StoryEditor

Nové možnosti v oblasti veľkoformátovej tlače

20.12.2016, 23:00

Popri kreatívnom laserovom centre, ktoré bolo uvedené do prevádzky v roku 2015 a v stredoeurópskom meradle je jediné svojho druhu, sa v tomto roku ponuka spoločnosti Kanovits Media so sídlom v Dunajskej Strede rozšírila o ďalší dôležitý segment – zariadenia veľkoformátovej tlače, ktoré umožňujú priamu potlač a vysoko precízne rezanie doskových materiálov.

Potlač, ktorá odoláva času

Veľkoformátová tlačiareň Océ Arizona GT 480, je špecifická tým, že dokáže potlačiť doskový materiál a produkty väčších rozmerov až do hrúbky 5 cm, živými farbami, vo fotorealistickej kvalite.

„Zariadenie je vhodné na priamu potlač drevených, drevotrieskových, umelohmotných, hliníkových a ľahčených penových dosiek, skla a plexiskla, ako aj lepenky. Praktickým prínosom je zjednodušenie dekorácie väčších plôch, ktoré sa doteraz robilo nanesením potlačenej samolepiacej fólie. Nová technológia umožní napríklad potlač interiérových a exteriérových dverí s hladkým povrchom, dverí vstavaných skríň alebo sklenených dverí. Takisto zvládneme aj tlač fotografií na plexisklo, čo vytvára plastický, takmer priestorový efekt,” uvádza majiteľ spoločnosti Zoltán Kanovits.

Oproti klasickému postupu je rozdiel v tom, že farba nanesená na povrch pod vplyvom UV-žiarenia okamžite stvrdne a vytvorí vrstvu, ktorá odolá aj nepriaznivým poveternostným vplyvom. Takto vytvorený produkt ani po dlhom čase nestráca na farebnosti.

Čo sa týka priehľadných a priesvitných materiálov, tie sú najskôr potlačené bielou farbou, na ktorú sú následne aplikované ďalšie farby. Materiál sa tak stane „svetlotesným“, čím získa širšie uplatnenie. Technológia je vhodná aj na potlač samolepiacich fólií, bannerov, plátien a iných rolových materiálov, čo vytvára nové možnosti najmä pre interiérových dizajnérov a dekoratérov.

Rezanie tvarov – nemožné neexistuje!

Počítačom riadený rezací stôl Esko Kongsberg, je vybavený množstvom rezacích nožov a frézovacích hláv. Stôl je navrhnutý na mimoriadne precízne rezanie papierových, drevených, umelohmotných a hliníkových doskových materiálov do hrúbky až 2,5 cm.

„Tento robot dokáže s dokonalou presnosťou vyrezať aj veľmi zložité tvary, zvláda ale aj špeciality typu bigovanie, čo je vlastne vylisovanie ryhy na papier a lepenku. Vďaka tomuto zariadeniu sa výrazne zjednoduší výroba jedno a obojstranných firemných a informačných vývesných tabúľ, čím sa znížia náklady na ich vyhotovenie – informuje majiteľ. – Samozrejme máme v Kanovits Media aj vlastné grafické štúdio a oddelenie pre dizajn. Našim zákazníkom tak dokážeme ponúknuť profesionálne služby v oblasti návrhu interiérových a exteriérových reklamných nosičov, či navigačných a informačných systémov. Cieľom je, aby sme všetko, čo súvisí s výrobou reklamy, poskytli klientovi na jednom mieste, v najlepšej možnej kvalite.“

Na dosiahnutie tohto cieľa slúži aj štvorjazyčná webová stránka a e-shop, ktorý v súčasnosti ponúka vyše 500 výrobkov, v siedmych produktových kategóriách. Spoločnosť Kanovits Media je dôležitým partnerom remeselníkov a návrhárov, ktorí na promočné alebo iné reklamné účely uprednostňujú produkciu v malých nákladoch.

„V roku 2016 sme naše kreatívne tlačiarenské štúdio rozšírili o výrobný úsek s rozlohou vyše 250 štvorcových metrov, vytvorili sme ďalšie pracovné miesta a zdvojnásobili sme naše produktové portfólio. V blízkej budúcnosti nás čaká uvedenie nových produktov na medzinárodný trh, prostredníctvom internetového predaja. Týmto spôsobom chceme naše služby a produkty sprístupniť pre ešte širší okruh zákazníkov,“ dopĺňa Kanovits.

www.kanovits.com

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
25. apríl 2024 23:15