StoryEditor

Aké zľavy môžu využívať dôchodcovia

Nízke dôchodky sú častým dôvodom, prečo penzisti pracujú. Priemerná výška starobnej penzie bola vlani 428, 21 eura, v prípade najnižších sociálnych dôchodkov hradených štátom – 240,65 eura. K nízkym penziám si však môžu seniori prilepšiť aj využívaním výhod alebo úľav, ktoré im ušetria financie.

Zľavy a zvýhodnené pobyty v kúpeľoch

Vyšné Ružbachy
Senior klientom ponúkajú zvýhodnené pobyty, ktoré zahŕňajú polpenziu, wellness, bazén a liečebné procedúry v cene od 148 eur/5 dní/4 noci. Zvýhodnené ceny sú aj pre seniorov, ktorí sú členmi Jednoty dôchodcov Slovenska.

Rajecké Teplice
Pre klientov nad 60 rokov je v ponuke výhodný pobyt Senior Vital. Cena pobytu je 295 eur za osobu v dvojlôžkovej izbe. V cene je 7x ubytovanie, 7x polpenzia, 7x trojhodinový vstup do termálnych bazénov a 3x klasická masáž v trvaní 15 minút. Tento druh pobytu je možné absolvovať s ubytovaním v hoteli Malá Fatra, vo Ville Margaréte alebo vo Ville Flóre. Ak majú seniori záujem o kratší pobyt, môžu využiť napríklad zvýhodnené pobyty Relax Classic v pracovnom týždni so zľavou 10 percent.

Kováčová
Zľavy na pobyty pre seniorov sa nerobia, je len možnosť zľavy 10 percent pre klientov VšZP a Dôvery, ako aj vernostné zľavy na pobyty pre stálych klientov. Seniori majú zvýhodnenú cenu na zakúpenie procedúry/permanentky – sedací bazén.

Kúpele Nový Smokovec
Pre ľudí starších ako 60 rokov je určený špeciálny pobyt platný počas celého roku. Je možný od päť nocí a okrem ubytovania zahŕňa raňajky, večere, dve procedúry každý deň a voľný vstup do relax zóny s bazénom.

Kúpele Lúčky
Od 7. 1. do 23. 3. 2018 je pripravený akciový seniorský pobyt na päť nocí, ktorý obsahuje plnú penziu formou bufetových stolov, vstupné lekárske vyšetrenie, päť liečebných procedúr za pobyt, 5x vstup do bazénov s liečivou minerálnou termálnou vodou a pitnú kúru s cenou od 209 eur na osobu a pobyt. Okrem toho je možné využiť celoročný seniorský pobyt s možnosťou variabilnej dĺžky už od 47 eur za osobu a noc, ktorý rovnako obsahuje plnú penziu formou bufetových stolov, vstupné lekárske vyšetrenie, jednu liečebnú procedúru denne a 1x denne vstup do bazénov. Špeciálne ceny pobytov sú aj pre skupiny seniorov nad pätnásť osôb. Zľavy pre nich sú aj na vstupy do AQUA-VITAL Parku.

Kúpele Smerdžonka
Spolupracujú s Jednotou dôchodcov Slovenska, ktorá prerozdeľuje poukazy na rekondično-liečebné a kúpeľné pobyty seniorom, ktorí prichádzajú na zvýhodnený pobyt. Samotné kúpele ponúkajú aj zvýhodnený pobyt Jeseň života v mesiacoch september – máj. Celoročne majú seniori nad 55 rokov 10-percentnú zľavu na liečebné a relaxačné procedúry.

Kúpele Trenčianske Teplice
V termínoch od 1. 4. do 31. 10. 2018, od 2. 1. do 31. 3. 2018 a od 1. 11. do 23. 12. 2018 majú dôchodcovia možnosť využiť liečebno-rehabilitačné pobyty za zvýhodnené ceny. 7-dňový liečebný pobyt obsahuje: 6x ubytovanie, 6x plnú penziu kontinentálnou formou, vstupné lekárske vyšetrenie, 12 liečebných procedúr, 3 x 2-hodinový vstup do Spa & Aquaparku, voľný vstup do plaveckého bazéna Olympic a do fitnes. Vyšetrenia, medikamentózna liečba a liečebné procedúry nad rámec pobytu nie sú.

Kúpele Dudince
Pre seniorov pripravili pravidelný pobyt Medical SENIOR, ktorý obsahuje ubytovanie v Liečebnom dome Rubín, Smaragd alebo v Kúpeľnom hoteli Minerál, polpenziu, lekársku konzultáciu, 1 liečebnú procedúru na každú noc pobytu, 1x kondičné cvičenie na stacionárnom bicykli, vstup do vnútorného relaxačného bazéna a zapožičanie palíc na Nordic walking. Cena pobytu je 39 eur za osobu v 2-lôžkovej izbe/noc. Tento pobyt sa dá objednať od januára do marca a potom od novembra do decembra. Avšak od februára majú jedinú akciu v roku, a to pobyt Medical MINERÁL v najkomfortnejšom hoteli v Dudinciach – v Kúpeľnom hoteli Minerál. Za plnú penziu, 2 liečebné procedúry na ošetrovací deň a vstup do relaxačného bazéna zaplatíte tiež 39 eur za osobu v 2-lôžkovej izbe/noc. Tento pobyt je v ponuke do 30. apríla s výnimkou Veľkej noci.

Dotované dovolenky a zvýhodnené pobyty
Do konca minulého roku sa podávali žiadosti o dotované dovolenky na ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny a až teraz v januári alebo vo februári zasadnú komisie, ktoré zverejnia, komu pridelili dotáciu a v akej výške. Najväčšia sieť hotelov Sorea na zimné a jarne obdobie pripravila cenovo zvýhodnenú ponuku pre ľudí od 55 rokov.

Máj


Termál pobyt senior
od 138 eur/osoba/4 noci (ubytovanie s polpenziou – bufetový výber, voľný vstup do hotelového termálneho bazéna, neobmedzený vstup do fitnes centra, stolný tenis, WiFi, parkovanie).


Medové opojenie od 182,82 eura/osoba/4 noci (ubytovanie s polpenziou – bufetový výber, voľný vstup do hotelového termálneho bazéna, 1x medová masáž, 1x masáž med + zázvor, 1x masáž medovým olejom, 1x medový zábal, 2x tepelný zábal, neobmedzený vstup do fitnes centra, stolný tenis, WiFi, parkovanie).


Borovicový relax, bylinkové pohladenie, zimné zahriatie, tropický sen od 172,02 eura/osoba/4 noci (ubytovanie s polpenziou – bufetový výber, voľný vstup do hotelového termálneho bazéna, neobmedzený vstup do fitnes centra, stolný tenis, WiFi, parkovanie).

SNP
Kto si chce zalyžovať v Nízkych Tatrách na Chopku, môže využiť pobyt Senior od 158 eur/osoba/4 noci. Okrem u...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
13. apríl 2024 15:49