aj premýšľanie Zariaďovanie izieb pre deti nie je len zábava, ale aj premýšľanie Shutterstock Rozveseliť ich aj drobnosťami

Deti poteší naozaj všeličo a preto je dobré občas meniť v izbe aj dekorácie pre deti. Môže to byť niečo na hranie alebo jednoducho len štýlová drobnosť, ktorá celej izbe dodá svieži nádych. Nielen dospelí totiž ocenia doplnky v byte. Deti môžete takto nenápadne priniesť k umeniu alebo kultúre, či premýšľaní, je len na vás, čo im do izby kúpite.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
24. apríl 2024 02:53