Destinácie pre zimnú dovolenku s istotou snehu počas SilvestraTravelTrex | Martin Miseré
StoryEditor

Destinácie pre zimnú dovolenku s istotou snehu počas Silvestra

14.09.2021, 00:00

Zasnežené hory, lyžovanie, útulná chata a veľký ohňostroj. Silvester na horách robí z prelomu roku niečo jedinečné - a dá sa to skvele skĺbiť s dovolenkou na lyžiach. Prečítajte si 5 tipov na lyžiarsku dovolenku plnú snehu počas Silvestra.

1. Popový ohňostroj na Arlberg

Arlberg je veľmi obľúbenou lyžiarskou destináciou a o to väčší dôraz sa tu kladie na silvestrovské ohňostroje a párty. Zvukový ohňostroj v Zürs, organizovaný 01.01., má už dlhoročnú tradíciu. K vystreľovaniu ohňostroja dochádza za sprievodu pop-rockovej hudby. Všetko začína v 21 hod. DJ setom, štartový signál ohňostroja nasleduje v 22 hod.

Aj na ďalších miestach Arlbergu ako je St. Christoph, Stuben a Lech sa toho na prelome roku veľa deje. Tie najväčšie silvestrovské párty sa konajú v známych kluboch v St. Anton. Aby ste sa naladili na silvestrovskú oslavu, koná sa v St. Anton 30.12. od 21 hod. lyžiarska show "Schneetreiben" so 150 lyžiarmi, svetelnými projekciami, 3D efektmi a záverečným ohňostrojom.

2. Festival svetiel vo Val d'Isère

Vo francúzskom luxusnom lyžiarskom stredisku Val d'Isère, ktoré má pod sebou sieť vlekov s Tignes, sa toho počas zimnej dovolenky na Silvestra deje naozaj veľa. Každý rok v decembri sa pešia zóna v centre Val d'Isère stáva dejiskom "Festi Light". Pri udalosti plné svetiel sú ulice osvetlené špeciálnym osvetlením Airstar a naživo sú tu vytvárané a vystavované ľadové sochy. Predstavenie je sprevádzané živou hudbou, ohňovou show a rozlievaným vareným vínom.

3. Zvukový ohňostroj v Ischgl

Ako by to malo byť v párty hotspotu, ani v Ischgl nie je nuda a rok končí veľkým zvukovým ohňostrojom, ktorý začína 31.12. o 23:50. Je tu inštalovaných niekoľko bodov na zosilnenie zvuku, ktoré vypĺňajú údolie svetelným a zvukovým predstavením.

4. V pokoji alebo rýchlo v Ötztalu

Ötztal je zárukou bielych Vianoc a zasneženého prelomu roka. Pre mnohých je Sölden adresou číslo jedna. Atraktívne lyžiarske stredisko s približne 260 km zjazdoviek s mnohými možnosťami nočného života je nepochybne skvelou destináciou na dovolenku. V stredisku známom svojim après-ski bude lyžiarska dovolenka na Silvestra plná zábavy, 01.01. je tu tiež usporiadaný veľký ohňostroj.

Ako tichšiu, veľmi romantickú a zasneženú lyžiarsku destináciu odporúčame na koniec roka Obergurgl-Hochgurgl, asi 14 km od Sölden. Dediny vo výške 1 930 m n. m. a 2 150 m n. m. tvoria pokojný koniec Ötztalu v jednoducho fantastickej horskej scenérii bez zhonu a s množstvom pokoja.

5. Lyžovanie na Matterhorne za svitu mesiaca

V lyžiarskom raji Matterhorn, najslávnejšej zo všetkých švajčiarskych hôr, na Vás čaká jedinečná kulisa. Tvárou v tvár Matterhornu vyzerá novoročný ohňostroj ešte vznešenejšie. V Zermattu je s 60 barmi a nočnými lokálmi úspešná párty-noc zaručená. Pri splne mesiaca je tu možné za súmraku zísť zjazdovku s čelovkou a potom na účastníkov čaká občerstvenie v podobe fondue.

 

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
16. apríl 2024 03:09