StoryEditor

Sporitelia dostali dva roky

31.03.2006, 00:00
Prestupy klientov medzi dôchodkovými správcovskými spoločnosťami (DSS) sa od 1. augusta tohto roku budú dať robiť len raz za dva roky.

Prestupy klientov medzi dôchodkovými správcovskými spoločnosťami (DSS) sa od 1. augusta tohto roku budú dať robiť len raz za dva roky. Prestup sa bez poplatku zúraduje bez sprostredkovateľov priamo na pobočkách dôchodkových spoločností. Na takomto riešení sa včera s ministerkou práce, sociálnych vecí a rodiny Ivetou Radičovou dohodli ich zástupcovia. Ministerka práce sa zaviazala, že jej rezort pripraví pozmeňovacie návrhy a bude sa usilovať získať pre ne politickú podporu tak, aby boli schválené v Národnej rade v rámci prerokúvania novely zákona o sociálnom poistení a nadobudli účinnosť k 1. 8. 2006.
Dohoda je výsledkom rastúceho počtu prestupov medzi dôchodkovými spoločnosťami. Podľa neoficiálnych informácií za týmito číslami stojí najmenšia správcovská spoločnosť na trhu Aegon. A tiež sprostredkovatelia, ktorí vidia v prestupoch klientov medzi DSS ďalší zdroj príjmov. Ak sa podarí naplniť zámery ministerky zo včerajšej dohody s dôchodkovými spoločnosťami, činnosť sprostredkovateľov už zákon nebude vymedzovať tak ako doteraz. Ich ďalší osud bude závisieť od toho, či dôchodkové spoločnosti budú mať aj naďalej záujem o ich služby.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
20. apríl 2024 15:50