StoryEditor

HP IPAQ hx4700

14.03.2005, 23:00

HP IPAQ hx4700 je nová vlajková loď medzi vreckovými počítačmi HP. Nový model IPAQ je založený na platforme Pocket PC, ktorá umožňuje využitie hlasových a dátových služieb prostredníctvom bezdrôtových technológií GSM/GPRS, WLAN a Bluetooth. Tento model disponuje zvláštnosťou -- touchpodom, ktorým možno tiež ako na notebooku ovládať zobrazený kurzor.
Hneď pri prvom dotyku na vás zapôsobí kovovou pevnosťou a masívnosťou. Samotný iPaq má rozmery 76 x 48 x 44 mm a hmotnosť 186,7 gramu, takže ide o trochu väčšieho pomocníka. Ochrana pred poškodením je zabezpečená odnímateľným plastovým krytom, takže nie je potrebné puzdro. Nabíjačka je klasická. Keď sa iPAQ hx4700 používa v spojení so serverom Microsoft Exchange 2003, sú správy elektronickej pošty, ich prílohy, položky, kalendáre, kontakty a úlohy prenášané a synchronizovné optimálnym spôsobom cez Wi-Fi či GPRS. HP iPaq má vo výbave procesor Intel XScale PXA 270 na maximálnej frekvencii 624 MHz, 64 MB RAM a 128 MB flash ROM. Komunikácia je možná pomocou IrDA, Bluetoothu 1.2 a WiFi štandardu 802.11b.
Komunikácia s hx4700 je perfektná. Prístroj má integrovaný Bluetooth so softvérom od Widcommu a dokonca aj integrovanú WiFi WLAN 802.11b kartu s rýchlosťou prenosu 11 Mbit/s, takže prenosy dát a browsovanie na internete sú veľmi ľahké, no najmä rýchle. Okrem týchto dvoch možností je stále možnosť pripojiť IPAQ do synchronizačnej kolísky cez USB. Displej je to, čím hx4700 jednoznačne zaujme a predbehne všetkých svojich rivalov -- 4-palcovým TFT transreflektívnym VGA displejom. Displej poskytuje také možnosti, ktoré staršie QVGA zariadenia nedokázali zaručiť. Rozlíšenie v portrait mode je už spomínaných 480 x 640 pixelov a v landscape móde 640 x 480 pixelov. Hx4700 má klasické ovládacie prvky ako všetky IPAQ zariadenia, 4 funkčné tlačidla, kalendár, poštu a i-task -- niečo ako rýchle menu. I-task si môže používateľ prispôsobiť podľa vlastných potrieb. Na ľavom boku sú ešte tlačidlá na spustenie hlasového záznamu -- diktafón. Hx4700 je vybavený nadštandardnou kapacitou batérie -- 1800 mAh, čo používateľ zaiste ocení. Tento model vreckového počítača má operačný systém Windows mobile 2003 SE (second edition).V štandardnej výbave je zahrnutý aj vynikajúci PIM program pocket Informant, ktorý dokonale sprehľadní business balík. Na pripojenie na internet cez GPRS a Bluetooth slúži vynikajúci ovládací program BT phone manager. Tento program dokáže nakonfigurovať pripojenie na váš telefón automaticky, stačí len vybrať typ telefónu a GSM operátora. Program má v databáze všetky telefóny s podporou Bluetooth.
Ten, kto chce používať Hx4700 ako prehrávač hudby, má po pripojení slúchadiel do stereo konektora na vrchnej strane IPAQu možnosť nastaviť si prehrávanie pomocou equalizéra. Určite zaujme aj cena, ktorá je v pomere k parametrom a úžitkovým vlastnostiam atraktívna. Tento model ocení každý, kto chce PDA využiť naplno a chce byť stále on-line na internete.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
23. apríl 2024 12:10